Skocz do zawartości

prośba o pomoc w interpretacji

Haniel

Polecane posty

Witajcie Kochani

potrzebuję Waszego spojrzenia na następujący rozkład do pytania "czy będziemy razem, czy z tej relacji będzie trwały związek?"

karty to kolejno RYCERZ MONET - 3 MIECZY - KRÓL MONET a na wyniku 10 MONET 

o ile Rycerz i Król to karty które dążą do trwałych związków a 10 monet to najczęściej bardzo mocne ukazanie szansy na stworzenie szczęśliwego związku, rodziny tak nie wiem jak zinterpretować 3 mieczy. Żadne dotychczasowe opisy tej karty jakoś tak intuicyjnie mi tu nie pasują. Tutaj na forum w wątku "znaczenie kart tarota" czytałem, że w otoczeniu kart przychylnych wcale nie jest to taka zła wróżba ....

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak zinterpretować rozkład

@Reni45 spieszę z wyjaśnieniem bo właśnie dopytałem - Pan nie jest w związku ale niedawno taki zakończył z powodu zdrady dziewczyny

Myślisz, że to właśnie tą zdradę, ból i rozczarowanie  pokazuje ta 3 mieczy ?

Pierwsze co mi się nasuwa patrząc na rozkład to CIERPLIWOŚCI

Zarówno Rycerz jak i Król denarów to panowie, którzy kierują się ostrożnością , opanowaniem, cierpliwością, nigdzie się nie spieszą ale na pewno obaj dążą do stałych związków 

Gdy w pytaniu "czy będziemy razem?" widzę Rycerza denarów to od razu wiem, że jest na to duża szansa ale nie za szybko i na pewno upłynie jeszcze wiele wody w rzece nim do tego dojdzie  - nie zrobi absolutnie nic póki nie będzie przekonany w 100%. Równie cierpliwy i opanowany jest Król denarów - owszem szuka partnerki na całe życie, marzy o związku i rodzinie ale mogą minąć wieki zanim wyzna kobiecie uczucia. Inna sprawa, że jak już do tego dojdzie to przywiązuje się mocno do partnerki, otacza ją opieką i jest wierny aż po grób.

W Twoim rozkładzie z 3 mieczy widzę, że Pan dąży do stałego związku ale ciągle leczy rany z poprzedniej relacji, być może z powodu zdrady byłej partnerki , która bardzo go zraniła i przyniosła cierpienie teraz z rozwagą i spokojem podchodzi do sprawy niczym Rycerz i Król denarów i potrzeba będzie bardzo dużo cierpliwości aby stworzyć z nim trwałą relację. Jest to możliwe bo 10 monet to jakby karta spełnienia, opisuje sytuację w której osiągnęliśmy wszystko o czym marzyliśmy, to często karta rodziny więc ja tu widzę szansę na stworzenie szczęśliwego związku ale pod warunkiem, że wykażemy się cierpliwością  a na razie nic nie jest przesądzone 

Wszystkiego dobrego - oby wszystko się dobrze ułożyło 

• Lubię! 1

16 godzin temu, Reni45 napisał:

Karty jakby pokazały jego stan. On dążył do związku ale został zdradzony i teraz cierpi. 

Jesteście razem?? 

to pytanie dziewczyny ode mnie z pracy, nie moje 

są razem od kilku miesięcy i ona już się określiła z uczuciami ale on nie i chciała wiedzieć czy możliwe jest rozwinięcie tej relacji w związek 

czy widzisz @Reni45 coś szczególnego w kartach czego ja nie widzę ?

które karty zasugerowały Ci, że pan może być w związku ? 

kiedyś dostałam interpretację Króla Monet taką, że  jest to karta długoterminowych związków i oznacza, że jeśli jesteś z kimś w relacji  to jest to relacja na dłuższą metę 

jeśli Twoja znajoma jest z tym panem to Król Monet razem z 10 monet może wskazywać, że jeśli liczy na większe zaangażowanie to jest to możliwe. Moim zdaniem 10 monet to dobra wróżba dla osób, które chcą wiedzieć "czy on/ona jest dla mnie"

Rycerz Monet to też może być ktoś stały i wierny w uczuciach ale potrzebuje czasu, to może być osoba która darzy nas pięknymi uczuciami ale może mieć problem z otwarciem się. Może być tak jak piszą LauraSeven i Reni45, że 3 mieczy pokazuje dlaczego tak jest  - został zdradzony i oszukany i nadal czuje ból i cierpienie (nie wyleczył jeszcze swoich ran). Tak jak pisałam wcześniej - dla mnie nie jest to przyjemna karta ale wczytując się głębiej w jej interpretację to powoli zmieniam o niej zdanie bo karta ta jednak daje nadzieję, że ból prędzej czy później zniknie.  Może być tak, że sama ta  pani może "po drodze" do stworzenia związku z tym panem doświadczyć wiele rozczarowań i bólu z jego  strony właśnie przez to, że jemu nie spieszy się z przeniesieniem relacji na wyższy poziom

Z mojej perspektywy ja bym to tak odczytała:

pan dąży do stałego związku ale ma problem z otwarciem się, działa powoli (Rycerz Monet) przez co pani może czuć się w między czasie bardzo rozczarowana i przygnębiona (3 mieczy) ale jeśli będzie cierpliwa to ostatecznie jest szansa na długi stabilny związek (Król Monet na końcu + 10 monet na wyniku)

• Gratuluję! 1

3 godziny temu, Haniel napisał:

to pytanie dziewczyny ode mnie z pracy, nie moje 

są razem od kilku miesięcy i ona już się określiła z uczuciami ale on nie i chciała wiedzieć czy możliwe jest rozwinięcie tej relacji w związek 

czy widzisz @Reni45 coś szczególnego w kartach czego ja nie widzę ?

które karty zasugerowały Ci, że pan może być w związku ? 

Zasugerowałam się 10 denarami często to rodzina która dana osoba posiada więc dwie osoby nie mogą być razem. 

W tym przypadku nie o to chodzi.

Te 3 mieczy zawsze niesie jakieś rozczarowania. 

Może być tak faktycznie że po drodze ich znajomości nie zawszę będzie różowo. 

Jednej znajomej wróżyłam czy będą razem wyszło 10 denarów- rozstali się 

Niby piękna karta ale czasam sprawia mi problem 

• Lubię! 1

2 godziny temu, Reni45 napisał:

Jednej znajomej wróżyłam czy będą razem wyszło 10 denarów- rozstali się 

mnie kiedyś przy rozkładzie dla pewnej pary 10 denarów pokazała chęć związania, założenia rodziny i jak się okazało były to zaręczyny ale pomimo tych zaręczyn  i chęci związania na stałe do małżeństwa nie doszło

taże bywa i tak... w pytaniach o przyszłość może być to szansa na stworzenie szczęśliwego związku ale z drugiej strony to nie 10 pucharów, prawda ? 

• Lubię! 1

Niejednoznaczna ta 10 denarów. 

Na pytanie u innej pary ..

Jak wyglada relacja na teraz 10 denarów para owa nie ma ze soba kontaktu ale tam chodziło że każdy skupiony na rodzinie 

• Lubię! 1

• 3 weeks later...
W dniu 20.09.2021 o 15:17, Haniel napisał:

Witajcie Kochani

potrzebuję Waszego spojrzenia na następujący rozkład do pytania "czy będziemy razem, czy z tej relacji będzie trwały związek?"

karty to kolejno RYCERZ MONET - 3 MIECZY - KRÓL MONET a na wyniku 10 MONET 

Obawiam sie ze nie bedzie trwalego zwiazku. Rycerz monet jest opieszaly, nigdzie sie nie spieszy, stoi i rozmysla, a wiec nie robi nic, aby dazyc do trwalosci zwiazku. Osoba ta jest rozdarta mieczy sercem i rozumem (3 mieczy), oraz 3 mieczy to ogolnie rozczarowanie. Krol monet? ta osoba dba o wlasne interesy, a wiec nie obchodzi go ta druga polowa. Przy 10 monet to mury nie do przebicia. Czyli nie da sie przebic przez te mury aby dotrzec do serca tej osoby.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...