Ismena Napisano Czerwiec 30, 2014 Share Napisano Czerwiec 30, 2014 6 Chmury Karta ta oznacza trudności i kłopoty, przeszkody, gniew, zaleca cierpliwość i powściągliwość. Wskazuje również, na nieszczere czy fałszywe osoby w otoczeniu. Oznacza nurtujące problemy. Karta ta przynosi ze sobą komplikacje, jest kartą niejasności, blokad i przeszkód, przedstawia byłego męża lub partnera, ale także nieprzyjemnego starszego mężczyznę, symbolizuje deszcz i ulewę. Chmury posiadają ciemną i jasną stronę co jest bardzo ważne podczas interpretacji kart. Karta chmur mówi, że kłopoty są najczęściej przejściowe. W sprawach uczuciowych oznacza problemy i kryzys. Mogą pojawić się jakieś niedomówienia i nieporozumienia, być może na naszej drodze pojawi się nasz ex. Karta ta przynosi negatywne informacje w związku ze złożoną aplikacją, podaniem o prace, odbytą rozmową kwalifikacyjną, przy zatrudnieniu oznacza gęstą atmosferę w pracy, coś wisi w powietrzu, trudności, być może boimy się, że nie poradzimy sobie z obowiązkami, stres i negatywne myślenie, w miejscu pracy może wskazywać na nieprzychylnego nam mężczyznę/szefa. Cechy: osoba - szczupła, zadbana, jasnowłosa, niepewna, humorzasta, osoba paląca. Czas: 6 lat. źródło: ezodar.pl 6 Chmury Zbliżają się kłopoty. Wylosuj następną kartę, żeby dowiedzieć się, czego będą dotyczyły. Problemy przeminą, ale ich rozwiązanie będzie wymagało z twojej strony wysiłku i uwagi. Jeśli karta ta opisuje osobę, może oznaczać starszego, niezbyt miłego mężczyznę, członka rodziny lub kogoś z twojej przeszłości. Wpływ fizyczny: Płuca i układ oddechowy, piersi. Może oznaczać przeziębienie, grypę, astmę albo ogólne poczucie przytłoczenia przez życie. Słowa-klucze: Trudności, niejasności, zła pogoda, deszcz, starszy, nieprzyjemny mężczyzna, były mąż, były chłopak. 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Marzec 5, 2015 Share Napisano Marzec 5, 2015 Chmury - jeżeli strona jasna jest zwrócona w Twoim kierunku, oznaczają szczęście, lecz jeżeli strona ciemna jest zwrócona do Ciebie - chmury źle wróżą Żagle - pomyślny czas, ktoś Cię doceni Jezioro, rzeka - spełnione nadzieje, dobry i łatwy zarobek, pomoc, życzliwość Król trefl - człowiek interesów, szanowany obywatel. Grażyna Tutak 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Napisano Lipiec 13, 2015 Share Napisano Lipiec 13, 2015 Z jednej strony jestem ciemnością, z drugiej zaś światłością. Pewnym jest, iż niosę ze sobą kłótnię i wątpliwość. Nie będziesz w stanie widzieć wszystkiego jasno, zablokuje Twoją percepcję i pozwolę, aby zapanował nieład. Jedyną rzeczą, którą mogę obiecać, jest to, że po czasie odejdę, ponieważ po każdej burzy zawsze przychodzi słońce. Karta symbolizująca przeczucie i zmianę, negatywny lub pozytywny aspekt jest wyrażony poprzez kierunek ciemnej strony chmur. Wznoszące się w górę ptaki po prawej stronie karty oraz cudowny przebłysk słońca dają obietnicę uwolnienia od niepewności. Karta ta może także ostrzegać o ukrywaniu prawdy: istnieje brak jasności w odniesieniu do jakiejś sytuacji, coś musi zostać ujawnione. Odkrycie czegoś może być bliskie. Ciemniejsze aspekty karty można dostrzec po lewej stronie w dole karty, gdzie błyskawica uderza w drzewo z poprzedniej karty. Obraz ten odzwierciedla niepewność i nieład. Czasem jasne i ciemne krawędzie są zostawione po to, aby poinformować nas, czy zamieszanie jest dopiero przed nami czy już za nami Gilded Reverie - Ciro Marchetti 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Lipiec 15, 2017 Share Napisano Lipiec 15, 2017 No i mamy pierwszą kartę z gatunku tych, których obecność nie jest zbyt mile widziana w rozkładzie. Chmury obwieszczają czasowe zamieszanie, zmienną sytuację oraz ostrzegają przed sprawiającymi kłopot ludźmi wokół nas. Wskazują na trudne relacje, konflikt interesów, możliwość oszustwa. Symbol Chmur przynosi "szaleństwo" umysłu i niestabilność serca. Sprawy komplikują się. Wszystko jest sprzeczne i pomieszane, rzeczy nie są takie, jakimi się wydają, dlatego ważna jest ostrożność przy odczytywaniu kart. Ludzie mogą zmieniać swój nastrój i zamiast podążać za tym, co czują, robią coś zupełnie przeciwnego. W wielu taliach Chmury występują w dwóch odcieniach - jaśniejszym i ciemniejszym. W zależności od ustawienia w stosunku do karty pytającego lub karty problemowej - sygnalizują, że problemy odchodzą (jasna strona) lub zbliżają się (ciemna strona chmur). Karcie Chmury towarzysz Król Trefl. To mężczyzna opiekuńczy, wpływowy, przychylny, osoba, na której można polegać. W średnim wieku. Połączenia z innymi kartami: Chmury + Statek - niepewna podróż Chmury + Dom - niejasna sytuacja domowa, tymczasowe zamieszkiwanie, problemy rodzinne Chmury + Wąż - poważne problemy, które nie mają prostego rozwiązania Chmury + Bukiet - "pod wpływem..." (narkotyków, alkoholu), zmienione stany świadomości Chmury + Rózgi - zagrożenie, molestowanie, przemoc fizyczna Chmury + Ptaki - manipulacje słowne, plotki i kłamstwa Chmury + Góry - niebezpieczeństwo, przeszkody, zwłoka Chmury + List - zniesławienie, tabloidy Chmury + Słońce - zwycięstwo, przetrwanie, osiągnięcie Chmury + Księżyc - wahania nastroju, zaburzenia hormonalne, zamieszanie źródło: chomikuj.pl 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Luty 23, 2019 Share Napisano Luty 23, 2019 Na tej karcie na jednej stronie zazwyczaj widzimy chmurę. Czasami jest ona częściowo ciemna, a częściowo jasna; w innych przypadkach karta przedstawia tylko zwiastun nadchodzącej burzy. Chmury są symbolem wiszącego w powietrzu problemu lub złych omenów. W starej tradycji specjaliści zajmujący się kartami przyjmowali, że jeśli Król Trefl na tej karcie jest zwrócony przodem do sygnifikatora, jest to dobry znak; jeśli natomiast jest odwrócony do niego plecami - zwiastuje nieszczęście. Wiele systemów Lenormand mówi, że jeśli obok sygmifikatora znajdują się ciemne chmury, to zdecydowanie szykują się kłopoty. Jeżeli bliżej sygnifikatora są z kolei białe chmury, oznacza to, że problemy właśnie opuszczają nasze życie lub już się skończyły. Przyznam, że czasami zwracam uwagę na ten szczegół, ponieważ używałam go, dorastając. Zasadniczo, najlepsza sytuacja jest wtedy, kiedy Chmury są jak najdalej na lewo od sygnifikatora - czyli na pozycji kart przeszłości. Jeśli leżą zaraz po lewej stronie sygnifikatora, oznacza to, że pytający przechodzi przez jakieś trudne kwestie, ale są one już niemal zakończone. Jeśli Chmury pojawiają się po karcie klienta, szykują się kłopoty. Zawsze zwracaj uwagę na karty dookoła - wskażą one, jak poważne okażą się trudności. Jedna rzecz jest pewna: chmury, jak to chmury, zawsze szybko się rozchodzą. Oczywiście, wyjątkiem są sytuacje, kiedy po Chmurach następują karty negatywne lub karty, które reprezentują długi czas. Karta Chmur dotyczy wątpliwości, zamieszania, wahania się i niestabilności. Podobnie jak mgła, chmury zakrywają to, co kryje się za nimi. Może tam się chować podstęp, jakieś nieporozumienie lub prawdziwa katastrofa. Kiedy ta karta pojawia się w rozkładzie, jest to nawiązanie do niepewności - do uczucia, że coś się dzieje, i do przyszłości, której nie da się jasno przewidzieć. Rzadko jest ona bezpośrednia; zazwyczaj to coś całkiem nieprzewidywalnego. Jeśli po Chmurach widzimy karty negatywne, kłopoty mogą się trochę przedłużać; jeśli natomiast dalej widzimy karty pozytywne, burza będzie krótka i szybko minie, a po niej nastąpi okres spokoju. Źródło; Rana George 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amandaa Napisano Maj 6, 2019 Share Napisano Maj 6, 2019 To moze ja coś dorzucę jeszcze od siebie tutaj 🙂 wiem że stary wątek ale może ktoś chciałby kiedyś poczytać. Dla mnie karta-chmury zawsze zwiastuje problemy, bardzo nieprzyjemne sytuacje i złe samopoczucie. Wylosowałam kiedyś kilka kart, tak poprostu bez żadnego rozkładu, bo nawet żadnego nie znam i nie brałam tego na poważnie, a one mnie wyraźnie ostrzegły co mnie czeka jeśli tam pójdę i wręcz one radziły mi abym została w domu, ale zrozumiałam to niestety po czasie. Jedną z tych kart była oczywiscie karta-chmury a przed nią była kosa, po karcie chmury była też góra i droga. Oznaczały dla mnie bardzo niebezpieczną sytuacje i tak się stało niestety - upadłam z dosyć dużej wysokości ale żyję Chmury z kartą ogród często pokazują mi złe samopoczucie w towarzystwie. Pytając o spotkanie wypadły mi m.in. te dwie karty i czułam się fatalnie, taka lekko nieprzytomna byłam i niepewna siebie. 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.