nutello Napisano Wrzesień 15, 2021 Share Napisano Wrzesień 15, 2021 Hej ;) postawiłam znajomej rozkład na relację z mężczyzną X. Obydwoje widzieli się kilka razy, jeszcze nie ma między nimi żadnej relacji, stąd znajoma chce wiedzieć jak może wyglądać ich znajomość w najbliższym czasie: dodam, że wciąż się uczę, moje odczucia znaczenia tych kart w większości biorą się z obrazków, pierwszej myśli i wiedzy, którą zdobyłam w Internecie użyta talia: Rider Waite co pan x o niej myśli? 8 buław, rycerz monet 8 buław - uważa ją za osobę energiczną, pozytywną, uśmiechniętą, radosną, która wnosi tzw. świeży powiew powietrza, być może na jej widok ma motylki w brzuchu, dostaje zapał energii do życia, podnieca go na samą myśl o niej, może jest zauroczony rycerz monet - jest dla niego kobietą zmysłową, ewidentnie w jego typie, widzi w niej kandydatkę na partnerkę, ale zastanawia się jeszcze nad tym jaki jest powód milczenia obecnie ze strony pana x? umiarkowanie, 6 buław umiarkowanie i 6 buław - być może przyjął zasadę, że chce rozwinąć tą znajomość po mistrzowsku - czyli powoli, może uważa, że wszystko w swoim czasie i chce wyjść na tym jako zwycięzca. może boi się, że ona się go wystraszy, odepchnie, dlatego zachowuje umiar na razie i nie działa? co zamierza w najbliższym czasie wobec niej? król pucharów, głupiec król pucharów i głupiec - chce otoczyć ją opieką, troską, dać jej miłość i swoje uczucia, zatroszczyć się i zacząć z nią wszystko od "zera" jak na karcie głupieć, może też chce ją otoczyć opieką, bo uważa, że ona jest taka delikatna, ma wygląd dziecka, taka, której nie można skrzywdzić jakie pan x ma zamiary na tą znajomość? czy chce ją bliżej poznać? 7 buław, koło fortuny, 10 pucharów z 7 buław mam problem, ale patrząc na pozostałe dwie karty nasunęło mi się do głowy, że być może on ma teraz jakieś swoje problemy, które musi sam zwalczyć lub może ktoś nie pochwala tej relacji i on się musi bronić przed atakami słownymi od ludzi z zewnątrz lub zamierza mimo wszystko zawalczyć o nią i przejąć inicjatywę, ponieważ - koło fortuny - uważa ją za swoje przeznaczenie, za osobę, którą sam los mu zesłał do życia i chce - 10 pucharów - zbudować z nią poważny związek, oparty na rodzinie, wspólnych wartościach i pełni szczęścia jaka jest jego obecna sytuacja związkowa? 5 pucharów, słońce, 3 buław 5 pucharów - wygląda, że pan x jest czymś rozczarowany i smutny, może jest świeżo po zakończeniu relacji i czuje się skołowany, ale dostrzega to słońce, które wschodzi, coś na zasadzie, że on zdaje sobie sprawę, że po każdej burzy wschodzi słońce, a może to nawet ją widzi w tej karcie słońce (na obrazku jest dziecko, pamiętając, że wcześniej pojawił się głupiec) i 3 buław pokazująca, że będzie gotowy wyruszyć w nowe, nieznane, ma dobre widoki na przyszłość jak tylko poradzi sobie ze swoim stanem piątki kielichów i zauważy słońce 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egeria Napisano Wrzesień 16, 2021 Share Napisano Wrzesień 16, 2021 Hej, trochę podpowiem, mam nadzieję, że pomogę. 20 godzin temu, nutello napisał: co pan x o niej myśli? 8 buław, rycerz monet 8 buław - uważa ją za osobę energiczną, pozytywną, uśmiechniętą, radosną, która wnosi tzw. świeży powiew powietrza, być może na jej widok ma motylki w brzuchu, dostaje zapał energii do życia, podnieca go na samą myśl o niej, może jest zauroczony rycerz monet - jest dla niego kobietą zmysłową, ewidentnie w jego typie, widzi w niej kandydatkę na partnerkę, ale zastanawia się jeszcze nad tym 8 buław to także karta komunikacji, w tym znaczeniu można powiedzieć, że myśli o dążeniu do bliższego poznania jej i w ten sposób wyrobi sobie opinię o jej osobie, natomiast rycerz monet to osobnik, który nie jest pochopny w swoich sądach, ale powoli i wytrwale dąży do osiągnięcia celu. 20 godzin temu, nutello napisał: jaki jest powód milczenia obecnie ze strony pana x? umiarkowanie, 6 buław umiarkowanie i 6 buław - być może przyjął zasadę, że chce rozwinąć tą znajomość po mistrzowsku - czyli powoli, może uważa, że wszystko w swoim czasie i chce wyjść na tym jako zwycięzca. może boi się, że ona się go wystraszy, odepchnie, dlatego zachowuje umiar na razie i nie działa? Umiarkowanie to inaczej wstrzemięźliwość, więc tutaj może znaczyć, że pan chce poczekać na rozwój sytuacji (jak wyżej będzie czekał na korzystny moment i wyrobienie sobie o niej opinii), jednak jak wskazuje 6 buław, gdy nadarzy się okazja przystąpi do działania (6 buław to karta postępu i zwycięstwa). 20 godzin temu, nutello napisał: co zamierza w najbliższym czasie wobec niej? król pucharów, głupiec król pucharów i głupiec - chce otoczyć ją opieką, troską, dać jej miłość i swoje uczucia, zatroszczyć się i zacząć z nią wszystko od "zera" jak na karcie głupieć, może też chce ją otoczyć opieką, bo uważa, że ona jest taka delikatna, ma wygląd dziecka, taka, której nie można skrzywdzić Król kielichów wskazuje, że ten pan może mieć problemy z wyrażaniem uczuć, bo najzwyczajniej w świecie jest nieśmiały, ale jest zafascynowany możliwością nowego uczucia i nie wyklucza chęci bliższego poznania jej, na co również wskazuje karta Głupca - on dopiero może wchodzić w świat uczuć i tak na dobrą sprawę nie wie czego się spodziewać. 20 godzin temu, nutello napisał: jakie pan x ma zamiary na tą znajomość? czy chce ją bliżej poznać? 7 buław, koło fortuny, 10 pucharów z 7 buław mam problem, ale patrząc na pozostałe dwie karty nasunęło mi się do głowy, że być może on ma teraz jakieś swoje problemy, które musi sam zwalczyć lub może ktoś nie pochwala tej relacji i on się musi bronić przed atakami słownymi od ludzi z zewnątrz lub zamierza mimo wszystko zawalczyć o nią i przejąć inicjatywę, ponieważ - koło fortuny - uważa ją za swoje przeznaczenie, za osobę, którą sam los mu zesłał do życia i chce - 10 pucharów - zbudować z nią poważny związek, oparty na rodzinie, wspólnych wartościach i pełni szczęścia Uwzględniając poprzednie karty powiedziałabym, że ten pan będzie obserwował tą panią w jej środowisku i oceniał jej zachowanie (7 buław może mówić o postawieniu kogoś na świeczniku celem oceny), by z czasem zadecydować kiedy i czy w ogóle warto angażować się w tę relację (Koło Fortuny nie zawsze oznacza przeznaczenie, szczególnie, że nie takie było pytanie, co raczej ilość czasu, np. rok). 10 pucharów mówi, że jeśli ocena wypadnie pomyślnie to jest duża szansa na poważny związek, zakończony założeniem rodziny. 20 godzin temu, nutello napisał: jaka jest jego obecna sytuacja związkowa? 5 pucharów, słońce, 3 buław 5 pucharów - wygląda, że pan x jest czymś rozczarowany i smutny, może jest świeżo po zakończeniu relacji i czuje się skołowany, ale dostrzega to słońce, które wschodzi, coś na zasadzie, że on zdaje sobie sprawę, że po każdej burzy wschodzi słońce, a może to nawet ją widzi w tej karcie słońce (na obrazku jest dziecko, pamiętając, że wcześniej pojawił się głupiec) i 3 buław pokazująca, że będzie gotowy wyruszyć w nowe, nieznane, ma dobre widoki na przyszłość jak tylko poradzi sobie ze swoim stanem piątki kielichów i zauważy słońce Przy wróżeniu nie powinno się zaglądać w czyjeś życie bez jego wyraźnej zgody, więc to pytanie nie powinno zostać zadane, ale to typowy błąd osoby początkującej dlatego wyjaśnię znaczenie kart... Ten układ kart pokazuje, że pan może być jeszcze w związku jednak niebawem z niego wyjdzie, ponieważ obecna sytuacja nie sprawia mu przyjemności lub zawiódł się na uczuciach względem kogoś. Trochę czasu minie nim wyjdzie ze swojej strefy komfortu (ogród na karcie Słońca), ma jednak nadzieję, że sytuacja się poprawi (radość chłopca na karcie Słońca), a on zacznie snuć nowe plany (karta 3 buław - mężczyzna patrzący na odpływające statki). Zarówno 5 kielichów jak i 3 buławy są kartami bramami sygnalizującymi zmiany i przekraczanie życiowego progu. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Jeśli wróżenie to Twoja pasja to popracuj nieco nad BHP Tarota - tutaj szczególnie zwróć uwagę na to, że nie wolno zadawać pytań o życie prywatne osób trzecich i mam tu na myśli ostatnie pytanie, które nie powinno być zadane. Pozdrawiam. 1 1 Cytuj W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin. Dziękuję za wyrozumiałość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nutello Napisano Wrzesień 16, 2021 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2021 3 godziny temu, Egeria napisał: Dziękuje Ci ogromnie za pomoc, co do czyjejś zgody również dziękuje, ponieważ nie miałam o tym pojęcia. Tutaj miałyśmy na celu sprawdzenie tylko czy pan jest żonaty/ w związku partnerskim, może źle pytanie zadałam. Znajoma nie chce wchodzić pomiędzy dwójkę osób, a nie zna go kompletnie, dlatego zadałyśmy takie pytanie :) I jeszcze pytanie co do Twoich odpowiedzi, czy to jest uzupełnienie mojej interpretacji czy kompletnie inne spojrzenie? bo nie wiem, czy dobrze sama zinterpretowałam karty 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LauraSeven Napisano Wrzesień 16, 2021 Share Napisano Wrzesień 16, 2021 Witaj, podrzucę też swoje spostrzeżenia W dniu 15.09.2021 o 15:57, nutello napisał: co pan x o niej myśli? 8 buław, rycerz monet tu widzę ogromną chęć poznania (8 buław) ale to będzie odbywało się spokojnie, z rozwagą bez większych porywów - przynajmniej na razie bo taki jest właśnie Rycerz mieczy W dniu 15.09.2021 o 15:57, nutello napisał: jaki jest powód milczenia obecnie ze strony pana x? umiarkowanie, 6 buław Umiarkowanie to celowe panowanie nad emocjami, Pan się nie spieszy, chce to rozegrać po swojemu (6 buław) W dniu 15.09.2021 o 15:57, nutello napisał: co zamierza w najbliższym czasie wobec niej? król pucharów, głupiec jest otwarty na tę znajomość, niczego nie zakłada z góry W dniu 15.09.2021 o 15:57, nutello napisał: jakie pan x ma zamiary na tą znajomość? czy chce ją bliżej poznać? 7 buław, koło fortuny, 10 pucharów Koło fortuny wskazuje, że Pan jeszcze nie podjął decyzji co dalej ale 10 pucharów pokazuje, że nie jest typem kobieciarza - zależy mu na stałym związku, czy z tą kobietą - tego jeszcze nie wie 10 godzin temu, Egeria napisał: jaka jest jego obecna sytuacja związkowa? 5 pucharów, słońce, 3 buław nie do końca dobrze zadane pytanie ale patrząc na układ ja widzę w 5 pucharów jakąś tęsknotę, może rozpamiętuje jeszcze poprzednią relację niemniej Słońce mówi, że chce to zmienić , a w 3 buław, że gotowy jest rozpocząć coś nowego Podsumowując - po kartach widać, że jest to początek znajomości, Pan nie podjął jeszcze konkretnej decyzji co dalej zrobi ale jest otwarty na tę znajomość, chce się bliżej poznać i na spokojnie chce sam zobaczyć co z tego wyniknie. Życzę wszystkiego dobrego Twojej znajomej ! 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egeria Napisano Wrzesień 17, 2021 Share Napisano Wrzesień 17, 2021 18 godzin temu, nutello napisał: Dziękuje Ci ogromnie za pomoc, co do czyjejś zgody również dziękuje, ponieważ nie miałam o tym pojęcia. Tutaj miałyśmy na celu sprawdzenie tylko czy pan jest żonaty/ w związku partnerskim, może źle pytanie zadałam. Znajoma nie chce wchodzić pomiędzy dwójkę osób, a nie zna go kompletnie, dlatego zadałyśmy takie pytanie :) I jeszcze pytanie co do Twoich odpowiedzi, czy to jest uzupełnienie mojej interpretacji czy kompletnie inne spojrzenie? bo nie wiem, czy dobrze sama zinterpretowałam karty Kto pyta nie błądzi, a to forum jest po to, żeby rozwijać swoje umiejętności . Jeśli o mnie chodzi to jak na początek dobrze interpretujesz karty. Pamiętaj jednak, że każda karta ma wiele znaczeń i często bywają one ze sobą niespójne. Dlatego jeśli chcesz zagłębić się w świat Tarota miej na uwadze to, że dobry tarocista studiuje karty przez cały czas - to jest czasem wieloletnia nauka. Wróżenie nie polega na wyklepaniu na pamięć kilku znaczeń danej karty... Już nawet nie będę wspominać tego, że w zależności od pytania, takie same połączenia kart u różnych osób mogą oznaczać coś innego . Trzeba trenować nie tylko wiedzę, ale też intuicję. Dobrym nawykiem jest prowadzenie dziennika i robienie notatek, bo nigdy nie wiadomo kiedy dowiesz się czegoś nowego o karcie, którą z pozoru masz opanowaną. Jeśli nie jesteś pewna czy chcesz się zająć wróżeniem na poważnie, to na początek poszperaj na różnego rodzaju forach opisy kart i rób notatki lub wydruki - bezcenna wiedza dostępna za darmo. Pamiętaj też, że Tarot to jednak nie jest zabawa - może się zdarzyć, że Twoja interpretacja może zarówno pomóc jak i zaszkodzić. A jeśli chodzi o moją interpretację to miała ona na celu jedynie poszerzenie Twojego opisu. Każdy z nas ma inne zapatrywanie na daną kartę i gdybym to ja odczytywała ten rozkład to właśnie w ten sposób by on wyglądał. 1 Cytuj W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin. Dziękuję za wyrozumiałość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.