Essa Napisano Luty 10, 2019 Napisano Luty 10, 2019 Zadałam pytanie: Co zrobić, by moje ciało/dusza poczuły się lepiej? Moja interpretacja poniżej. Proszę dodajcie swoje skojarzenia. Przełożenie: Królowa Mieczy - Mag - 10 Denarów Jako przyczyna: intensywna praca intelektualna, w manipulacyjnym środowisku, gdzie trzeba się bronić i walczyć o swoje, więzi rodzinne/geny Odpowiedź kart: 8 Kielichów, Paź Mieczy, Paź Denarów, As Denarów Co trzeba zrobić? Pozostawić za sobą kwestie beznadziejne np. związki uczuciowe bez przyszłości. Nie odpuszczać tego, co ważne, kierować się intuicją i własnymi odczuciami, dbać o kobiecość (kielichy i księżyc, czerwona sukienka). Potrzebne nowe wyzwania, możliwości, szanse i propozycje. Skupić się na zasobach, umiejętnościach, szkoła i rozwój. Może więcej takiej świeżej energii (pazie) - zabawy tym, co się lubi robić. Otaczanie się ludźmi, którzy są ciekawi świata i inspirujący, robią rzeczy z pasją i cieszą się tym. Cytuj
Syrena Napisano Luty 10, 2019 Napisano Luty 10, 2019 @Essa, te z przełożenia to zapytanie "Jako przyczyna"? Cytuj
Essa Napisano Luty 10, 2019 Autor Napisano Luty 10, 2019 15 minut temu, Syrena napisał: @Essa, te z przełożenia to zapytanie "Jako przyczyna"? tak, tak się umawiam z kartami - pokazują mi jakby co leży u podłoża, taki wstęp do losowania kart Cytuj
Syrena Napisano Luty 10, 2019 Napisano Luty 10, 2019 Ja mam trochę inne spojrzenie na to : Z przełożenia: Królowa mieczy, Mag, 10 monet Ja bardziej bym zasugerowała, że nie walczysz o swoje, trochę się wycofujesz, przejmij inicjatywę, pokaż, że chcesz i potrafisz i jeśli potrzeba to walczysz o rację swojego zdania. To Ci zapewni w pewnym stopniu uznanie, a i tym samym uspokoi Twojego ducha Generalnie być może też nie widzisz większych perspektyw czy możliwości ruszenia dalej i niekoniecznie dobrze się z tym sama czujesz. Odpowiedź kart: 8 Kielichów, Paź Mieczy, Paź Denarów, As Denarów Tutaj też uważam, że powinnaś zamknąć za sobą to co było i otworzyć się na nowe. Tak jakbyś miała jakąś blokadę, a ona ci utrudnia przejść na dalszy etap. Wydaje mi się też, że nie do końca chcesz wyjść przed szereg, a czasem by to dużo dało i zmieniło na lepsze 1 Cytuj
Essa Napisano Luty 10, 2019 Autor Napisano Luty 10, 2019 11 minut temu, Syrena napisał: Ja bardziej bym zasugerowała, że nie walczysz o swoje, trochę się wycofujesz, przejmij inicjatywę, pokaż, że chcesz i potrafisz i jeśli potrzeba to walczysz o rację swojego zdania. To Ci zapewni w pewnym stopniu uznanie, a i tym samym uspokoi Twojego ducha Generalnie być może też nie widzisz większych perspektyw czy możliwości ruszenia dalej i niekoniecznie dobrze się z tym sama czujesz. Tutaj też uważam, że powinnaś zamknąć za sobą to co było i otworzyć się na nowe. Tak jakbyś miała jakąś blokadę, a ona ci utrudnia przejść na dalszy etap. Wydaje mi się też, że nie do końca chcesz wyjść przed szereg, a czasem by to dużo dało i zmieniło na lepsze No i oczywiście masz rację @Syrena. Nie wiem tylko czy w tych miejscach co jestem jeszcze chcę gdzieś wychodzić ale pomyślę nad tym, co napisałaś. Dziękuję 1 Cytuj
SowAna Napisano Luty 19, 2019 Napisano Luty 19, 2019 Zadałam pytanie: Co zrobić, by moje ciało/dusza poczuły się lepiej? Przełożenie: Królowa Mieczy - Mag - 10 Denarów - przestać zbyt mocno krytykować swoje umiejętności, realizować pomysły, masz ku temu zasoby Odpowiedź kart: 8 Kielichów, Paź Mieczy, Paź Denarów, As Denarów - podwójne pytanie, czyli co ciało: zostawić to co jest, a to są niezrealizowane pomysły, drobne działania i niewielkie dochody co dusza: brak realizacji własnych pragnień emocjonalnych podpowiada podświadomości, że nie tędy droga, umysł nie realizuję pomysłów, nie działa poprawnie, nie zamienia pomysłów w materię 1 Cytuj
Essa Napisano Luty 21, 2019 Autor Napisano Luty 21, 2019 Zadałam jeszcze 2 ważne dla mnie pytania, odnoszące się poniekąd do tego, co wyżej: 1. Co leży u podłoża problemu / czym obecna sytuacja życiowa jest spowodowana (chodzi tu głównie o problem ruszenia do przodu): Oczekiwaniem aż samo się zadzieje, pasywnością, biernością, obronnym nastawieniem - wynikającym z lęku, kompleksów, nadwrażliwości. Konflikt wewnętrzny między działaniem i samorealizacją a obawą przed krytyką, oceną. Może chodzić o odwrócenie od intuicji i uczuć (2 Mieczy). Tak jakbym się odcięła od swojej życiowej witalności (As buław), albo ją negowała... Jak to widzicie? 2. pytanie: Co zrobić w tej sytuacji: Uwierzyć we własne sprawstwo, umiejętności, świadome podejście do problemu. Systematyczność i wytrwałość w dążeniu do celu, pomimo przeszkód i czasem wytężonego wysiłku, przeciwstawienia się. To co kryje w sobie, puścić w świat (4 Denarów i 8 Buław). Ale też nie mówić o wszystkim, plany zatrzymać dla siebie (4 Denary). 5 Kielichów - mówi o tym, by dostrzec możliwości, a nie chować się w depresyjnym myśleniu. Ostatnia karta mówi o powodzeniu, jeśli poprzednie wskazówki zostaną zastosowane. Poproszę o Wasz wglądy bardzo cenne dla mnie. Samego siebie się najtrudniej analizuje. Cytuj
SowAna Napisano Luty 27, 2019 Napisano Luty 27, 2019 Dnia 21.02.2019 o 15:08, Essa napisał: Jak to widzicie? ja nie widzę kart, tylko duży napis "pokazywarka" Cytuj
Essa Napisano Luty 28, 2019 Autor Napisano Luty 28, 2019 Dnia 27.02.2019 o 11:11, SowAna napisał: ja nie widzę kart, tylko duży napis "pokazywarka" 1. Co leży u podłoża problemu / czym obecna sytuacja życiowa jest spowodowana (chodzi tu głównie o problem ruszenia do przodu): 7 denarów, 9 buław, Kapłanka, Król Mieczy, 2 mieczy, As buław Oczekiwaniem aż samo się zadzieje, pasywnością, biernością, obronnym nastawieniem - wynikającym z lęku, kompleksów, nadwrażliwości. Konflikt wewnętrzny między działaniem i samorealizacją a obawą przed krytyką, oceną. Może chodzić o odwrócenie od intuicji i uczuć (2 Mieczy). Tak jakbym się odcięła od swojej życiowej witalności (As buław), albo ją negowała... 2. pytanie: Co zrobić w tej sytuacji: Mag, 3 denarów, 5 mieczy, 5 kielichów, 4 denary, 8 buław, 6 buław Uwierzyć we własne sprawstwo, umiejętności, świadome podejście do problemu. Systematyczność i wytrwałość w dążeniu do celu, pomimo przeszkód i czasem wytężonego wysiłku, przeciwstawienia się. To co kryje w sobie, puścić w świat (4 Denarów i 8 Buław). Ale też nie mówić o wszystkim, plany zatrzymać dla siebie (4 Denary). 5 Kielichów - mówi o tym, by dostrzec możliwości, a nie chować się w depresyjnym myśleniu. Ostatnia karta mówi o powodzeniu, jeśli poprzednie wskazówki zostaną zastosowane. Cytuj
SowAna Napisano Marzec 13, 2019 Napisano Marzec 13, 2019 Dnia 28.02.2019 o 21:19, Essa napisał: 1. Co leży u podłoża problemu / czym obecna sytuacja życiowa jest spowodowana (chodzi tu głównie o problem ruszenia do przodu): 7 denarów, 9 buław, Kapłanka, Król Mieczy, 2 mieczy, As buław może jeszcze nie odpowiedni czas, skoro prowadzi 7d, pozbieraj siły (9b) i doświadczenie (II), oceń dobrze własne umiejętności (Km), znajdź kompromis (2m) i działaj 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.