Skocz do zawartości

prośba o pomoc w zinterpretowaniu wróżby na przełom lat

Moni

Polecane posty

Dziękuję wspaniałej @SowAnaza postawienie wróżby na przełom lat ale niestety potrzebuję Waszej pomocy w interpretacji 

Muszę przyznać, że całkowicie poległam .....

image.png.a64c25e42cb85053ac381dc21d7f6164.png

Radę w 2 buław odczytuję jako bardziej rozważne podejście do życia i spraw (????) buławy są działaniem ale akurat 2 taka nie jest bo rozważa dwie możliwe drogi, które można wybrać, przyglądanie się różnym opcjom.... sama nie wiem - pomóżcie ! Tak samo Diabeł jako mocna strona - niestety ja nie widzę w tej karcie jakiś pozytywnych cech więc też nie wiem jak ją zrozumieć.

Jeśli chodzi o uczucia w istniejącym związku:

3 buław to  dla mnie pozytywna karta, niesie w sobie optymizm, zachętę do działania ... ale zupełnie nie wiem co oznacza w tej sytuacji jako coś co chce odejść  ???? Wieża jako przeszkoda to może jakaś obawa przed nagłymi, negatywnymi zmianami, przed porzuceniem ..... (???)

8 kielichów jako coś co chce przyjść odczytuję jako uwolnienie od przeszłości, odpuszczenie, odejście od czegoś (raczej nie kogoś tj. partnera bo na to absolutnie nic nie wskazuje- wręcz przeciwnie !)

a blokuje to Rycerz mieczy czyli jakby moja zaciętość, nastawienie ????

Błagam pomóżcie !!!! bo naprawdę poległam przy tych kartach 

Będę Wam bardzo bardzo wdzięczna .....

Naprowadzam :)

2 buław - to wybór i niezdecydowanie, jako Rada może oznaczać: nie śpiesz się, przyjrzyj się temu na co patrzysz, miej zapasowe rozwiązanie (alternatywę), obstawiaj na wyścigach czy w lotto dwie cyfry, przed podjęciem kroku spójrz pod nogi, aby się nie przewrócić o przysłowiowy próg, dwa to więcej niż jeden, dublowanie ruchów,  planuj, nie działaj pochopnie- chyba starczy <bigsmile>

• Lubię! 2

Diabeł - mocna strona - ciągną się ludziska do ciebie, umiesz w towarzystwie podgrzać atmosferę, masz w sobie ogień,  przyciągasz różnych ludzi, coś masz w sobie może chochliki w oczach,  może jesteś super atrakcyjna (taka sexy)<juhu>

• Lubię! 1
  • Gratuluję! 1

wow,

podoba mi się to co piszesz o Diable @SowAna <dance>

nie popatrzyłam na niego w ten sposób a to prawda  - w nim jest sporo namiętności i seksu..... 

Skoro radą jest brak pośpiechu i niedziałanie pochopnie to ta 3 buław, która musi odejść to może mój pośpiech i chęć popchnięcia spraw do przodu....? To by się poniekąd zgadzało - w relacji z moim facetem niekiedy chcę popychać sprawy do przodu, chcę by coś się działo a może  właśnie powinnam trochę odpuścić  co 8 pucharów mi podpowiada ... ???????

Dobrze kombinuję @SowAna

3 buław, jako to co nie chce odejść, a powinno - człowiek na tej karcie na coś czeka, czeka na jakiś efekt, na coś, co ma nadejść, w buławach zapewne jest niecierpliwy, może też czekać na zbyt wiele

Wieża też to potwierdza, przeszkadzając odejść 3 buław może wskazywać na zniecierpliwienie, na chęć osiąganie celi "natentychmiast", nieumiejętność czekania <czas>

• Lubię! 2

dziękuję @SowAna

ogólnie rzecz biorąc dobrze się domyślałam, że karty podpowiadają żebym się z niczym nie spieszyła, opanowała zniecierpliwienie i zdystansowała się...

Podpowiedz @SowAna czy ta 8 kielichów, która chce przyjść to ma być właśnie to zdystansowanie, odpuszczenie ? Tą całą moją niecierpliwością, chęcią działania i czekaniem na coś  jestem już zmęczona emocjonalnie (8 kielichów to dla mnie taka trochę burza emocji) i to co chce wejść to właśnie odpuszczenie, wycofanie, poddanie się przeznaczeniu (wycofanie ale bez zamykania furtki).... ???

Chciałabym zrozumieć wróżbę dlatego tak dopytuję - będę wdzięczna za jeszcze jedną podpowiedź odnośnie tej 8 kielichów....

w 8 kielichów jest swoistą odwagą pozwalająca ważyć elementy różne, to co posiadamy, lecz nam ciąży, bez względu na wysiłek, czas, pieniądze włożone w dane "przedsiębiorstwo", a tym co dla innych może być niewyobrażalnie "głupim" posunięciem, a dla nas jest jedynym rozwiązaniem. W wyniku takich rozważań postanawiamy pozostawić coś prawie dokończone, czy to budowany dom, czy szkołę, czy pracę, czy relację, ponieważ gdzieś w środku wiemy, że to nas ubezwłasnowolnia, krępuje, pozbawia radości. Pozwala wyruszyć w świat, zostawiając smutki i problemy za sobą. Mi 8 kielichów często pokazuje stan, w którym człowiek ma dość walki, nie ma już ochoty podtrzymywać z kimś relacji na siłę,  nie ma ochoty cokolwiek udowadniać, rezygnuje z planów w ostatniej chwili, ponieważ te plany nie są wspólne, zwyczajowo odpuszcza walkę.

• Gratuluję! 1
  • Dziękuję! 1

Hajo Banzhaf jako radę w 8 kielichach opisuje tak "Zrezygnuj z nawykowych zachowań; szukaj nowych dróg"   i myślę, że w Twoim rozkładzie fajnie to pasuje 

Nie bój się odpuścić czegoś co już Cię nie cieszy, co robisz na siłę, poddaj się przeznaczeniu.

8 kielichów to karta brama czyli coś musi się zmienić - musisz przejść przez tą przysłowiową bramę. Może jest to to co pokazują jednocześnie 2 buław i 3 buław czyli musisz zmienić nastawienie w związku, być bardziej cierpliwa i rozsądna jak 2 buław  - w końcu jakby nie było to Twoja rada na ten czas

• Lubię! 1
  • Gratuluję! 1

Diabeł w sensie pozytywnyn jest kartą seksu, namiętności, za tym - jesteś namiętna, kusząca, czarujesz innych jak oddychasz, do tego masz mocną aurę seksualną, a może i chęci - 2 buław tu akurat ostrzega - zatrzymaj się, rozważ plusy i minusy, zanim posłuchać instynktow. 

Co do dalszych kart - rzeczywiście, są specyficzne, ale 3 buław nie zawsze jest pozytywna, może też zaznaczać relacje i plany ciągnące się w nieskończoność - i zero konkretnego działania. I oczywiście, że te plany i spokój w 3 buław niszczą różnego niespodzianki, nagle spadające na wasze głowy (Wieża) - i jak zawsze w Wieży głównym zadaniem jest się uwolnić od komfortowej pozycji, oczekiwań i zacząć, otworzyć oczy - cóż, na emocje i stany negatywne, nie powiedziane, chowane przed sobą nawzajem. Coś co dawno męczyło że środka, ale czym nie chciało się psuć całości - to wszystko 8 kielichów. Trzeba wypuścić to na wolność, pozwolić związkowi odżyć, się zmienić pozwolić sobie czuć...

A blokują to mylne przekonania i wizji umysłowe, i ostra pewność swojej racji -Rycerz Mieczy. Ty trzeba powiedzieć, że silne strony mogą też nawiązywać do związku, i Diabeł tu, poza seksem i dobrami materialnymi zaznacza również uzależnienie od komfortowych iluzji - a zatem nie pozwól sobie być okłamana, badaj, wątp, abyś zawsze widziała przed sobą prawdziwy obraz relacji (2 buław)

Trzymam kciuki i życzę dużo miłości <zielone>

• Lubię! 2

Jak patrzę na całą wróżbę i wszystkie karty jednocześnie to nasuwa mi się coś takiego:

wszystko dzieje się swoim powolnym naturalnym tempem ale wolałabyś aby sprawy posuwały się nieco szybciej  - jesteś niecierpliwa, ciągle czekasz na coś nowego, lepszego, mocniejszego bo jesteś już gotowa przenieść tą relację na tzw wyższy poziom  (3 buław) bo wciąż nie jesteś pewna uczuć partnera, boisz się, że może się to nagle skończyć (Wieża).

Może jest to wynik jakiś złych doświadczeń emocjonalnych z przeszłości z poprzednich związków. Ale taki pośpiech, zniecierpliwienie nie są  wskazane - to chce już odejść. Takie zostawienie smutnych emocji i przeszłości za sobą właśnie chce do ciebie przyjść (8 pucharów) ale twój upór i nastawienie na to nie pozwala (Rycerz mieczy). Ktoś tu już napisał, że 8 pucharów to karta bramy - warto przejść przez tą bramę. 

Karty radzą aby spokojniej podchodzić do związku, niech przeznaczenie działa a ty obserwuj, patrz co się dzieje i jakie masz "opcje" do wyboru  (2 buław) - spokojnie możesz sobie na to pozwolić bo masz w sobie to COŚ co przyciąga do ciebie partnera (Diabeł), coś co w nim go rozpala na Twój widok, pożąda cię i niekiedy obsesyjnie o tobie myśli

Wszystkiego dobrego !

• Lubię! 3

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...