Haniel Napisano Wrzesień 6, 2021 Share Napisano Wrzesień 6, 2021 Moi Drodzy ! znajoma spotyka się z facetem, który rozstał się z żoną i jest w trakcie rozwodu (złożony wniosek przez Pana, wyznaczona data rozprawy) i zapytała Karty Tarota o to czy jej partner się rozwiedzie, kiedy i czy czeka ich dobra przyszłość ? I tak na pytanie czy się rozwiedzie ? - wylosowała 2 Pucharów Kiedy ? - 8 Pucharów czy czeka ich dobra przyszłość ?- 9 pucharów o ile 9 Pucharów jest dla mnie jasna - oznacza szczęście, zadowolenie, spełnienie więc czeka ich raczej dobra przyszłość tak samo w różnych publikacjach można odczytać czas z 8 Pucharów - puchary to tygodnie czyli 8 tygodni lub dekada zodiakalnych Ryb czyli luty/marzec tak nie wiem jak zinterpretować 2 Pucharów ??????? Wiem, że karta sama w sobie zapowiada szczęście i harmonię między dwojgiem osób, początek relacji który ma szanse przerodzić się w piękny związek - czy to oznacza, że dojdzie do rozwodu i ta para ma szanse na stały i formalny związek ? Tak bym to czuł intuicyjnie ale będę wdzięczny za Wasze spojrzenie. Dodam tylko, że dopytałem czy ta karta oznacza rozwód i wylosowałem Króla Buław i Wieżę - ten Król to dla mnie mężczyzna o silnym charakterze, dla którego nie ma celów nie do zdobycia i jak coś postanowi zdobyć to zdobędzie (czytaj rozwód) a Wieża to znak potwierdzający rozstanie, rozwód, zmiany.... Dobrze to odczytuję ? Liczę na Wasze spostrzeżenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygritte Napisano Wrzesień 7, 2021 Share Napisano Wrzesień 7, 2021 Jeśli chodzi o czas w tarocie to ja bym w ogole nie zadawała takiego pytania. Bardziej np. "czy x się rozwiedzie z żoną do końca 2021 roku". Mi się czas z AM nie zgadza nigdy, raz jeden dobrze czas pokazała mi Wieża - jest to okres od 20 lutego do 20 marca jeśli dobrze pamiętam, a sytuacja o którą pytałam zdarzyła się akurat 13 marca, chociaż wydaje mi się, że tutaj bardziej zadziałało znaczenie karty Wieża czyli po prostu nagle, niespodziewanie - bo właśnie takie zdarzenia pokazuje Wieża, a ja samym zdarzeniem byłam bardzo zszokowana i się totalnie go nie spodziewałam, myślałam że znajomy jest za granicą nadal a ten tu się rano zjawił w miejscu gdzie kiedyś że mną pracował, bo jak się potem okazało wrocil do Polski bo covid. Pytałam o to kiedy się spotkamy. Jeśli chodzi o 9 kielichów to dla mnie tak w sumie średnio, bo ja to bym osobiscie chciała 10 :D stabilnie i klasycznie, domek z ogrodem i 2 dzieci, może gdzieś jeszcze miejsce na samochód i psa. Nie widzę tego w 9. W 9 widzę seksy, mile spędzanie czasu i taka luźną przyjemną relację, jakieś randki tu i tam wypady na kolacje, tak romasowo bardziej. Ale nie każdy musi przecież chcieć zakladac rodzinę z 2 dzieci i budować dom, no nie? 😙 Więc ogólnie karta szczęśliwa na związki, ale raczej nie takie typu dom rodzina (a przynajmniej dla mnie). Jeśli chodzi o 2 kielichów to jeszcze zanim przeczytałam tekst na dole pojawiło mi się w glowie to, że do tego rozwodu nie dojdzie. Potem ten król buław zapachniał jakimś romansowym klimatem, a Wieża jakimś rozczarowaniem. Ale może to tylko takie dziwne odczucia. Oby po prostu było tak, że ta dwójka pucharów miała pokazać po prostu odpowiedź twierdzącą i tyle, chociaż nadal mam jakieś dziwne odczucia. 2 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moni Napisano Wrzesień 7, 2021 Share Napisano Wrzesień 7, 2021 Jak dla mnie pytanie czy się rozwiedzie jest pytaniem zamkniętym na które odpowiedź ma być tak lub nie i Dwója pucharów odpowiada właśnie twierdząco Ja osobiście tak bym to odebrała 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haniel Napisano Wrzesień 7, 2021 Autor Share Napisano Wrzesień 7, 2021 Tak @Moni - pytanie jest zamknięte i taka też była moja pierwsza myśl, że to odpowiedź TAK i ogólnie dobry znak 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reflection Napisano Wrzesień 7, 2021 Share Napisano Wrzesień 7, 2021 Uważam, że nie ma co było wyciągać to dodatkowe karty... 2 kielichów zaznacza miłość, pojednanie w związku - nie jest to karta rozwodowa. On może obecnie i chciał by, ale będzie to dla niego droga przez mękę z odejściami, powrotami i męczącym sumieniem (8 kielichów). Co do przeszłości to 9 kielichów jest kartą radości i satysfakcji, ale egoistycznej, skierowanej na jedną osobę (wszystkie 9ki są egoistyczne). Sądząc po innym kartą - będzie to luźna, radosna relacja układana pod niego + 9 kielichów nie jest kartą związkową. Może powrócić do żony, a ona zostanie kochanką. Co do kart dociągniętych - no tak jak powyżej było napisane - wydarzy się coś niespodzianego, przez co pewnie powróci do żony... Życzę Twojej znajomej dużo prawdziwej miłości :) Niech wszystko rozwija się ku jej dobru (w sensie globalnym) :) 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moni Napisano Wrzesień 7, 2021 Share Napisano Wrzesień 7, 2021 tak sobie myślę jeszcze po co pytać "kiedy ?" skoro tak jak piszesz: 11 godzin temu, Haniel napisał: wyznaczona data rozprawy lepiej zapytać czy rozwiedzie się na pierwszej rozprawie .... tak myślę, że lepiej zadawać kartom pytania konkretne, szczegółowe i jeśli się da to zamknięte - wtedy lepiej jest nam zinterpretować rozkład często czytam, że czas w tarocie to pojęcie względne i trudno go określić na podstawie 1 karty 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LauraSeven Napisano Wrzesień 10, 2021 Share Napisano Wrzesień 10, 2021 W dniu 7.09.2021 o 09:04, Reflection napisał: 2 kielichów zaznacza miłość, pojednanie w związku Z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze 2 pucharów odnosi się do miłości i relacji romantycznych między dwojgiem ludzi. Może to być równie dobrze porozumienie między tym dwojgiem ludzi - np. ktoś jest skłócony zatem wróży pogodzenie. W mojej talii 2 pucharów to dwie dłonie unoszące się nad kielichami w geście uścisku - można powiedzieć, że nic tu nie ma z romantyzmu. Mnie osobiście 2 pucharów pokazała kiedyś właśnie porozumienie między mną a ex. Mieliśmy kilka niezamkniętych spraw między sobą, zapytałam karty jak się to skończy i pierwsze skojarzenie też było takie, że wrócimy do siebie (że ewidentnie coś między nami jeszcze będzie) ale okazało się że po prostu wyjaśniliśmy sobie wszystko, pogodziliśmy się i z ulgą i zadowoleniem z obu stron zakończyliśmy tą relację - doszliśmy do porozumienia/ ugody. I tak też bym to w tym wypadku widziała - dojdzie do porozumienia między nimi i będzie to właśnie rozwód. 8 kielichów dodatkowo mi to potwierdza - to porzucenie czegoś co nam ciąży, odejście od czegoś co nas zasmuca, co nam nie pasuje i "wykańcza" emocjonalnie (skoro chce rozwodu to zapewne tak jest) Nie wiem jaka jest dokładnie sytuacja tego mężczyzny ale może rozwód ciągnie się już jakiś czas i w końcu dojdą do porozumienia (2 pucharów), będzie on mógł wreszcie pozostawić przeszłość i ciężkie chwile za sobą (8 pucharów) i być szczęśliwym i zadowolonym na nowej drodze życia (9 pucharów) Odnośnie czasu - mnie zawsze uczono "nie zadawaj kartom pytań 'kiedy' bo nigdy nie odpowiedzą" . Jeżeli już bardzo nam na tym zależy to lepiej zadać konkretne pytanie na konkretny czas czyli w tym wypadku wypadałoby zadać pytanie czy rozwiedzie się do końca miesiąca/ do końca roku/ w przeciągu np 3 miesięcy/ w przeciągu najbliższego roku itp. itd. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Wrzesień 10, 2021 Share Napisano Wrzesień 10, 2021 Dnia 6.09.2021 o 21:31, Haniel napisał: I tak na pytanie czy się rozwiedzie ? - wylosowała 2 Pucharów Kiedy ? - 8 Pucharów czy czeka ich dobra przyszłość ?- 9 pucharów a. @Ismena prośba o usuniecie z tego wątku rozmowy wyjaśniającej, dzięki b. rozwód, to koniec czegoś, 2 kielichów nie mówi o końcu kiedy - kiedy będzie miał dość a patrząc na 9 kielichów, to może mieć dość związków, w 9 kielichów często pokazuje się "singiel", ktoś samotny z wyboru, może i się rozwiedzie, ale raczej nie szybko wejdzie w kolejną relację potwierdzoną rejestracją w urzędzie ja widzę to tak 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygritte Napisano Wrzesień 10, 2021 Share Napisano Wrzesień 10, 2021 7 minut temu, SowAna napisał: a patrząc na 9 kielichów, to może mieć dość związków, w 9 kielichów często pokazuje się "singiel", ktoś samotny z wyboru Bardziej 9 monet to taki niezależny i zadowolony z życia singiel, 9 kielichów to pachnie takim fwb trochę i takimi bardzo luźnymi relacjami 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.