Skocz do zawartości

Runy - jak je rozgryźć?

asiula92

Polecane posty

Witajcie <hejka>

Na każdym forum widzę głównie aktywne wątki odnośnie Tarota i Kart Anielskich, a Runy jakoś poszły w odstawkę.

Czy są na forum osoby, które są obyte w Runach? Pracują z nimi na co dzień? <cwaniak>

Swoją talię posiadam stosunkowo niedługo bo raptem miesiąc, ale bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Natomiast bardzo ciężko jest mi znaleźć jakieś konkretne książki, blogi, fora itp. które pozwolą mi się bardziej w nie zagłębić.

Ktoś, coś?

hmmm, to zależy jakie runy preferujesz. Ezoruny (wnioskuję, że skoro masz karty to jest to Twoja ścieżka) mają sporą sieć informacyjną, w tym wiele diabła wartej. Runy historyczne, rekonstrukcyjne - to maleńki procencik informacji w Polsce, więcej jest na stronach nordyckich, angielskich czy niemieckich.  Ale niektóre też nie są wolne od bajek ;) 

• Lubię! 1

To może na początek żeby zorientować się czym one się różnią a w czym są podobne, zajrzyj na stronę Tomka Misterki, on napisał książkę nt. run, w której zawarł wiadomości historyczne oraz część ezoteryczną. Do książki są dołączone karty, 2 talie, mi się podobają :) 

Runy

Jest też strona Asatru, tam też mają o runach, tylko to już inna bajka, gdyż tam ezorun nie ma. 

Asatru

• Dziękuję! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...