Skocz do zawartości

Ćwiczenie 20 - czy kupię?

Polecane posty

Mam upatrzoną na aukcji pewną rzecz - wprawdzie wiele rzeczy mam upatrzonych, ale na tą napaliłam się szczególnie i bardzo chcę ją mieć. Aukcja kończy się w środę.

Pytanie 1 : czy uda mi się kupić tą rzecz?

Pytanie 2: jeśli tak, to "za ile", przy czym nie chodzi o kreślenie sumy w złotych, tylko - jak to na aukcjach: czy ta rzecz pójdzie tanio, za normalną cenę czy za cenę wyższą od jej wartości ?

Pytanie 1 : czy uda mi się kupić tą rzecz? 8 Pik - chyba jeszcze kilka osób poluje na tę rzecz ;) i myślę, że do końca walka będzie zacięta. Cały czas będzie rozwój i zmiana. Dociągnęłam jeszcze jedną kartę, jest to 9 Kier i myślę, że naprawdę będzie trudno. Niby to pozytywna karta, ale mam wrażenie że tutaj bardziej wskazuje na konieczność znalezienia innej aukcji i rozpoczęcie od nowa.

Pomimo takiego wyniku, spojrzałam jeszcze na drugie pytanie, tu mam Króla Karo i wcale nie aż tak tanio, ale cena może być wyższa. Król Karo to mężczyzna zamożny, więc nawet tak jak wspomniałaś, cena może przewyższyć wartość tej rzeczy. <myśli>

Ciekawe, jak wyjdzie innym osobom :)

Dziękuję Mariko, wezmę to pod uwagę przy ustawianiu maksymalnego progu. Już kilka razy zdarzyło mi się przepłacić, czasami tylko z powodu żyłki ;)

Inna aukcja... tak może być, bo parę razy przymierzałam się do danej rzeczy a potem albo przegrałam albo przegapiłam aukcję albo sama zrezygnowałam. Te rzeczy mają zadziwiającą zmienność: albo można je kupić tanio jak barszcz albo idą po cenach z kosmosu, bo nigdy nie wiadomo kto jeszcze się na to czai ;>

U mnie, całkowicie odwrotnie:

Czy kupisz tę rzecz? - Paź Kielichów - tak, nadarzy się okazja, którą umiejętnie wykorzystasz. Sama możesz być zaskoczona, z przebiegu tej aukcji ;)

Za ile? - Głupiec - mało, cena będzie niska?

Dziękuję Alicjo, mam nadzieję, że nie przepłacę.

Paź kielichów napawa mnie nadzieją, że kupię, ale szczerze powiem, że Głupiec martwi jeśli nie dotyczy to niskiej ceny, a mojej głupoty tzn. napalenia się na tą konkretną rzecz. Bo co tu dużo mówić - są inne i ładniejsze z tej serii, w tym podobne do tych, które kiedyś chciałam kupić i nie udało mi się lub zrezygnowałam - ale teraz mi się zachciało tej i tylko tej. To Głupiec tak działa...

Rzecz udało mi się kupić. Cena jest o ok. 1/3 większa niż porównywalne produkty z tej grupy, więc zapłaciłam więcej. Maksymalny próg i tak ustawiłam większy niż ostateczna cena, za jaką to kupiłam. Czasami można kupić za nieprzyzwoicie niską cenę, tzn. za przysłowiowe parę groszy, no ale tak dobrze jednak nie było.

I mimo wszystko nie jest to zbyt drogo, wziąwszy pod uwagę inne moje zakupy, gdzie płaciłam parokrotnie więcej niż "cena ustawowa" :D

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...