Skocz do zawartości

ogromna prośba o pomoc w interpretacji

Haniel

Polecane posty

Moi Drodzy !

znajoma spotyka się z facetem, który rozstał się z żoną  i jest w trakcie rozwodu (złożony wniosek przez Pana, wyznaczona data rozprawy) i zapytała Karty Tarota o to czy jej partner się rozwiedzie, kiedy i czy czeka ich dobra przyszłość ?

I tak na pytanie czy się rozwiedzie ?  - wylosowała 2 Pucharów

Kiedy ? - 8 Pucharów

czy czeka ich dobra przyszłość ?- 9 pucharów 

o ile 9 Pucharów jest dla mnie jasna - oznacza szczęście, zadowolenie, spełnienie więc czeka ich raczej dobra przyszłość

tak samo w różnych publikacjach można odczytać czas z 8 Pucharów - puchary to tygodnie czyli 8 tygodni lub dekada zodiakalnych Ryb czyli luty/marzec 

tak nie wiem jak zinterpretować 2 Pucharów ???????<bezradny>

Wiem, że karta sama w sobie zapowiada szczęście i harmonię między dwojgiem osób, początek relacji który ma szanse przerodzić się w piękny związek   - czy to oznacza, że dojdzie do rozwodu i ta para ma szanse na stały i formalny związek ? Tak bym to czuł intuicyjnie ale będę wdzięczny za Wasze spojrzenie. Dodam tylko, że dopytałem czy ta karta oznacza rozwód i wylosowałem Króla Buław i Wieżę - ten Król to dla mnie mężczyzna o silnym charakterze, dla którego nie ma celów nie do zdobycia i jak coś postanowi zdobyć to zdobędzie (czytaj rozwód) a Wieża to znak potwierdzający rozstanie, rozwód, zmiany.... 

Dobrze to odczytuję ?

Liczę na Wasze spostrzeżenia <serce>

Jeśli chodzi o czas w tarocie to ja bym w ogole nie zadawała takiego pytania. Bardziej np. "czy x się rozwiedzie z żoną do końca 2021 roku".  Mi się czas z AM nie zgadza nigdy, raz jeden dobrze czas pokazała mi Wieża - jest to okres od 20 lutego do 20 marca jeśli dobrze pamiętam, a sytuacja o którą pytałam zdarzyła się akurat 13 marca, chociaż wydaje mi się, że tutaj bardziej zadziałało znaczenie karty Wieża czyli po prostu nagle, niespodziewanie - bo właśnie takie zdarzenia pokazuje Wieża, a ja samym zdarzeniem byłam bardzo zszokowana i się totalnie go nie spodziewałam, myślałam że znajomy jest za granicą nadal  a ten tu się rano zjawił w miejscu gdzie kiedyś że mną pracował, bo jak się potem okazało wrocil do Polski bo covid. Pytałam o to kiedy się spotkamy.

Jeśli chodzi o 9 kielichów to dla mnie tak w sumie średnio, bo ja to bym osobiscie chciała 10 :D stabilnie i klasycznie, domek z ogrodem i 2 dzieci, może gdzieś jeszcze miejsce na samochód i psa. Nie widzę tego w 9. W 9 widzę seksy, mile spędzanie czasu i taka luźną  przyjemną relację, jakieś randki tu i tam  wypady na kolacje, tak romasowo bardziej. Ale nie każdy musi przecież chcieć zakladac rodzinę z 2 dzieci i budować dom, no nie? 😙 Więc ogólnie karta szczęśliwa na związki, ale raczej nie takie typu dom rodzina (a przynajmniej dla mnie).

Jeśli chodzi o 2 kielichów to jeszcze zanim przeczytałam tekst na dole pojawiło mi się w glowie to, że do tego rozwodu nie dojdzie. Potem ten król buław zapachniał jakimś romansowym klimatem, a Wieża jakimś rozczarowaniem. Ale może to tylko takie dziwne odczucia. Oby po prostu było tak, że ta dwójka pucharów miała pokazać po prostu odpowiedź twierdzącą i tyle, chociaż nadal mam jakieś dziwne odczucia. 

• Lubię! 2
  • Gratuluję! 1

Jak dla mnie pytanie czy się rozwiedzie jest pytaniem zamkniętym na które odpowiedź ma być tak lub nie i Dwója pucharów odpowiada właśnie twierdząco

Ja osobiście tak bym to odebrała 

• Lubię! 2

Uważam, że nie ma co było wyciągać to dodatkowe karty...

2 kielichów zaznacza miłość, pojednanie w związku - nie jest to karta rozwodowa. On może obecnie i chciał by, ale będzie to dla niego droga przez mękę z odejściami, powrotami i męczącym sumieniem (8 kielichów). Co do przeszłości to 9 kielichów jest kartą radości i satysfakcji, ale egoistycznej, skierowanej na jedną osobę (wszystkie 9ki są egoistyczne). Sądząc po innym kartą - będzie to luźna, radosna relacja układana pod niego + 9 kielichów nie jest kartą związkową. Może powrócić do żony, a ona zostanie kochanką.

Co do kart dociągniętych - no tak jak powyżej było napisane - wydarzy się coś niespodzianego, przez co pewnie powróci do żony...

Życzę Twojej znajomej dużo prawdziwej miłości :) Niech wszystko rozwija się ku jej dobru (w sensie globalnym) :)

• Lubię! 2

tak sobie myślę jeszcze po co pytać "kiedy ?" skoro tak jak piszesz:

11 godzin temu, Haniel napisał:

wyznaczona data rozprawy

lepiej zapytać czy rozwiedzie się na pierwszej rozprawie .... tak myślę, że lepiej zadawać kartom pytania konkretne, szczegółowe i jeśli się da to zamknięte - wtedy lepiej jest nam zinterpretować rozkład

często czytam, że czas w tarocie to pojęcie względne i trudno go określić na podstawie 1 karty

• Gratuluję! 1

W dniu 7.09.2021 o 09:04, Reflection napisał:

2 kielichów zaznacza miłość, pojednanie w związku

Z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze 2 pucharów odnosi się do miłości i relacji romantycznych między dwojgiem ludzi. Może to być równie dobrze porozumienie między tym dwojgiem ludzi - np. ktoś jest skłócony zatem wróży pogodzenie.  W mojej talii 2 pucharów to dwie dłonie unoszące się nad kielichami w geście uścisku - można powiedzieć, że nic tu nie ma z romantyzmu. 

Mnie osobiście 2 pucharów pokazała kiedyś właśnie porozumienie między mną a ex. Mieliśmy kilka niezamkniętych spraw między sobą, zapytałam karty jak się to skończy i pierwsze skojarzenie też było takie, że wrócimy do siebie (że ewidentnie coś między nami jeszcze będzie) ale okazało się że po prostu wyjaśniliśmy sobie wszystko, pogodziliśmy się i z ulgą i zadowoleniem z obu stron zakończyliśmy tą relację -  doszliśmy do porozumienia/ ugody.

I tak też bym to w tym wypadku widziała - dojdzie do porozumienia między nimi i będzie to właśnie rozwód. 8 kielichów dodatkowo mi to potwierdza - to porzucenie czegoś co nam ciąży, odejście od czegoś co nas zasmuca, co nam nie pasuje i "wykańcza" emocjonalnie (skoro chce rozwodu to zapewne tak jest) Nie wiem jaka jest dokładnie sytuacja tego mężczyzny ale może rozwód ciągnie się już jakiś czas i w końcu dojdą do porozumienia (2 pucharów), będzie on mógł wreszcie pozostawić przeszłość i ciężkie chwile za sobą (8 pucharów) i być szczęśliwym i zadowolonym na nowej drodze życia (9 pucharów) 

Odnośnie czasu - mnie zawsze uczono "nie zadawaj kartom pytań 'kiedy' bo nigdy nie odpowiedzą" . Jeżeli już bardzo nam na tym zależy to lepiej zadać konkretne pytanie na konkretny czas czyli w tym wypadku wypadałoby zadać pytanie czy rozwiedzie się do końca miesiąca/ do końca roku/ w przeciągu np 3 miesięcy/ w przeciągu najbliższego roku itp. itd.

Pozdrawiam serdecznie

• Lubię! 1

Dnia 6.09.2021 o 21:31, Haniel napisał:

I tak na pytanie czy się rozwiedzie ?  - wylosowała 2 Pucharów

Kiedy ? - 8 Pucharów

czy czeka ich dobra przyszłość ?- 9 pucharów 

a. @Ismena prośba o usuniecie z tego wątku rozmowy wyjaśniającej, dzięki <stop>

b. rozwód, to koniec czegoś, 2 kielichów nie mówi o końcu 

kiedy - kiedy będzie miał dość

a patrząc na 9 kielichów, to może mieć dość związków, w 9 kielichów często pokazuje się "singiel", ktoś samotny z wyboru, może i się rozwiedzie, ale raczej nie szybko wejdzie w kolejną relację potwierdzoną rejestracją w urzędzie

ja widzę to tak <ok>

• Lubię! 1

7 minut temu, SowAna napisał:

a patrząc na 9 kielichów, to może mieć dość związków, w 9 kielichów często pokazuje się "singiel", ktoś samotny z wyboru

Bardziej 9 monet to taki niezależny i zadowolony z życia singiel, 9 kielichów to pachnie takim fwb trochę i takimi bardzo luźnymi relacjami  

• Lubię! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...