Luna Napisano Kwiecień 14, 2018 Share Napisano Kwiecień 14, 2018 Zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami Wybierzcie te, które najbardziej utkwiły Wam w pamięci i dlaczego ( i to nie jest wypracowanie szkolne na ocenę ) Moje ulubione: -serial Carnivale ( jeden z moich ukochanych seriali ogólnie: świetny scenariusz, zdjęcia, wielowątkowość, niesamowity klimat) - film "Sen" Kim Ki-Duk ( metafizyka i materia połączone obrazowo, prawie nieskalane słowem) 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Kwiecień 14, 2018 Share Napisano Kwiecień 14, 2018 9 minut temu, MIMESIS napisał: serial Carnivale ( jeden z moich ukochanych seriali ogólnie: świetny scenariusz, zdjęcia, wielowątkowość, niesamowity klimat wau, nawet mam ten serial na pendrive (niesamowity) a z moich, to takie - Zielona mila (posiadać tzw. dar nie zawsze jest przyjemnością) - 6 zmysł (jak trudno odejść) - Incepcja (nie wiemy kiedy śpimy) tak trochę krótko i na temat (nie wypracowanie - streszczenie) 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Kwiecień 14, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 14, 2018 Dnia 14.04.2018 o 22:01, SowAna napisał: wau, nawet mam ten serial na pendrive (niesamowity) a z moich, to takie - Zielona mila (posiadać tzw. dar nie zawsze jest przyjemnością) - 6 zmysł (jak trudno odejść) - Incepcja (nie wiemy kiedy śpimy) tak trochę krótko i na temat (nie wypracowanie - streszczenie) Cwicze intuicje i cos tak czułam, że bedziesz pierwsza 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Kwiecień 22, 2018 Share Napisano Kwiecień 22, 2018 Oczywiście... Władca Pierścieni. Kocham Gandalfa i całą resztę Drużyny, i ich pobratymców 5 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margita Napisano Kwiecień 22, 2018 Share Napisano Kwiecień 22, 2018 Przyznam, że ostatnio nic ciekawego nie oglądałam, ale czytałam, polecam 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Kwiecień 22, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2018 Przypomniało mi sie jeszcze kultowe Twin Peaks ( sny, symbole) a z nowszych American Gods ( ten serial ma niesamowity klimat). 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zjawiskowa Napisano Czerwiec 12, 2018 Share Napisano Czerwiec 12, 2018 Pierwszy film jaki mi się przypomniał to,, Szkoła czarownic,, gdzieś jakiś sentyment mi został z młodych lat, a,, serial,, Czarodziejki,, ;-) Chociaż polecam paradokument,, Wiedźmy,, rosyjski 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga253 Napisano Lipiec 5, 2018 Share Napisano Lipiec 5, 2018 Ostatnio obejrzałam film z nutką magii w tle, który wywołał uśmiech na mojej twarzy... To film "Czas na miłość" (2013), jeśli ktoś nie oglądał, to szczerze polecam... 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga253 Napisano Grudzień 31, 2018 Share Napisano Grudzień 31, 2018 Zawsze bardzo chętnie wracam pamięcią do filmu "Pamiętnik" z 2004 roku. To dla mnie przykład idealnej miłości... Takiej właśnie wyjątkowej miłości życzę Wam i sobie w nadchodzącym Nowym Roku... 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Styczeń 31, 2019 Share Napisano Styczeń 31, 2019 Czarownice z East Endu - fajny, pierwsze skrzypce grają wcielenia 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Luty 16, 2019 Share Napisano Luty 16, 2019 Z ostatnio obejrzanych Dr Strange (2016) 8/10 Jest tu ukazana przemiana chirurga w magika. Najlepszy był tekst "ładny diagramik?" Ci co obejrzą zrozumieją o co chodzi 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Luty 20, 2019 Share Napisano Luty 20, 2019 Dnia 16.02.2019 o 15:20, Mistiko napisał: Z ostatnio obejrzanych Dr Strange (2016) 8/10 Jest tu ukazana przemiana chirurga w maga (...) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Napisano Luty 22, 2019 Share Napisano Luty 22, 2019 Czarodzieje Księga czarownic Wampiry: dziedzictwo 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asme Napisano Luty 26, 2019 Share Napisano Luty 26, 2019 Totalna magia, taki dosyć przyjemny i pozytywny 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dager Napisano Luty 18, 2020 Share Napisano Luty 18, 2020 Polecam: Paranormal Witness z 2011 roku . Serial z gatunku reality show, zrealizowany w konwencji paradokumentu o zjawiskach paranormalnych. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amandaa Napisano Luty 19, 2020 Share Napisano Luty 19, 2020 Ostatnio oglądałam serial "Niewiarygodne" (2019). Dość ciekawy i wciągający. Jest również książka, jeśli ktoś woli przeczytać 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dager Napisano Luty 20, 2020 Share Napisano Luty 20, 2020 Ciekawa jest też seria REC nakręcona techniką stylizowaną na amatorskie nagranie . Paranormal Activity podobnie. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amandaa Napisano Luty 20, 2020 Share Napisano Luty 20, 2020 Inne które zapadły mi w pamięć to: 1. "Lincz" (2010) Thriller, film oparty na faktach. 2. Jestem mordercą (2016) Thriller, prawdziwa historia skazanego na śmierć, historie znałam z książek i filmów dokumentalnych, więc sama historia była już dla mnie znana a film był dopełniem, w każdym razie polecam. 3. "Skóra w której żyje" (2011) Thriller psychologiczny - nie mam pojęcia czemu ale bardzo utkwił mi w pamięci. 4. "Mizofobia" (2016) taki komedio-dramat, obejrzeny zupełnie przypadkiem ale kompletnie się wyłączyłam oglądając . 5. "Projektantka" (2015) komedio-dramat, świetny film z Kate Winslet. 6. "Biały oleander" (2002) taki bardziej psychologiczny dramat, odnośnie niezbyt zdrowych relacji między matką a córką. 7. "GIA" (1998) tutaj tragiczny przykład tego, jak można sobie zniszczyć życie. Mam nadzieję, że ktoś sobie coś z tego wybierze 🙂 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amandaa Napisano Luty 29, 2020 Share Napisano Luty 29, 2020 https://www.filmweb.pl/serial/Przystań-2019-812126 Polecam na kobiece samotne wieczory Zaczełam oglądać 2 sezon. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natalka Napisano Marzec 20, 2020 Share Napisano Marzec 20, 2020 Avatar jest filmem do którego mogę wracać i wracać Po prostu sam w sobie jest MAGICZNY. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Luty 27, 2021 Share Napisano Luty 27, 2021 Teen Wolf - nastoletni wilkołak (nniekoniecznie dziecinny) Teraz zaczęłam oglądać "Magicy" i jeszcze nie mam zdanie 1 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agusiaxxx Napisano Czerwiec 13, 2021 Share Napisano Czerwiec 13, 2021 Sabrina. Ta ostatnia wersja Netflixa 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Kwiecień 22, 2022 Share Napisano Kwiecień 22, 2022 Trylogia "Władca Pierścieni", Trylogia "Hobbit", serial o nastoletniej czarownicy Sabrina ta z lat 90-tych. Gdy jeszcze sobie jakiś przypomnę to wstawię :) Udanych poszukiwań dla was! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Storm Napisano Sierpień 13, 2022 Share Napisano Sierpień 13, 2022 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezona Napisano Wrzesień 2, 2022 Share Napisano Wrzesień 2, 2022 Ja klasyk ,practical magic, ogladalam pare razy Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.