Ismena Napisano Czerwiec 30, 2014 Share Napisano Czerwiec 30, 2014 27 List Niepewność. Wyimaginowane nieprzyjemności. List. Dokument. Ważna informacja. Karta wskazuje na wszelkiego rodzaju wiadomości – listy, faxy, smsy, maile, pisma urzędowe, telefon etc. , nic trwałego W uczuciach wskazuje na wyznania, wiadomości dotyczące miłości, flirt, romans, wg mnie to nie jest związek dojrzały, może wskazywać na coś krótkiego, przelotnego, hmmm – może na jedną noc, ktoś kto często zmienia partnerów, przelotna przygodna/ wakacyjna/ urlopowa. W sprawach zawodowych można liczyć z przyjęciem naszej oferty pracy, może także wskazywać na stanowisko pracy związane z komunikacją, pracą przy tworzeniu wszelkiego rodzaju pism urzędowych, np. tłumacza, sekretarkę, asystentkę, referenta etc. – jednym słowem wskazuje na prace biurową, umowa o prace, praca przejściowa, na krótki czas, może być dorywcza. Cechy: aktywny, zdecydowany, tymczasowy, zmienny. Czas: tymczasowo, na krótki czas. źródło: ezodar.pl 27 List Otrzymasz wiadomość - wylosuj kolejną kartę, żeby dowiedzieć się, czego będzie dotyczyć. Myszy + List: wiadomość przepadnie albo otrzymasz dużo niepotrzebnej poczty (spamu) Góra + List: wiadomość nie dotrze ze względu na jakieś przeszkody Trumna + List: wiadomość zaginie albo zostanie zlekceważona Księga + List: ktoś zdradzi ci tajemnicę Serce + List: list miłosny Wpływ fizyczny: Wygląd, piękno. Dolegliwość (katar, ból głowy itp.) szybko się skończy. Słowa-klucze: Wiadomości, listy, e-maile, rozmowy telefoniczne. 3 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Marzec 11, 2015 Share Napisano Marzec 11, 2015 List - jest nośnikiem wiadomości, które przychodzą z daleka, lecz jeżeli chmury są blisko, wiadomości będą złe. Grażyna Tutak 3 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Napisano Lipiec 13, 2015 Share Napisano Lipiec 13, 2015 Jestem dokumentem, jestem wiadomością, jestem informacją, jestem przesyłką. Czasami mogę być fakturą, a czasem wynikami testu. Możesz znaleźć mnie jako e-mail, biuletyn lub jako nagrodę. Zwróć uwagę na karty dookoła mnie, aby dowiedzieć się więcej o moim znaczeniu. List wskazuje na komunikację, która jeszcze może nie być między nami, na wolniejszą formę transmisji, która wymaga cierpliwości, aby nawiązać połączenie. List bez karty Jeźdźca (1) w pobliżu, w przeciwieństwie do karty Księgi (26), może nie przynosić wiedzy ani nowych wiadomości, ale raczej proste podziękowanie. Pióro na liście to pióro do pisania, które od niepamiętnych czasów jest znakiem prawdy i komunikacji, pozwala nam zawsze pisać szczerze. Gilded Reverie - Ciro Marchetti 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Lipiec 15, 2017 Share Napisano Lipiec 15, 2017 List przede wszystkim zapowiada nadejście wiadomości - drogą pocztową, elektroniczną, przez telefon. Poza tym może także symbolizować dokumenty różnego typu i prasę. List uzupełnia Siódemka Pik, która przynosi smutek, żal i tęsknotę, rozłąkę z ukochaną osobą, brak sukcesów i poczucia bezpieczeństwa. Ciekawsze połączenia z Listem: List + Koniczyna - loteria, los loteryjny List + Statek - wiadomość z daleka List + Drzewo - polisa na życie, akt woli List + Wąż - złe wieści List + Trumna - kondolencje List + Rózgi - korespondencja o charakterze erotycznym List + Dziecko - zawiadomienie o narodzinach List + Lis - umowa o pracę List + Góry - zwłoka w dostarczeniu wiadomości, spóźniony list List + Serce - list miłosny List + Pierścionek - umowa na piśmie List + Ryby - dokumenty biznesowe źródło: chomikuj.pl 3 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordVoldemort Napisano Styczeń 28, 2021 Share Napisano Styczeń 28, 2021 Na tej karcie zazwyczaj widzimy prostą, zapieczętowaną przesyłkę, leżącą na tacy lub na stole. Informacja lub wiadomość jest w niej bezpiecznie ukryta i czeka, aż się ją otworzy. List symbolizuje nadejście wieści lub komunikatu. Karta Listu zapowiada wiadomości we wszelkich formach; dotyczy informacji, komunikacji pisemnej i sygnałów. To karta notatek i zawiadomień, dokumentów i raportów. Wiąże się z każdym rodzajem korespondencji pisemnej, od e-maili, faksów i wiadomości tekstowych do listów i poczty. Karta Listu pojawia się również w odniesieniu do nagród, certyfikatów, licencji, referencji i dyplomów oraz dokumentacji, zezwoleń, upoważnień i nakazów. Do znaczeń tej karty zalicza się wszystko, co związane z papierkową robotą i dokumentami, włączając w to prawo zastawu, prawo posiadania oraz kontrakty, a także papierowe formy reklamy, jak ulotki, broszury, spam i wszelkie pisane zaproszenia, ogłoszenia, kartki, plakaty i pocztówki. Pozostałe karty w znaczący sposób wpływają na kartę Listu i nadają jej znaczenie. Należy go odczytywać w połączeniu z innymi kartami, aby uzyskać lepsze zrozumienie i wyraźniejszą, bardziej dogłębną odpowiedź. Źródło: R. George 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.