Batyam Napisano Luty 2, 2018 Share Napisano Luty 2, 2018 Zapraszam chętnych do interpretacji losu ustawy o IPN Jak wiadomo jesteśmy przed decyzja Prezydenta RP w sprawie ustawy zaostrzajacej kary dotyczy INSTYTUTU PAMIĘCI NARODOWEJ MAMY WIADOME DATY: 1 DATA PRZYJĘCIA PRZEZ SEJM USTAWY 26.01.2018 2. DATA PRZYJĘCIA PRZEZ SENAT USTAWY 02.02.2018 LOSY USTAWY POKAZUJĄ DATY POPROSZĘ CHĘTNYCH O INTERPRETACJĘ INTERPRETACJA OSOBISTA. POLEGA NA NIE WKLEJANIU WĄTKÓW Z OBCYCH INTERPRETACJI. ĆWICZENIA BĘDZIE PODLEGAŁO WERYFIKACJI DODAM ŻE INTERPRETUJACY MOGĄ POSIŁKOWAC SIĘ DODATKOWYMI DATAMI (dowolnym), KTÓRE BĘDĄ IM POMOCNE. To zaczynamy....... Kto chętny....... Zapraszamy............ Czas start....... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 Tak ogólnie: moim zdaniem, już jest przesądzone i prezydent na pewno podpisze. Pierwszą datę '2 odbieram jako dwie izby: sejm i senat. Druga '6 tutaj mam wrażenie, że senat postąpił tak jak trzeba. Senatorowie zrobili wielką przysługę tym wszystkim, którzy od lat walczą o sprawiedliwość. Wiele osób, w tamtych czasach ratowało Żydów, wiele oddało swoje życie, a także naraziło swoje rodziny, ale robili to w potrzebie wyższych celów. Robili, to bo tak im nakazywało sumienie, bo tak byli wychowani, bo wierzyli, że każdy ma prawo do życia, godnego życia... . Podsumowując, ostateczna liczba to osiem i tak jak na początku napisałam, tak prezydent podpisze i w zasadzie to tylko formalność. Czy o taki opis chodzi? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batyam Napisano Luty 7, 2018 Autor Share Napisano Luty 7, 2018 Dokładnie o taki opis Mariko. Bardzo Ci dziękuję..... jak celnie...... Wypadła Twoją interpretacja..... Prezydent podpisał ustawę...... Myślę że..... Jest to też weryfikacja dla Ciebie i Twojej wiedzy. To może kolejne ćwiczenie..... Mariko jeszcze raz gratuluję Pewnie też inni się przyłącza. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.