Skocz do zawartości

Duszenie i ogień

Milka

Polecane posty

Proszę o interpretację 2 snów - jeden mój, a drugi mojej mamy

1) Duszenie

Ostatnio często mi się śni, że ktoś mnie dusi. Wiem, że to osoba kobieta, którą znam, a nie jestem z nią w najlepszych stosunkach. Widzę jak ręce oplatają się wokół mojej szyi i duszą mnie. Ja chcę się bronić ale nie mogę. Czuję strach, zagrożenie i panikę. Po przebudzeniu czuję leki pot ze stresu i strach, lęk. Zawsze jak widzę tą osobę to zastanawiam się czy ona rzeczywiście mi zagraża i może zrobić mi krzywdę

2) Ogień

Mamie się śni często żywy ogień, same płomienie. Czasem też, że pali się w kotłowni piec, którym ogrzewamy dom. Czuje strach, że może coś złego stać się z domem. Po przebudzeniu czuje ten strach i lęk

1) Milka, ale Ty tą osobę znasz realnie ? Może to jest ostrzeżenie, że jakaś kobieta chce Ci jakąś przykrość sprawić. Może masz obok siebie kogoś nieżyczliwego?

2) Dla mnie ogień jest cudowny, oczyszczający, spala wszelkie negatywne emocje. I ja bym tutaj tak podeszła do tego tym bardziej, że pojawia się też w aspekcie bezpieczeństwa - ogrzewa Wasz dom. Strasz może pojawia się z eacji żywiołu - mama może nie przepada za ogniem, ale ja bym tutaj spojrzała trochę szerzej. Myślę, że ten ogień spala wszelkie śmieci, które mama przyjęła na siebie, a pod postacią ogrzewania bardziej wypełnia ją/Wasz dom ciepłem i otula dobrem

We śnie z duszeniem, ja znam tą osobę - to bratowa. Z niej jest przebiegła osoba, manipuluje i snuje intrygi, a udaje tylko życzliwość. Ja jej "prawdziwe oblicze" wyczuwam na kilometr i zawsze to ja demaskuje jej poczynania pokazując to innym. To ją wkurza totalnie (tylko nie mówi o tym), że jej "sztuczki" na mnie nie działają. Ja zawsze staje po stronie prawdy i uczciwości. Za to wszystko ona by mnie chętnie "udusiła", może stąd te sny. Ale naprawdę czasem boję się, że ona w zawiści może mi zrobić krzywdę

Spytałam o ten sen o ogniu, bo jak rozmawiałam o tym z babcią to stwierdziła, że jak komuś śni się ogień w domu to może być kradzież, strata. Dobrze żeby był ogień właśnie w pozytywnym aspekcie oczyszczenia. Mama też bardzo przeżywa też tą sytuację z bratową bo ona zachowuje się jakby wiedźma, wszystko ma być po jej myśli, nie liczy się ona ze zdaniem czy krytyką innych

Co do bratowej to ja bym proponowala, abyś stworzyła sobie ochronę z intencją, np. " wszystkie złorzeczenia odbijają się ode mnie i wracają do nadawcy"

Hmm co do ognia, moim zdaniem, jeśli byłby to pożar w domu to tak, może oznaczać stratę, ale ja tutaj zrozumiałam bardziej, że to jakieś ogniki bardziej mamie się śnią no i ten piec, czyli ogień, który ogrzewa, chroni przed " zimnem" - chyba, że jakiś szczególik pominęłaś? :-)

Właśnie w tej całej trudnej sytuacji rodzinnej cały czas powtarzam sobie "Jestem silna" "Zło dobrem zwyciężam" "Prawda zawsze wygrywa" Wiadomo złe sytuacje wpływają na psychikę, ale staram się pozytywnie myśleć bo inaczej to depresja czy nerwica. Choć nerwicę to trochę mam bo sama widzę po sobie, ale walczę z tymi negatywami dobrocią i pozytywnym nastawieniem :)

Tak jak pisałam na początku czasem mamie śnią się żywy ogień i płomienie, a czasem że pali się w kotłowni - zadymienie pożar. Po wpisach tu na forum stwierdziłam, że ma to pozytywny aspekt oczyszczenia, tych stresów i nerwów w rodzinie. Oby tak było bo w domu jest teraz "ciężka atmosfera"

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...