Luna Napisano Kwiecień 1, 2018 Share Napisano Kwiecień 1, 2018 Witajcie Kochani Zauważyłam bardzo rozwinięty wątek o 16-stce z dnia urodzenia. Mam w rodzinie dwie osoby z takim obciążeniem karmicznym (jedna moim zdaniem przepracowała to nawet dwukrotnie to moja ciocia, druga nie odrabia lekcji wcale-mój ojciec). Czy możemy podzielić się doświadczeniami z 19-stką? Mam czasem wrażenie, że moja ambicja jest tylko wartością samą w sobie bo pracuje podwójnie a jak ma dojść do różnych ważnych finalizacji to inne osoby napracują się mniej a mają więcej szczęścia. Spotkałam na swojej drodze pare osób, które nie wiadomo dlaczego(krzywdy im nie zrobiłam) stanęły mi na ścieżce awansu i rozwoju. Wiem, że jestem tu nowa ale temat numerologii i liczb stał się dla mnie niezwykle fascynujący mimo że wcześniej pasjonowała mnie bardziej moc słów. Podaję swoją datę, może coś mi podpowiecie jako znawcy tematu, tym bardziej, że myślę ostatnio o zmianie pracy na zupełnie inna branżę. Podobno 9-tki wskazują również na okresy,w których warto zawierać lub nie zawierać małżeństwa? Z góry dziękuję jeśli ktoś zechce się temu przyjrzeć. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 cześć, poczytaj sobie o 19 w liczbach karmicznych, może coś ci to rozjaśni Liczba Karmiczna 19 - charakterystyka Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batyam Napisano Kwiecień 4, 2018 Share Napisano Kwiecień 4, 2018 0 . . . .2 . . . . 4 . . 1. . 3 9. . 1. . . 2 . . 8. . . 1 . . . . . 7 Tak sobie rozrysowalam Twoją piramide numerologiczna Jesteś numerologiczna liczba 39 nie wiem co robisz ale ta praca tj liczba 4 jest zaznaczona na twojej osi wyzwań dla Ciebie tak ok 45 roku życia. Moim zdaniem coś musisz zrobić zredukować liczbę 9 ona wpływa na Ciebie..... Liczba 9 to taka liczba która chce by co się robi nie ograniczalo się do siebie. Ta liczba niesie pracę dla kogoś..... Coz liczba 3 niesie właśnie twoja kreatywność ambicje, twórczość, pomysły. Pomysł czasami czy nie warto tego przejść dla pracy dla innych. Wiem bo to trochę wyczuwam że to ty chcesz się wybić..... Tutaj tylko astrologia może Ci pomóc, numerologia może wskazać liczby które będą charakterem oddziaływać na Ciebie. W czarnych szczytach jest mocno zaznaczony aspekt potrzeby gromadzenia kasy i aspekt ja czyli wybicia się Musisz usiąść i się dobrze zastanowić co ro iść źle, może okazuje emocje np zazdrości. Liczba siedem.... Mocna liczba zarówno w samotnosci jak i postepowaniu. Myślę że powinnaś pochylić się nad swoimi wyzwaniami, i astrologiczny horoskop urodzeniowy, wykona y profesjonalnie polecam da ci dużo odpowiedzi i podpowiedzi. Od ok 36 roku życia pracujesz na siebie..... Zadbaj o to we wszystkich tych dziedzinach życia które są ważne dla Ciebie Pozdrawiam serdecznie Batyam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Kwiecień 4, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2018 Dziękuje Ci Batyam za wiele wskazówek i że zechciałaś odpowiedzieć nowicjuszce Umieściłam parę swoich przemyśleń przy innych tematach, może wniosą coś nowego. Rzeczywiście strach się bac tej 39/12/3 jeżeli opierac się na dostępnych opisach w necie to gęsia skórka. Czuje faktycznie ze chcialbym coś zrobić co miałoby misję, większe znaczenie - taka trochę mam pustke w środku. Jakoś jednak tak sie skladalo,ze jak pracowałm dla innych :organizowłam konferencje i targi, gdzie chorzy ludzie mogli uczestniczyć w wykładach i poszerzać wiedze a kilka lat temu szkoliłam ludzi (było fantastycznie) to albo dostałam 1/3 najniższą krajowej albo oszukiwali ludzi na kasę a i w końcu mnie oszukali. Wiesz, tak kminie jak to połączyć żeby sie spełnić i miec na "miske ryżu" i prąd ;). Tą 7-ka mnie troche zmartwiłaś bo mimo, że mężczyzna, nigdy nie był moim centrum wszechświata to liczyłam jednak na związek, w którym razem coś zbudujemy dobrego. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batyam Napisano Kwiecień 6, 2018 Share Napisano Kwiecień 6, 2018 Z tego co piszesz to jesteś Perfekt 39 W dobrym tego słowa znaczeniu poważnie..... Nie czytaj kopii wpisów liczb.... 3 to jej charakter 9 i jej charakter. Moim zdaniem powinnaś poważnie zrobić horoskop swój urodzeniowy tzn by zrobił Ci go profesjonalista. Ambicja nie jest tutaj niczym złym, teraz to jest okres walki o Ciebie..... Praca bez kredytów.... Ludzie związki też bo nie jesteś na pustyni. Ale ty jesteś niestety pod działaniem liczby 7 odczytać o jej misji.... Po tem masz kolejna liczbę za siódemka.... Liczba kolejna ona wejdzie ci ok 36 38 rok życia Aspiracje masz artyzm i temperament liczby 3i 9 Wiem że każdy chce mieć na życie, na rozwój itd.... Wysyłam Ci pozytywne emocje super 39 Tylko wytrzymam pokaż tym wszystkim ze mimo wszystko..... Będę się realizować, naucz się w porę mówić słowo nie... I musisz choć to trudne zabezpieczać swoje prawne interesy.... Koniec z pracą dla idei.... W sensie za brak godnego wynagrodzenia... Walcz... Nie dosłownie ale w sensie tym że bądź czujna będzie dobrze. Czuje że fajna z Ciebie osobowość... Pozdrawiam serdecznie Batyam 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Kwiecień 6, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2018 Witam serdecznie Batyam No właśnie urlopuje żeby naładować baterie i wibrować bardziej pozytywnie. Tak mnie trochę cofnęłaś do czasu jak przeglądałam swój kosmogram w zeszłym roku i znowu wróciłam do niego. Niecna kwadratura Słonca do Neptuna może mi tu mieszać wprowadzając zwątpienie. Plus inne kwiatki z ułożenia planetiod ( założyłam watek) odkryłam ale jakże trafne. I Ty mnie tam niejako Sherlocku poprowadziłaś:) Dziękuję z dobra słowa i pozdrawiam ciepło Teraz to słonce idę łapać z kwadraturami, opozycjami lub bez , najlepsze w wersji "soute". Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Maj 3, 2018 Share Napisano Maj 3, 2018 Dla osób urodzonych dnia 1 10 19 28 Mimesis może znajdziesz coś dla siebie, przepraszam za tłumaczenie, ale ono jest z translatora Niezależny i indywidualistyczny, bez względu na to, jaki znak urodziłeś się pod tobą, może wyświetlać wiele cech związanych ze znakiem Lwa. Zwróćcie uwagę, kiedy ludzie urodzeni pod tym znakiem przekraczają waszą ścieżkę, tak jak mogliście ich wcześniej spotkać, a spotkanie z nimi polega na wspomnieniach lub lekcjach z przeszłego życia, które teraz wypływają na wierzch. Numer 1 to zazwyczaj moja ambitna liczba, a w pewnym momencie życia możesz znaleźć się na pozycji lidera. Nawet jeśli nie masz wspólnego działania, dajesz wrażenie, że robisz i wielu aktorów ma ten numer na swoich listach numerycznych. Poszukasz partnera, który wspiera twoje ambicje i zwykle masz dużo kreatywnych talentów i powinieneś rozwijać swoje pomysły w pełnym zakresie. Musisz nauczyć się działać zgodnie ze swoimi pomysłami. Jeśli kochasz to, co pokazuje życie, wtedy życie pokocha Cię w zamian, dając wiele okazji do wyjścia z domu. Jesteś hojny dla tych, których kochasz i lubisz zaskakiwać ekstrawaganckimi prezentami. Jednak masz tendencję do życia ponad twoje możliwości. Liczba ta polega na nauce zarządzania zasobami i powinieneś skoncentrować się na tym, jak gdybyś mógł w pełni wykorzystać możliwości zarabiania pieniędzy, które pojawią się w twoim życiu. Jednak dzielenie się, a nie ekstrawagancja, jest dla ciebie lekcją duszy, a jeśli się nie podzielisz, przekonasz się, że nie możesz trzymać się swoich pieniędzy, bez względu na to, jak bardzo się starasz. Uważaj na mizerne cechy, bo to będzie ci zgubienie. Bezpieczeństwo jest dla ciebie ważne, więc postaraj się postawić stopę na drabinie własności, nawet jeśli zaczynasz od małej. To może nie być jednak możliwe, aż do połowy lat 30-tych. Jednak ogromny kredyt hipoteczny i rachunki nie są dobre dla dobrego samopoczucia, więc nie wpaść w pułapkę długu, jak będziesz żałować. Jesteś niezależny, ale będziesz o wiele lepszy w życiu, jeśli masz partnera zarówno w pracy, jak i życiu osobistym, więc szukaj połączenia z odpowiednimi osobami. Podróże pojawią się w waszym życiu, szczególnie w słonecznych klimatach i często można podróżować tam w luksusie. Masz pragnienie wiedzy i prawdopodobnie dowiesz się trochę o wielu rzeczach, a jeśli wcześnie zakończysz formalną edukację z jakiegokolwiek powodu, skorzystasz z późniejszego powrotu. Jeśli masz dzieci, które są bardzo prawdopodobne w przypadku Numeru 1, będziesz chciał, aby miały dobre wykształcenie i aby zrobić coś z siebie. Po prostu nie nagrywaj ani nie naciskaj zbyt mocno, bo inaczej je stracisz. Dzieci zostaną przyciągnięte do ciebie, nawet jeśli nie należą do ciebie, a jeśli zostaniesz pozbawiony dzieci lub zostaniesz od nich oddzielony, to poczujesz ciężką stratę. Musisz zrozumieć, że to może prowadzić do choroby, o ile nie jest monitorowane. Potrzebujesz miłości i uczucia, tak jak inni ludzie potrzebują powietrza, jedzenia i wody. Ale kiedy masz osobowość magnetyczną, czasami odstraszasz ludzi. Traktujesz swoje życie seksualne poważnie i będziesz "gorąca" w sypialni. Twój wybór partnera prawdopodobnie będzie zależał od jego osiągnięć lub pozycji społecznej. Wszyscy jesteśmy pociągnięci do ludzi z różnych powodów, ale pojawią się problemy, jeśli nie jesteś dumny ze swojego partnera lub jeśli ich nie szanujesz, więc bądź tego świadomy. Jesteś bardzo szczery w swoich uczuciach i oczekujesz tego samego w zamian. Masz dużo energii, ale choroba może uderzyć, jeśli nie masz czasu na grę. Obszary twojego ciała, którymi musisz się zająć, to twoje prawe oko, pęcherzyk żółciowy, kręgosłup i krążenie krwi. W pracy i karierze powinieneś mieć lepsze niż przeciętne szanse na sukces, pod warunkiem, że je rozpoznasz. Nie bądź jednak pracoholikiem, ponieważ ucierpi twoje małżeństwo, związki i przyjaźnie. Kiedy będziesz bezpieczny finansowo i będziesz mieć więcej czasu na swoich rękach, pomyśl o spędzeniu czasu i innych zasobach, pomagając tym dzieciom, środowisku lub zwierzętom znajdującym się w trudnej sytuacji. Jeśli to zrobisz, będziesz zdumiony nagrodami, które mogą pojawić się na twojej drodze, bez żadnych oczekiwań z twojej strony Możesz poznać partnera w podróży lub w wyniku uczestnictwa w wykładzie, reklamie. Masz naturalną atrakcję w stosunku do osób urodzonych w okresie między 21 lipca a 20 sierpnia, między 21 listopada a 20 grudnia oraz między 21 marca i 20 kwietnia. Wskazane jest, aby wybrać swojego partnera małżeńskiego z tego okresu. Jeśli Twój numer urodzenia to 1, lepiej nie ożenić się z kimkolwiek, kto ma również swój numer urodzenia jako 1. Dlaczego? Oboje spróbujecie zdominować siebie nawzajem, a skończy się kłótniami, nieporozumieniami i walkami. Urodzony z narodzinami nr 1 uważacie się za lepszych od innych. Nie szanujesz ich opinii. Kiedy mąż i żona mają tę mentalność, jak możesz współistnieć? Będziecie się nie lubić, a wasze małżeństwo zawiedzie. Jak na numerologię nr 4 osoba idealnie pasuje do nr 1. Jeśli nr 1 jest jak magnes, nr 4 będzie jak żelazo. 4 osoba będzie przestrzegać wszystkich poleceń nr 1 osoby. On lub ona nigdy cię nie opuści. Osoby urodzone 8 dnia idealnie do ciebie pasują. Osoby z 8 mają wielkie powinowactwo do urodzonych w 1. Zgodnie z numerologią i małżeństwem 8 osób będzie miało dla ciebie prawdziwą miłość. Będą otwarcie prezentować swoją miłość. Więc jeśli urodziłeś się z narodzinami nr 1, masz szczęście poślubić każdego, kto ma swój numer urodzenia jako 8. Zgodnie z numerologią małżeństwa, twoim następnym wyborem będą ci urodzeni z 3, 5 lub 6. Możesz się z nimi ożenić. a także oczekiwać normalnego życia małżeńskiego. Ale pamiętajcie, że nie będzie prawdziwej miłości między wami a waszą żoną. Zgodnie z numerologią i małżeństwem, jeśli jesteś kobietą, nie będzie prawdziwej miłości między tobą a twoim mężem. Osoby o takich numerach tylko błądzą i stają się ofiarami związków małżeńskich. Jeśli chodzi o numerologię małżeństwa, jeśli z 1, jesteś zmuszony poślubić jedną z 7 lub 9, twoje życie małżeńskie nie będzie szczęśliwe. 7 osób spowoduje awarie finansowe. Jeśli chodzi o numerologię, 7 osób postawi przed sądem, separacją lub rozwodem. 9 osób nie będzie ci pasowało jak mąż lub żona. Będą dobre tylko dla tych, którzy urodzili się 3, 6 lub 9 lat. 1 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Maj 3, 2018 Share Napisano Maj 3, 2018 19 miałeś wielki talent w swoim poprzednim życiu, co najprawdopodobniej doprowadziło do pozycji władzy. Jednak zamiast używać tego daru, by pomagać innym, wzbogaciłeś i rozwinąłeś tylko siebie. Numer jeden symbolizuje początek, a cyfra dziewięć symbolizuje koniec. Twoja podróż będzie dotyczyła dawania i brania, które ma miejsce w środku. W tym życiu musisz nauczyć się służyć innym, a także jak akceptować wsparcie innych. Ci z tą karmiczną liczbą długów są często uparcie niezależni i opierają się pomocy w obliczu walki. Jednak żaden człowiek nie jest wyspą, a jeśli nie będziecie ostrożni, zamkniecie się w narzuconym sobie więzieniu samotności. Aby przezwyciężyć to, musicie nauczyć się tworzyć głębokie więzi z innymi i uświadomić sobie, że ignorancja nie jest błogosławieństwem. Będziesz kuszony, aby unikać emocji i wspomnień, które są bolesne lub pełne żalu. Nie rób tego. Poleganie na innych jest kluczem do stawienia czoła wewnętrznemu zawirowaniom. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Maj 3, 2018 Share Napisano Maj 3, 2018 Osoby urodzone 19 dnia, muszą rozwinąć optymizm i wiarę. W pewnym momencie swojego życia poczujesz się "odrodzonym" - jak nowa osoba, silniejsza w umyśle, ciele i duchu niż kiedykolwiek sądziłeś. 19 potrzebują świeżego powietrza i słońca i spędzają tyle czasu na świeżym powietrzu, jak tylko mogą. Jeśli to zrobisz, zrozumiesz, że jesteś dzieckiem wszechświata i wszystko, co ci się przydarzyło, jest z jakiegoś powodu. 19 to pewna liczba uzdrowień, więc uzdrowienie pojawi się w waszym życiu w pewnym momencie, a kiedy to nastąpi, dziękuję waszemu wewnętrznemu ja za doprowadzenie was do tego punktu na waszej ścieżce duszy. 19 jest uważany za korzystny finansowo i zazwyczaj będziesz nagradzany za twoje wysiłki, ponieważ ta liczba obiecuje sukces. Ludzie z tego dnia, zazwyczaj mają dużo siły woli i determinacji, jeśli chodzi o uzyskanie tego, czego chcą, ale jeśli unikasz życiowych wyzwań, otrzymasz tylko porażkę. Zmierz się z nimi i patrz, jak się transformują, by przynieść ci szczęście. Znajdź przyjemność w prostych sprawach życia i unikaj egoistycznych ludzi. 19 jest numerem ochronnym - nie oznacza to, że możesz podejmować niepotrzebne ryzyko, ale zazwyczaj masz na sobie anioła stróża. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Maj 3, 2018 Share Napisano Maj 3, 2018 dodam coś z własnej obserwacji: osoby, które maja 19 z d.ur., KW lub r.ur. - bardzo i to naprawdę bardzo pragną piąć się po drabinie zarządzania, tak wiele temu poświęcają, tak bardzo ignorują innych ludzi, trochę "po trupach" pragną i idą w kierunku kierowania innymi (może to są ci, co w kółko powtarzają błędy), co jest najważniejsze w tych ich dążeniu, to to, że nie mogą osiągnąć tych obranych przez siebie szczytów, coś im ciągle umyka sprzed nosa. Wg mnie popełniają ten sam błąd , próbują rządzić używając metody na stracha, zamiast zdobywać autorytet 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Maj 4, 2018 Autor Share Napisano Maj 4, 2018 Dnia 3.05.2018 o 23:03, SowAna napisał: dodam coś z własnej obserwacji: osoby, które maja 19 z d.ur., KW lub r.ur. - bardzo i to naprawdę bardzo pragną piąć się po drabinie zarządzania, tak wiele temu poświęcają, tak bardzo ignorują innych ludzi, trochę "po trupach" pragną i idą w kierunku kierowania innymi (może to są ci, co w kółko powtarzają błędy), co jest najważniejsze w tych ich dążeniu, to to, że nie mogą osiągnąć tych obranych przez siebie szczytów, coś im ciągle umyka sprzed nosa. Wg mnie popełniają ten sam błąd , próbują rządzić używając metody na stracha, zamiast zdobywać autorytet Z ambicja chora to prawda, staram sie ja okielznac, nic mi w życiu dobrego nie przyniosła - jakie to niepedagogiczne. Jak biore na luz a nawet mam trochę gdzies przychodzi samo - o ironio! Co do straszenia lub nadużycia to akurat bylam w sytuacji odwrotnej: dwie prace z mobbingiem, nie zrobilam kariery naukowca gdyz sie komus chyba moja geba nie spodobała, troche tego bylo, moze juz dlug karmiczny splacony. Bylam raz na stanowisku z zarzadzaniem zespolem i bylo super, jak odchodzilam to prosili mnie zebym została wiec tutaj akurat odwrotnie. Pozostaje mi zmiana pracy, gdyz w obecnej musze byc dobra i miec wyniki inaczej czesc, czołem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Maj 4, 2018 Autor Share Napisano Maj 4, 2018 Dnia 3.05.2018 o 14:02, Anika napisał: Osoby urodzone 19 dnia, muszą rozwinąć optymizm i wiarę. W pewnym momencie swojego życia poczujesz się "odrodzonym" - jak nowa osoba, silniejsza w umyśle, ciele i duchu niż kiedykolwiek sądziłeś. 19 potrzebują świeżego powietrza i słońca i spędzają tyle czasu na świeżym powietrzu, jak tylko mogą. Jeśli to zrobisz, zrozumiesz, że jesteś dzieckiem wszechświata i wszystko, co ci się przydarzyło, jest z jakiegoś powodu. 19 to pewna liczba uzdrowień, więc uzdrowienie pojawi się w waszym życiu w pewnym momencie, a kiedy to nastąpi, dziękuję waszemu wewnętrznemu ja za doprowadzenie was do tego punktu na waszej ścieżce duszy. 19 jest uważany za korzystny finansowo i zazwyczaj będziesz nagradzany za twoje wysiłki, ponieważ ta liczba obiecuje sukces. Ludzie z tego dnia, zazwyczaj mają dużo siły woli i determinacji, jeśli chodzi o uzyskanie tego, czego chcą, ale jeśli unikasz życiowych wyzwań, otrzymasz tylko porażkę. Zmierz się z nimi i patrz, jak się transformują, by przynieść ci szczęście. Znajdź przyjemność w prostych sprawach życia i unikaj egoistycznych ludzi. 19 jest numerem ochronnym - nie oznacza to, że możesz podejmować niepotrzebne ryzyko, ale zazwyczaj masz na sobie anioła stróża. Ola Boga ale sie napracowalas Aniko, dziekuje. Przesylam kwiatka i browarka wirtualnego. Jest coś na rzeczy z tym aniołem, bo o ile nie jestem w czepku urodzona to mam tzw "szczęście w nieszczęściu". Topiłam sie - wyciagneli mnie, przezylam napad bo ktos mnie obronił. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Grudzień 30, 2018 Share Napisano Grudzień 30, 2018 Znam osobę, która urodziła się 19, o godzinie 19. Szczęście znalazła za granicą i tam od kilku lat mieszka. Pracuje, realizuje siebie, ma dzieci, kochającego męża i otwarcie mówi, że nie żałuje tej decyzji. Patrząc na charakter - jest nerwowa, bardzo często musi być tak jak ona chce, bo przecież rzadko kiedy się myli, jest odważna, lubi wyzwania i wszelkie nowości. Ma swoje zainteresowania, w życiu otarła się o ezoterykę - stawiała karty. Dla tych, którzy są dla niej życzliwi, ona również jest. W ogóle wyznaje zasadę, jak Ty mi tak ja Tobie. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Grudzień 30, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 30, 2018 14 minut temu, Marika napisał: Znam osobę, która urodziła się 19, o godzinie 19. Szczęście znalazła za granicą i tam od kilku lat mieszka. Pracuje, realizuje siebie, ma dzieci, kochającego męża i otwarcie mówi, że nie żałuje tej decyzji. Patrząc na charakter - jest nerwowa, bardzo często musi być tak jak ona chce, bo przecież rzadko kiedy się myli, jest odważna, lubi wyzwania i wszelkie nowości. Ma swoje zainteresowania, w życiu otarła się o ezoterykę - stawiała karty. Dla tych, którzy są dla niej życzliwi, ona również jest. W ogóle wyznaje zasadę, jak Ty mi tak ja Tobie. Mam podobnie Mariko, nawet odnosnie watku przebywania za Oceanem. Z racji pracy podrozuje i jak jestem poza Polska to dostaje skrzydeł. Pewna kobieta z Ukrainy zawołała mnie kiedys zeby powrozyc i powiedziala, ze nie bede miec problemów z praca i daleko od Polski tez dam sobie rade. Jesli ktos mi pomoze w trudnej chwili to jestem mu oddana do reszty. Zycie pokarze...dziekuje Mariko Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.