Skocz do zawartości

Czarne jajka

Milka

Polecane posty

Moja mama miała ostatnio dziwny sen. Gdy robiła ciasto rozbijała jajka, gdzie żółtka były czarne. Co oznaczają czarne jajka lub jajka z czarnym żółtkiem? Moja babcia mówi, że ja komuś śnią się czarne jajka to symbolizuje to plotki, złorzeczenie komuś

Osobiście czytając mam na myśli rytuał oczyszczania jajkiem i tam również zwraca się uwagę na m.in. kolor żółtka. "Żółtko zawsze symbolizuje życie człowieka i jego wnętrze, białko zaś – zewnętrzne okoliczności i wpływy. [...] Jeśli natomiast białko jest czyste, a ze środka żółtka wychodzą różne nici i pną się w kierunku brzegu szklanki albo rozchodzą dookoła, to znaczy, że w naszym wnętrzu nie wszystko jest w porządku. Mogą nas dręczyć złe myśli, nawiedzające lęki bądź jesteśmy chorzy – to właśnie widać na żółtku jajka, bo jak zaznaczyłam, żółtko to nasze wnętrze.(magia.onet.pl)

Osobiście czytając mam na myśli rytuał oczyszczania jajkiem i tam również zwraca się uwagę na m.in. kolor żółtka. "Żółtko zawsze symbolizuje życie człowieka i jego wnętrze, białko zaś – zewnętrzne okoliczności i wpływy. [...] Jeśli natomiast białko jest czyste, a ze środka żółtka wychodzą różne nici i pną się w kierunku brzegu szklanki albo rozchodzą dookoła, to znaczy, że w naszym wnętrzu nie wszystko jest w porządku. Mogą nas dręczyć złe myśli, nawiedzające lęki bądź jesteśmy chorzy – to właśnie widać na żółtku jajka, bo jak zaznaczyłam, żółtko to nasze wnętrze.(magia.onet.pl)

Dziękuję za interpretację. Muszę się przyznać, że jest ona trafna :) Mamy ostatnio dużo problemów rodzinnych i mama jak to każda kochająca swe dzieci zamartwia się bardzo i dręczy różnymi tam sprawami. Dziękuję bardzo i podziwiam wiedzę <brawo>

• 3 weeks later...

W ogóle nie ma za co ;) tak naprawdę, to ja tylko zacytowałam, więc jeśli już to wiedzy należy pogratulować pani, która udzieliła wywiadu m.in. na ten temat, na portalu, który podałam jako źródło. Mam nadzieję, że wszystkie sprawy potoczą się dobrze zarówno u ciebie jak i Twojej mamy :)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...