Akarris Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 5 minut temu, Koniczyna napisał: Wiesz co wspominales swego czasu coś o młodych blondynkach pielęgniarek zamach może serduszka ten symbol Rozpatrze ten symbol w przyszłości 1 2 Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 2 minuty temu, iwanek napisał: Pentagram Był też rysowany ale to nie o niego chodzi. Najbliżej była @MIMESIS gdyż druga nazwa Ankh zawiera słowo które jest w poszukiwanym symbolu. Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 33 minuty temu, Anzu napisał: Krzyż Cytuj
Essa Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 Z tego wynika, że @Anzu zadajesz nową zagadkę 1 Cytuj
Anzu Napisano Styczeń 16, 2019 Napisano Styczeń 16, 2019 Marzy mi się ostatnio kupno biżuterii z konkretnym kamieniem, jaki to kamień? Cytuj
iwanek Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 8 godzin temu, Anzu napisał: Marzy mi się ostatnio kupno biżuterii z konkretnym kamieniem, jaki to kamień? Ametyst Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 9 godzin temu, Essa napisał: Z tego wynika, że @Anzu zadajesz nową zagadkę Nic z tego nie wynika. U mnie nie to nie Nikt nie zgadł. Cytuj
Syrena Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 Hieroglif Anch to chyba krzyż egipski, a jak nie to popierdyczylo mi się Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 29 minut temu, Syrena napisał: Hieroglif Anch to chyba krzyż egipski, a jak nie to popierdyczylo mi się Albo Klucz Życia/Krzyż Życia Cytuj
Syrena Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 1 godzinę temu, Mistiko napisał: Albo Klucz Życia/Krzyż Życia o tym określeniu nie słyszałam 😅 Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 Bo to jest znacznie stsrszy symbol. @Ismena @Batyam spróbujecie? 1 Cytuj
Batyam Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 49 minut temu, Mistiko napisał: Bo to jest znacznie stsrszy symbol. @Ismena @Batyam spróbujecie? A ach niewiele Anachnu po hebrajsku znaczy My. Skoro to Hieronim a więc znak to jest lub może być to symbol wspólnoty, czasy egipskie może ja bym tu opanowała za Wielkim babilonem. To tyle co mi podpowiada moja intuicja a napiszcie czego to dotyczy? Używanie każdych hieroglifow z tego co pamiętam ze studiów miało postać opisów rysunków co do tożsamości życia zwyczajów itp. Hieroglifow to system znaków ale nie alfabetycznych raczej symbol. Skoro Żydzi swój hebrajski liczą na ok trzech tysięcy lat przed Chrystusem i znaleziono z tych czasów Torebka jako słowo pisane to może wklejanie symbol..... Zobaczymy a może okaże się to litera hebrajski która jak by ktoś nie wiedział ma swoją liczbę. @Mistiko. Tylko tyle mi przyszło do głowy..... Podobnie jak z Twoim awatar..... Jestem i jestem w zależności od humoru lubię prowokować..... Ps Ja też lubię prowokować buziaki..... Ten Awatar to na dziewczyny 👭? Cytuj
Batyam Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 Przed chwilą, Batyam napisał: A ach niewiele Anachnu po hebrajsku znaczy My. Skoro to Hieronim a więc znak to jest lub może być to symbol wspólnoty, czasy egipskie może ja bym tu opanowała za Wielkim babilonem. To tyle co mi podpowiada moja intuicja a napiszcie czego to dotyczy? Używanie każdych hieroglifow z tego co pamiętam ze studiów miało postać opisów rysunków co do tożsamości życia zwyczajów itp. Hieroglifow to system znaków ale nie alfabetycznych raczej symbol. Skoro Żydzi swój hebrajski liczą na ok trzech tysięcy lat przed Chrystusem i znaleziono z tych czasów Torebka jako słowo pisane to może wklejanie symbol..... Zobaczymy a może okaże się to litera hebrajski która jak by ktoś nie wiedział ma swoją liczbę. @Mistiko. Tylko tyle mi przyszło do głowy..... Podobnie jak z Twoim awatar..... Jestem i jestem w zależności od humoru lubię prowokować..... Ps Ja też lubię prowokować buziaki..... Ten Awatar to na dziewczyny 👭? Wyszło z opisu masło maślane Tora wyszła torebka itd... . Przepraszam czytających za mój non stop wlaczajacy się słownik..... Złośliwość..... @Mistiko. Wyszłam z odpowiedzią nie zrozumiale.... Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 1 godzinę temu, Batyam napisał: Wyszło z opisu masło maślane Tora wyszła torebka itd... . Przepraszam czytających za mój non stop wlaczajacy się słownik..... Złośliwość..... @Mistiko. Wyszłam z odpowiedzią nie zrozumiale.... Nie przejmuj się 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 6 godzin temu, Mistiko napisał: Nic z tego nie wynika. U mnie nie to nie Nikt nie zgadł. Ja zrozumiałam, że rozwiązaniem jest swastyka, "złamany krzyż", widniejący w filmiku... dlatego napisałam @Anzu :) No to mamy teraz 2 równoległe zagadki 1 Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 20 minut temu, Essa napisał: Ja zrozumiałam, że rozwiązaniem jest swastyka, "złamany krzyż", widniejący w filmiku... dlatego napisałam @Anzu No to mamy teraz 2 równoległe zagadki Hehe, domyślałem się że tak może być ale przekaz był prosty i bezpośredni: Nein PS. Zresztą zawsze przy tej scenie z filmu się śmieje. 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 17, 2019 Napisano Styczeń 17, 2019 5 godzin temu, Mistiko napisał: Hehe, domyślałem się że tak może być ale przekaz był prosty i bezpośredni: Nein PS. Zresztą zawsze przy tej scenie z filmu się śmieje. Po takim filmiku to boję się dalej zgadywać Swastyka zamknęła mi Trzecie Oko 1 Cytuj
Essa Napisano Styczeń 18, 2019 Napisano Styczeń 18, 2019 Dnia 17.01.2019 o 00:09, Anzu napisał: Marzy mi się ostatnio kupno biżuterii z konkretnym kamieniem, jaki to kamień? onyks Cytuj
Essa Napisano Styczeń 18, 2019 Napisano Styczeń 18, 2019 Dnia 16.01.2019 o 18:56, Mistiko napisał: gdyż druga nazwa Ankh zawiera słowo które jest w poszukiwanym symbolu. Skoro Krzyż Życia to druga nazwa Ankh... to może Kwiat Życia narysowałeś? 3 Cytuj
Akarris Napisano Styczeń 18, 2019 Napisano Styczeń 18, 2019 Przed chwilą, Essa napisał: Skoro Krzyż Życia to druga nazwa Ankh... to może Kwiat Życia narysowałeś? Tak 1 Cytuj
Ismena Napisano Styczeń 18, 2019 Autor Napisano Styczeń 18, 2019 Dnia 17.01.2019 o 00:09, Anzu napisał: Marzy mi się ostatnio kupno biżuterii z konkretnym kamieniem, jaki to kamień? Agat Cytuj
Essa Napisano Styczeń 18, 2019 Napisano Styczeń 18, 2019 Dnia 17.01.2019 o 00:09, Anzu napisał: Marzy mi się ostatnio kupno biżuterii z konkretnym kamieniem, jaki to kamień? Dnia 17.01.2019 o 08:14, iwanek napisał: Ametyst 3 godziny temu, Essa napisał: onyks 3 minuty temu, Ismena napisał: Agat @Anzu daj znać, czy mamy dalej zgadywać Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.