Skocz do zawartości

Talizmany i amulety

Ewelina

Polecane posty

Wisior Talizman Aniołów 

image.thumb.png.a23b2eeb051ded7223f4500756ca7aae.png

Na talizmanie są wypisane imiona siedmiu Aniołów władającymi siedmioma planetami. Łacińskie motto znaczy: “Dla cnoty nie ma drogi nie do przebycia”.

To jeden z najpotężniejszych talizmanów świata. Działa w dziwny sposób – przynosi noszącemu go człowiekowi szczęście, przy czym często właściciel jest zaskoczony jego działaniem. Otóż nie otrzymujemy tego, co według nas miałoby nam zapewnić szczęście, tylko to, co nas naprawdę uszczęśliwi. Anioły znając nasze najgłębsze, często nieuświadomione pragnienia, wiedzą lepiej od nas, czego nam potrzeba.

Wisior Znak OM srebro

image.png.f52abe9f18329111354aac952454a42a.png

Znak OM

OM jest uważane za pierwszą głoskę wszechświata, prasylabę nienależącą do żadnego języka.

Jest to najświętsza i najsilniejsza mantra buddyzmu tybetańskiego.

Starożytny znak indyjski i tybetański związany z wieloma religiami. Stanowi wizualizację magicznego dźwięku OM, którego siła działania zdolna jest czynić cuda. Jako dźwięk jest jedną z najczęściej spotykanych sylab w zaklęciach mantrach, mimo, że nie oznacza nic konkretnego. OM jest dźwiękiem mistycznym, dostępnym tylko wtajemniczonym.

Jako talizman OM jest odpowiedni dla wszystkich. Zapewniać ma wewnętrzną harmonię, spokój umysłu, a przede wszystkim kontakt z Absolutem.

Znak OM wspólny jest wielu religiom, których wyznawcy objaśniają jego symbolikę na swój sposób. Według hinduistów symbolizuje on Absolut: Brahmę albo Trójcę: Wisznu, Sziwę i Brahmę.

Jako talizman OM zwykle bywa namalowany, narysowany, wyhaftowany, wyrzeźbiony lub wygrawerowany na najróżniejszym materiale, np. w drewnie sandałowym, kości słoniowej, złocie, srebrze itp.

Współcześnie upowszechnił się w formie wisiorków i broszek, a także jako ornament dekoracyjny na odzieży i przedmiotach codziennego użytku. Trzeba jednak zaznaczyć, że bardziej aniżeli inne znaki, niesie ze sobą wartości religijne. Zwykle bywa biały lub czarny, chociaż kompromisowe podejście charakterystyczne dla współczesnego człowieka przyczyniło się do tego, że znak ten pojawia się również w innych kolorach.

Wisior OM-MANI-PADME-HUM

image.png.90b97d82e1870ddfa50766bc3657f392.png

OM jest uważane za pierwszą głoskę wszechświata, prasylabę nienależącą do żadnego języka.

Jest to najświętsza i najsilniejsza mantra buddyzmu tybetańskiego.

Przeprowadzone badania radiestezyjne wykazały, że wisiorek lub broszka jest źródłem wibracji w kolorze białym, które wzmacnia organizm człowieka i zapewnia pozytywną stymulację ciała.

OM MANI PADME HUM

Starożytna mantra tybetańska, która stała się jednym z najbardziej rozpowszechnionych środków osiągnięcia wyzwolenia. Odpowiednia jest dla wszystkich pragnących lepszego życia i zwiększenia bezpieczeństwa. Noszona przy ciele wibruje subtelnym dźwiękiem łącząc jaźń z uniwersalną energią Wszechświata.
Sześć podstawowych sylab odpowiada sześciu mistycznym kolorom i sześciu rodzajom istnienia.

Sylaba OM jest biała i łączy się z bogami.
Sylaba MA jest niebieska i wiąże się z tytanami. Sylaba NI jest żółta i oznacza ludzi.
Sylaba PAD jest zielona i wiąże się ze światem zwierząt.
Sylaba ME jest czerwona i odpowiada tak zwanym nieludziom.
Sylaba HUM jest czarna i dotyczy mieszkańców świata przejściowego.
Wszystkie kolory i rodzaje istnienia tworzą zamknięty łańcuch, odzwierciedlający sposób istnienia wszechświata.

Wisior ten ma takie samo działanie, jak znak i pierścień OM. Polski naukowiec, profesor Jerzy Mazurczak, stwierdził, że napis na talizmanie ma wpływ na emisję fotonów w ciele człowieka.

Amulet zwiększa również poziom intuicji, budzi zdolności paranormalne.

Heksagram

image.png.6bfacb4e566203a074c69ab3bc5070a6.png

obok pentagramu najpopularniejszy znak magiczny – symbol świata widzialnego i niewidzialnego.

Energia kształtu tego znaku sprawia, że od dawien dawna był używany przez magów i adeptów wiedzy tajemnej jako “tarcza” przed złymi życzeniami, klątwami i przed demonami oraz jako ochrona podczas rytuałów magicznych.

Heksagram daje ochronę energetyczną, dostatek i zdrowie. Pogłębia zdolności intelektualne, przyspiesza przyswajanie wiedzy, otwiera na nowe źródła informacji, ułatwia osiąganie postępów w nauce. Łączy naszą podświadomość z działaniem świadomym. Jest również symbolem pomyślności.

Może być noszony przy sobie lub umieszczony w dowolnym pomieszczeniu (domu, biurze, samochodzie, biurku itp. Obejmuje swym ochronnym działaniem nie tylko osobę, ale i pomieszczenie, w którym ona przebywa

Koło Celtyckie z turkusem

image.png.1bfed7c3a73c60ed254850786b25dd84.png

Pomaga rozwinąć się w każdym działaniu i iść drogą mądrości i samopoznania.

Z oczkiem turkusowym – wzmacnia komunikatywność.
Z onyksem – pomaga osiągnąć ugruntowanie, korzystny zwłaszcza w rozwoju duchowym.

Krzyż Atlantydzki

image.png.5ffe316aa8b775fff113ca961073ff58.png

W czasach starożytnych różne narody znały moc symboli i korzystały z płynącej z nich energii. Na Atlantydzie, kontynencie otoczonym legendami dawnych czasów, był znany i używany Krzyż Atlantydzki. Egipskie hieroglify potwierdzają przeniesienie tego krzyża do Egiptu. Teraz stał się od znakiem ezoteryków, spadkobierców “wiedzy tajemnej” dawnych kapłanów egipskich.

Krzyż Atlantydzki może być noszony jako amulet, który w zetknięciu z żywym organizmem wzmacnia go swoją energią i działa zabezpieczająco przed wszystkimi zewnętrznymi negatywnymi wpływami – odbija negatywne energie i złe życzenia. Może być noszony na obydwu jego stronach, i to zarówno bezpośrednio na ciele jak i na ubraniu.

Krzyż Atlantydzki oznacza życie, a jego działanie jest wyłącznie odbudowujące i odnawiające – uzupełnia ubytki energii. Kształtem jest podobny do Klucza Nilu, lecz nie promieniuje jak tamten zielenią ujemną V-.

Górna część krzyża emituje zieleń dodatnią V+, dolne prawe ramię również emituje zieleń dodatnią V+, natomiast lewe dolne ramie emituje kolor biały.

Ramię poprzeczne krzyża z prawej strony emituje kolor czerwony, a lewe-kolor fioletowy.

Kolory te nie zmieniają się po odwróceniu krzyża o 180 stopni.

Jego rozgałęziona podstawa przypomina o konieczności połączenia materialnego życia człowieka ze sferą ducha.

Do zawieszenia można użyć sznurka, rzemyka, aksamitki lub łańcuszka, ale w tym ostatnim przypadku należy wprowadzić odcinek około 2 cm nitki lub żyłki, celem dokonania przerwy obwodowej łańcuszka.

Amulet ochronny THURISAZ

image.png.81f172f43acf4215f60d327a2635a27d.png

Po wpisaniu wewnątrz kwadratu swoich inicjałów staje się potężnym amuletem pomagającym uwolnić się od tyranii, agresji i manipulacji otoczenia.

Chroni przed magią, klątwami i złym okiem. Pomaga w przezwyciężaniu trudności, wzmacnia libido.

Stosować czasowo.

Budda z Czakrami

image.png.d72052b7ebff3aeec191f0433a0fc5af.png

Budda z Czakramami z kamieniami.

Budda jest Opiekunem Duchowym wielu ludzi. Talizman ten wspiera nas na drodze rozwoju duchowego, byśmy trzymali się właściwej drogi. Rozwija intuicję duchową.
Harmonizuje wszystkie czakramy wyrównując w nich przepływ energii.

Wysokość amuletu wynosi 5,3 cm.
W podstawie wisiora znajduje się koral, pozostałe kamienie są syntetyczne. Ich kolory zostały dobrane według zasad chromoterapii.

Czakram Serca

image.png.82cc5369833a9bb5bd0c994937247e3c.png

Czakramy są siedmioma centrami filtrami ludzkiego systemu energetycznego. Znajdują się one w jednej linii począwszy od dołu kręgosłupa aż po szczyt głowy. Czakramy mogą pobudzać lub ograniczać przepływ energii i uczuć. Aby osiągnąć najwyższy poziom wewnętrznej siły, system energii życiowej człowieka powinien sterować każdym stopniem jego rozwoju, od dzieciństwa po okres dojrzałości, nie wyłączając wyższych stanów ludzkiej świadomości.

Czakram serca znajduje się pośrodku klatki piersiowej, troszkę powyżej naszego serca. Gdy jest zamknięty. Pozostajemy uwięzieni w pułapce powierzchownych i nieznaczących kręgów myślowych. Jak by nie było, wszystko przechodzi przez serce i tylko przez serce, możemy utrzymywać serdecznie i przyjazne stosunki międzyludzkie. Dzięki spirytualizmowi naszego serca uświadamiamy sobie sens głębokiego znaczenia życia i naszego w nim przeznaczenia. Czakram serca poucza nas, że miłość duchowa jest silniejsza niż strach i że jest on największą siłą.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem(sferą) wewnętrznej siły. Należy nosić go przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram serca – Miłość i Pokój

Jestem odprężony i pełen wrażliwości, połączony w pokoju z odwieczną ciszą, pogrążony w subtelnych uczuciach. Chłonę te delikatne impulsy i buduję w moim sercu przystań dla nich. Moja otwartość i szczerość jest pożywką dla mojego stosunku do siebie samego oraz do innych, ponieważ moim sercem kieruje życzenie dawania i otrzymywania miłości duchowej. Miłość, którą daję wzbogaca mnie i tych, którym ją ofiarowuję. Moje serce mówi mi, że mogę się oddać sobie oraz innym, aby wszyscy byli uwolnieni od grzechu. Dojrzewam dzięki tym głębokim i trwałym stosunkom, które nawiązuję, ofiarowując siebie.

Czakram Podstawy

image.png.4e8f2c1ada23097309ca74e7938b4ea1.png

Czakram podstawy znajduje się u podstawy kręgosłupa jest prawdziwym fundamentem naszej siły, kluczem do podbudowy naszych snów na tym materialnym świecie. Jeżeli jest zamknięty, łatwo nas zranić, stajemy się ofiarami okoliczności i naszych stosunków. Gdy natomiast jest otwarty, pobudza i gromadzi w nas siłę życiową, promieniuje witalnością. Silny fundament daje nam pewność, że sami potrafimy o siebie zadbać i się chronić. Jest on podstawą siły, dzięki której umiemy sprostać wyzwaniom życia, jest też obietnicą energii, która przemieni nasze sny w rzeczywistość.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem (sferą) wewnętrznej siły. Należy nosić go przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram podstawy – Fundament.

Jestem spokojny i czuję się mocno zakorzeniony w ciszy, ufny w opatrzność. Z tego źródła wielkiego misterium czerpię i chłonę moje siły. Ta energia jest moją życiową siłą, fundamentem mojej siły. Pozwalam, aby przenikała moją duszę, dla dobra, dla mnie samego oraz innych. Z głębokiej ciszy przywołuje moje najcenniejsze sny. Przemykają one obok, nie dotykając mnie, bez osądzania i krytyki. Czuję się pewnie z tą wiedzą, że moim losem kieruje, w imię dobra, ta miłująca siła.

Czakram Krzyżowy

image.png.896527ed88ac2dcc9cff19cbd344edb8.png

Czakram krzyżowy znajdujący się w dolnej części brzucha, mniej więcej dwa cale poniżej pępka, ma wpływ na uczucia radości, pomyślności i obfitości. Gdy jest zablokowany, czyni nas niezdolnym do brania tego, co potrzebujemy dla naszego zdrowia i szczęścia. Jeżeli jest otwarty łagodzi nadmiar apetytu oraz zmniejsza ekstremizm w ofiarności i przyzwoitości. Rządzi naszą umiejętnością brania szczęścia we własne ręce. Inspiruje do samozachowania. Równowaga tego czakramu daje nam poczucie, że zasłużyliśmy sobie na to wszystko i przyczynia się do najwyższej emanacji witalności, radości i zadowolenia.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem (sferą) wewnętrznej siły. Należy nosić go przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram krzyżowy – Kreatywność i Seksualność

Jestem spokojny i odprężony, w stanie pozbawionym zahamowań, wrażliwy na dary bogatego uniwersum. Ja, dusza obfitości, uwalniam się od mojego głodu rzeczy materialnych, ponieważ nie jest on gwarancją szczęścia ani wolności. Ufam, iż potrzeby moje będą spełnione. Ta wiedza pobudza we mnie uniwersalną siłę czystej potencji. Obejmuję realne dary niebiańskiej miłości, kreatywność, subtelność i duchową świadomość. Te dary, i nie tylko, otrzymuję w tym momencie od ducha. Chciałbym je móc podzielać bez ograniczeń.

Czakram Krtani

image.png.d5c36b631690d463c6e0d349f78ba61e.png

Czakram krtani (gardła) znajduje się na szyi. Jest on naszym komunikacyjnym centrum, praźródłem wszelkiej kreatywności. Gdy jest zamknięty, nasza zdolność komunikacji szwankuje, wyraz naszej osobowości jest zahamowany i błędny. Czakram krtani jest stymulowany prawdą i uczciwością, kwitnie dzięki nim. To centrum witalności jest wzmacniane za każdym razem, gdy pozwolimy naszemu głosowi brzmieć głośniej. Aby nas słyszano, gdy głośno śpiewamy, gdy obwieszczamy naszą prawdę i zachowujemy się uczciwie. Jest on łącznikiem pomiędzy naszą głową i sercem.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem(sferą) wewnętrznej siły. Należy nosić go przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram krtani (gardła) – Komunikacja

Dbam o równowagę, o wyważenie pomiędzy słowem a czynem. Integralność i całość mego życia wyrażam swoimi czynami, kierując się ściśle moimi słowami. Przekazuję moja prawdę, złagodzoną przez poczucie litości. Z ludźmi, z którymi się komunikuję, rozmawiam pełen ufności, wiedząc, przy tym, że oni wysłuchają i zrozumieją mnie. Im więcej się sam akceptuję, tym bardziej jestem akceptowany. Im więcej się sam akceptuję, tym więcej tolerancji i uznania mogę przekazać innym.

Czakram Korony

image.png.862f076dfc1c063821102c052569c182.png

Czakram korony znajduje się w najwyższym punkcie głowy, tam gdzie król nosi koronę. Jeżeli jest on zamknięty, nasza zdolność rozumienia i rozpoznawania sił wyższych – większych niż my sami – będzie ograniczona. Będąc otwartym, pozwala on nam na najwyższy wyraz naszych uczuć życiowych oraz głęboki związek ze sferą ducha. Czakram korony otwiera przed naszą świadomością nowe poziomy piękna, jaśniejące światło miłującego istnienia. Ten czakram jest naszą bramą do jedności z całym życiem. Dzięki niemu uświadamiamy sobie, ze jesteśmy świętymi istotami, żyjącymi w miłującym świecie.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem(ze sferą) wewnętrznej siły. Należy go nosić przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram korony – Wyższa Siła

Jestem dumny z mojego głębokiego związku ze źródłem wszelkiej wiedzy, posilony i wypełniony jego uzdrawiającym i opiekuńczym światłem. Polegam na obecności ducha, doświadczyłem, że jest on zawsze ze mną, gdy go potrzebuję. Moje działania są inspirowane i kierowane jego świętą obecnością. Moje życie jest odzwierciedleniem jego świętej opieki, która na mnie spływa. Żyję bez zahamowań, jestem wolny, aby swobodnie podążać za swoim losem, przepełniony wdzięcznością dla świętego misterium.

Pentagram runiczny

image.png.25df6435de5d477e82b0909e0ebf7b4b.png

Pentagram wpisany w koło zawierające 24 znaki runiczne promieniuje dwoma kolorami: złotym i fioletowym. Dzięki temu stanowi jeszcze potężniejszą niż zwykły pentagram ochronę na płaszczyźnie mentalnej (duchowej) i emocjonalnej.

Jest barierą nie do sforsowania dla energii osób zmarłych, różnych bytów, pasożytów i wampirów energetycznych.

Pentagram w kole kryształu

image.png.9565fd74aa4997a8b7e194eda0a2808e.png

Srebrny pentagram wpisany w kryształowy krąg.

hroni przed negatywnym oddziaływaniem, zazdrością, zawiścią. Odbija złorzeczenia w stronę osoby, która je wysyła, chroniąc swego właściciela.

Pentagram odpiera złe czary i magię. Pełni rolę tarczy ochronnej, rolę jasnego umysłu i wszechstronnej wiedzy. Wierzono, że osoby noszące pentagram, poradzą sobie z każdym problemem i pokonają każdą przeszkodę. Pentagram zwrócony gwiazdą ku górze niesie ze sobą pozytywną energię, zaś obrócony do dołu – negatywną, ciemną, złą energię. Jest wykorzystywany jako tarcza ochronna, odbijająca do nadawcy złe energie i moce. Chroni przed demonami, złym spojrzeniom, zabobonom, oskarżeniom i fałszywym słowom.

Pierścień Atlantów - Atlantydzki

image.png.ebb0551a70241b262a7efdf03c1153de.png

Tajemniczy pierścień zwany Atlantem, wykonany z asuańskiej kamionki znalazł w końcu XIX stulecia w grobowcu w Dolinie Królów egiptolog markiz d’Agrain. Odziedziczył go Andre de Belizal, wybitny radiesteta i genialny pionier badań nad falami form i on odkrył jego zadziwiające właściwości.

De Belizal nie dotarł jednak do sedna jego tajemnicy, która zapewnia posiadaczowi pierścienia niewytłumaczalną nietykalność, chroniąc ja przed każdą niewidzialna agresją pochodzącą z zewnątrz. Szereg doświadczeń tylko upewnił Balizala, że siłą sprawczą są i w tym wypadku fale kształtu, fale emitowane przez pewne uprzywilejowane formy, które mogą stworzyć barierę ochronną nie do pokonania. Taka bariera może zatrzymać lub zneutralizować wszystkie oddziaływania zewnętrzne, mogące zakłócić atmosferę domu, mieszkania, firmy, czy równowagę (zdrowie, powodzenie, szczęście) przebywającej tam osoby.

Noszony na palcu, pierścień Atlantów zapewnia taką ochronę osobistą właścicielowi, natomiast umieszczony w formie rozwiniętej w mieszkaniu ochrania jego domowników oraz całe mieszkanie, jednocześnie wykazując wspaniałe właściwości jako odpromiennik szkodliwego promieniowania. Jedną z bardziej znanych osób, która się o tym przekonała, był Howard Carter. Być może dzięki noszeniu kopii pierścienia Carter jako jedyny wyprawy penetrującej grobowiec Tutanchamona dożył sędziwego wieku. Pozostali zmarli śmiercią nagłą i w wielu przypadkach przedwczesną.

A oto, co pisał na temat tajemniczego pierścienia sam Andre de Belizal: “Właściwości tego pierścienia są nadzwyczajne. Nie mogę ich tu szczegółowo wyliczyć, gdyż byłoby to zbyt długie i wykraczałoby poza nasz temat.

Powiem tylko, że skuteczność jego działania objawia się z druzgocącą oczywistością w trzech dziedzinach:

* w dziedzinie ochrony,
* uzdrawiania,
* intuicji.

Pierścień chroni przed niebezpieczeństwami i uodparnia na wpływy i uroki wszelkiego typu (czy są one spowodowane przyczynami geofizycznymi, zakłóceniami atmosfery wibracyjnej, czy nawet jakąś klątwą, czarami, urokiem, magiczną agresją...).

Drugą właściwością pierścienia jest zdolność uzdrawiania. Nie chodzi oczywiście o uzdrawianie zaburzeń czy ran czysto organicznych, ale o przywracanie pewnych funkcji, które uległy zaburzeniom, jak również o zlikwidowanie bólu, który jest ich konsekwencją.

Trzecia właściwość pierścienia jest jeszcze bardziej tajemnicza; pierścień pozwala osobie będącej w jego posiadaniu na niezbadane kontakty z rzeczywistością, odnośnie, której, jak do tej pory, jedynie zjawiska metafizyczne dostarczyły nam nielicznych informacji. Osoba nosząca pierścień staje się wrażliwa na pewne przesłania, których nigdy nie mogłyby odczuć w inny sposób – co zresztą trudno jest pogodzić z nietykalnością poprzez izolację, jaką pierścień zapewnia wobec wszystkich zewnętrznych wpływów.

Doświadczenia w tej dziedzinie nadal trwają i z pewnością czeka nas niejedna jeszcze niespodzianka. Co do mnie, to myślę, że wielki kapłan Juda używał swego pierścienia, jako dość osobliwego bezkablowego telefonu, by porozumieć się z pozostałymi członkami tego samego wtajemniczenia. Kapłani faraonów, z pewnością spadkobiercy mitycznych sekretów Atlantów, znali niesłychanie tajemnicze metody, jakie awangardowa nauka nowoczesna zaczyna dzisiaj dopiero na nowo odkrywać za pomocą innych sposobów. Pierścień, którego właściwości przestudiowałem z takim zainteresowaniem, wydaje mi się najpotężniejszą znaną podporą telepatii.

W każdym razie skuteczność jego nie pochodzi ani z materiału, z którego jest wykonany, ani z jakiegokolwiek “ładunku”, magnetycznego czy psychicznego, religijnego czy magicznego; nie jest on uosobioną pięcioramienną gwiazda, ani namagnesowanym talizmanem, ani poświęconym medalionem, ani sakramentem, ani fetyszem: nie ma on nic wspólnego z mniej lub bardziej obiecującymi “wynalazkami”, z amuletami wymyślonymi przez ludowe zabobony lub ezoteryzm snobów….

Pierścień ten jest miejscem i formułą, (czego bezskutecznie poszukiwał Artur Rimbaud) jednego z najbardziej zadziwiających cudów fizyki mikrowibracji: cudem, którego “fale kształtu” są niewidzialnymi agentami.” Szersze opracowanie działania pierścienia zostało zawarte w książce Leszka Mateli “Sekrety pierścienia Atlantów”.

INSTRUKCJA STOSOWANIA PIERŚCIENIA ATLANTÓW

Pierścień może być noszony na dowolnym palcu każdej ręki nie należy go odstępować innej osobie, gdyż od początku jest związany z właścicielem.

Pierścień Atlantów zapewnia jego posiadaczowi trudną do wytłumaczenia nietykalność i chroni go przed każda niewidzialną agresją pochodzącą z zewnątrz. To właśnie fale kształtu emitowane przez pierścień tworzą taką barierę ochronną, która może zatrzymać lub zneutralizować wszystkie oddziaływania zewnętrzne, mogące zakłócić także atmosferę domu i przywrócić zachwianą równowagę przebywającej w niej osoby. Pierścień Atlantów tworzy wokół ciała energetyczną tarczę ochronna, a osoby noszące ten pierścień są mniej wrażliwe na choroby i czują się znacznie lepiej.

Krzyż Celtycki

image.png.c7651816d11d1ea3cb1fd05dec3d771d.png

Chroni przed złymi energiami. Wpływa na rozwój zdolności paranormalnych.

Kwiat Życia

image.png.485df44db6869155af477f394825e378.png

Kwiat Życia – Święta Geometria, jego wizerunek występuje nie tylko w Egipcie, ale na całym świecie. Jest czystością kształtu i propozycji. Nazywa się go kwiatem nie tylko dlatego, że tak wygląda ale że reprezentuje cykl wegetacji. W środku Kwiatu Życia znajduje się siedem połączonych ze sobą kół, które wyodrębnione i zakreślone jednym kołem tworzą obraz. Odzwierciedla on wszystkie formuły matematyki, każde prawo fizyki, nawet harmonię muzyczną, każdą biologiczną formę życia, łącznie z ludzkim ciałem. Są tu wszystkie atomy, poziomy, wymiary absolutnie wszystko co istnieje we wszechświatach w formie fal.

Mandala runiczna - wprowadza harmonię

image.png.05dc64decbdb0556b0c6c4f11a981f18.png

Heksagram

24 runy wprowadzą harmonię w twoje życie.

Dodatkowo wzmocniona runa fehu, gebo, algiz i dagaz pomaga przyciągnąć korzyści materialne, usunąć blokady, poprawić lub stworzyć związki partnerskie i bezpiecznie realizować swoje pragnienia.

Sowelo - zapewnia sukces i powodzenie

image.png.5a4fe9929856de60ad49a45e7f1ff6b3.png

SIGIL SOWELO – zapewnia sukces i powodzenie w drodze do osiągnięcia celu. Spełnienie.

To runa lecznicza, poprawia krążenie energii i działanie czakr. Wzmacnia siły witalne organizmu.

Słońce

image.png.81b0fffa55abd53af8178bd2b8d3e23d.png

Słońce to symbol boskiej mocy niszczącej ciemności. Posiada duży ładunek energetyczny. Jest źródłem życia i wyraża siłę twórczą. Jest synonimem męskiej siły w przyrodzie.

Światło ze Słońca zawiera w sobie całą informację na temat stworzenia życia na Ziemi. Słońce uosabia Boskie Światło w człowieku. Amulet ten nosi się, aby wzmocnić wewnętrzną siłę, mieć dobre zdrowie, zyskać bogactwo i szczęście.

Daje radość życia i pewność siebie. Chroni przed słabością fizyczną i duchową, a także przed melancholią. Amulet dodaje nam energii życiowej płynącej z kosmosu.
Chroni przed zmęczeniem, osłabieniem, poprawia nastrój, radość życia, pewność siebie.

Ręce Boga - ochrona i wsparcie

image.png.a531990d96c57c6a41ba23ced22b1e5c.png

Talizman prasłowiański wyrażający Najwyższą Wszechogarniającą Boskość. Ochrania i wspiera w każdym działaniu.

Indiański duch boga Słońca z północnej Kolumbii Brytyjskiej.

image.png.6d0b85627e9a762ebf6e8ec9fcaad4fa.png

To wyobrażenie boga Słońca zamieszkującego w domu Wielkiego Ducha – dawcy łask i darów, dzięki którym człowiek ma sprzyjające warunki do życia na Ziemi. Zwłaszcza w plemionach wysuniętych terytorialnie pod biegun północny, gdzie prawie pół roku panuje noc, promienie Słońca zwiastowały ożywienie przyrody i nadejście pory
obfitości i nowych nadziei. Symbol słońca był pomocny zwłaszcza dla psychiki ludzkiej w momentach, kiedy długo brakowało naturalnego ciepła i ożywczych promieni – dawał poprawę nastroju, optymizm, chęć i siłę do działania.

Talizman FEHU - bogactwo materialne i duchowe

image.png.2800915fda93db5b0a8d958ed4bda7ef.png

Pomoże ci przyciągnąć bogactwo materialne i duchowe. Wspiera każde nowe działanie, np.: nową pracę, powstającą firmę, nowy związek itp. Ochroni cię przed szkodliwymi wpływami, które chcą ograniczyć twoje działanie (np. konkurencja).

Talizman Dla Powodzenia w Interesach

image.png.150c476ca1813dc8dce1554777cebb59.png

Magiczny Pentakl Salomona – symbol Bogactwa – stworzony dla pomnażania majątku, odnoszenia korzyści majątkowych, dający uczciwy wzrost zysków i stałą poprawę warunków materialnych.

Budowa talizmanu oparta na magicznej tarczy daje silne zabezpieczenie przed ryzykiem i wszelkimi niebezpieczeństwami finansowymi, chroni przed złym inwestowaniem i nierozsądnym wydawaniem pieniędzy.

Talizman Dla Rozwijania Intelektu

image.png.d7eddeb1fec4d61e0219ee490c3453cf.png

Magiczny pentakl Salomona służący rozwijaniu intelektu i wszelkich uzdolnień. Rozbudza i wzmacnia inteligencję, zdolności dedukcji oraz ułatwia właściwe wyciąganie wniosków.
Pozwala również łatwiej przyswajać wiedzę i zrozumieć zawiłe problemy.

image.png.d3a497749c3a806762067d038cdae10a.png

Chińska pieczęć magiczna z napisem: “Czas, który bezpowrotnie minął”. Symboliczne i wizualne ukazanie nieodwracalności zdarzeń i czasu, na które nikt nie może już mieć wpływu. Pieczęcie powszechnie stawiane na wielu nie tylko urzędowych pismach chińskich sugerowały zawsze, że do sprawy tej nie można już nic dodać i należy ją przyjąć taką jaką jest.

Talizman Chińska Moneta Szczęścia

image.png.ff13b5295784801a2057d4137d5d4d45.png

Dawny wzór monety płatniczej, która jeszcze przed wprowadzeniem systemu monetarnego, była wyróżnieniem dla osób szlachetnie urodzonych, za wybitne zasługi dla kraju i społeczności. Otrzymanie takiego wyróżnienia wiązało się z uznaniem i awansem społecznym oraz poprawą bytu i uzyskaniem przywilejów. Po wprowadzeniu pieniędzy drukowanych (ok XVI w.) monety takie stały się unikatami przechowywanymi na szczęście i używanymi do dziś w aranżacjach przestrzeni feng-shui.

Talizman Abrakadabra

image.png.03efad46cb4d14dc8e1162d85549abc2.png

ABRAKADABRA – magiczna formuła gnostyczna (ok I w p.n.e.) wywodząca się z tradycji “Alikwot” – wyśpiewywanych głosek mających swoimi wibracjami powodować odpowiednie stany ducha (transy) i przynosić odpowiednie działanie.

Abrakadabra pisana i wymawiana w systemie zanikającym od pełnej nazwy do jednej litery ma powodować zanikanie (wyrzucenie) choroby, niedoli, ubóstwa i wszelkich złych energii dręczących ciało i duszę (np: gorączki, dreszczy, strachów itp.) – forma pierwotnego wahadełka uzdrawiającego. Ustawiona szpicem w górę działa negatywnie, kumuluje

Talizman UDJAT - Święte Oko Horusa

image.png.874ee628c043548ee941b122411374de.png

UDJAT – święte oko Horusa (boga Nieba) – symbolizuje przewidywanie i wszechwiedzę nabytą dzięki zmysłowemu spostrzeganiu świata. Symbolizuje i daje wieczną czujność.

Oznacza także ciągłą wszechobecność bogów, którzy widzą zawsze i wszędzie – oko ma o tym przypominać. Noszone jako amulet ma chronić przed nieżyczliwym spojrzeniem bogów, zwierzchników, zawiścią i zazdrością, co według wierzeń mogłoby skomplikować dalsze losy.

Talizman Symbol Życia

image.png.81414ebc89e12976f121158c7deed2d5.png

Yin-Yang – chiński symbol filozofii taoizmu, symbol ciągłego istnienia i równowagi w całym wszechświecie, istniejącej dzięki równoważeniu się przeciwstawnych pierwiastków Yin i Yang.

Yang – biały, to znak męski, aktywny, dzień, symbol nieba, z którego spłynęło życie, symbolizuje płodność, siłę kreacji oraz dominację i aktywność.

Yin – czarny – to znak żeński, oznacza bierność, noc, to również symbol ziemi matki, z której wyrasta życie.

Yin Yang – symbol życia istniejącego dzięki równowadze przeciwności przywraca zdrowie i równowagę.

Talizman SIGIL - moc wewnętrzna

image.png.dbb16c361f578cdaae6e61f777b92e77.png

Talizman SIGIL – uaktywnia wewnętrzną siłę i nadaje moc działaniom – także magicznym. Uczy wytrwałości w dążeniu do celu, zwiększa poczucie własnej wartości i asertywności. Stymuluje pracę czakramów, zwłaszcza “trzeciego oka”, przez co rozwija zdolności paranormalne. Wpiera uwalnianie się od różnych nałogów i przyspiesza oczyszczanie organizmu z toksyn.

Talizman Merkurego

image.png.3a9f1a0983f02e04fece1eca1bced328.png

Patron handlu i szeroko pojętej komunikacji. Sprzyja interesom, przyciąga klientów, wyostrza zdolność logicznego myślenia. Uaktywnia zdolności lingwistyczne.

Talizman Magiczny Krąg

image.png.8f1c07a8afa4875f6a97b5d8d6c2558e.png

”Prognostikon” – starogrecki krąg magiczny (Pergamon ok III w. n.e.) służący do porozumiewania się z zaświatami i przewidywania przyszłości. Przetrwał do dziś wraz z symboliką jako odwieczny wzór stołów wróżebnych.

Jako talizman służy rozwijaniu podświadomości i intuicji, pomaga wyzwolić w sobie zdolności nadprzyrodzone i dzięki temu unikać wielu zdarzeń losowych. Pomaga rozwijać wyobraźnię, poznać samego siebie i odpowiedzieć na wiele pytań. Może przyczynić się do odkrycia fałszywych intencji innych osób.

Talizman Koło Zaklęć

image.png.8139b45dbafa8dbb9a7680369deebfec.png

Tajemny kod magiczny Alessandro Caligostra (1743-1795), przy pomocy którego mag, alchemik, używając przypadkowych zestawień liter z poszczególnych 3 kluczy, tworzył zaklęcia spełniające najróżniejsze życzenia. Koncentracja nad kluczem miała wyzwalać zdolności spirytystyczne, spełniać wypowiedziane zaklęcia, życzenia , dawać zdolność przewidywania przyszłości.

Talizman związków i miłości

image.png.8e8776b59f65abdb3d1e682bba26d0c5.png

Ta runiczna inskrypcja pomoże ci przyciągnąć odpowiedniego partnera i stworzyć związek oparty na miłości i partnerstwie. Pomoże także zharmonizować wewnętrzną relację pomiędzy kobietą i mężczyzną.

Wisior Czakram Trzeciego Oka

image.png.1a0328490bc154dc47d43bdf85e7c1b1.png

Czakram 3 oka znajduje się na czole, w miejscu pomiędzy brwiami, trochę powyżej nich. Gdy jest zamknięty, przekazuje nam mgliste i niejasne obrazy nas samych, ponadto wpływa na nasz odbiór intuicyjnych impulsów. Jeżeli jest otwarty, wzmacnia i objaśnia nam cenne bodźce intuicyjne, tak, aby mogły ona nam pokazać właściwą drogę. Czakram tworzy równowagę pomiędzy naszym racjonalnym myśleniem i naszą intuicyjną wiedzą. Jest bramą wejściową do wyższych stanów świadomości i mądrości. Stale pobudza nasze myśli i czyny dla naszej i innych korzyści.

Amulet jest ucieleśnieniem waszych myśli i celów, jest symbolem waszego związku z poziomem(sferą) wewnętrznej siły. Należy go nosić przy sobie, aby pamiętać o swojej łączności ze źródłem.

Czakram czoła – Intuicja

Tylko dla tego momentu uwalniam swe myśli i pozwalam im wędrować, dokąd chcą. Moje urojenia opuszczają mnie. Unosi mnie wielka rzeka, siła mego samopoznania. Pozwalam, aby ta rzeka mnie niosła. Uwalniam się, aby zrozumieć te przekazy, potężne strumienie ukrytych myśli. Otrzymuję informację od tych głębokich, podziemnych rzek. Jestem wdzięczny za tę pomocną dłoń. Te dary dla mojej świadomości są podstawą mego właściwego postępowania w życiu.

Wisior Amulet Izydy

image.png.dfc37181e2e6798d3aed4db7efe7fb1b.png

Izyda jest jedną z najbardziej czczonych Bogiń w Egipcie. Według legend odnalazła szczątki zabitego męża Ozyrysa i ożywiła je. Uważana za patronkę magii, władczynię nieba i ziemi, ale również za doskonała żonę i matkę, chroniła zmarłych.

Węzeł Celtycki z Kwarcem

image.png.5a0526ca4c70d28319a4495d240379e1.png

Węzeł Celtycki z Kulą kwarcową.

Potrójne węzły symbolizują kręte ścieżki ludzkiego życia, lecz równocześnie ich sploty wzmacniają miłość i przyjaźń. Pochwała najwyższych wartości człowieka.

Węzeł Celtycki rozbudza uczucie miłości i rozwija intuicję. Talizman wzmacnia miłość, serdeczne uczucia z ukochaną osobą i umacnia z nią więź emocjonalną.

Węzły symbolizują naszą podświadomość, dlatego nie mają końca ani początku.

Jednocześnie talizman wykazuje właściwości ochronne przed negatywnymi wpływami, manipulacjami i oddziaływaniem energetycznym ze strony innych ludzi.

Kwarc różowy harmonizuje przepływ energii pomiędzy czakrami, szczególnie jednak oddziałuje na czakrę serca, pięknie ją otwierając. Uzdrawia również nasze relacje ze światem i innymi ludźmi. Również kamień ten otwiera wymiar duchowy. Dobroczynnie wpływa na całą naszą aurę.

Pierwszy raz najlepiej zakładać go podczas pełni Księżyca.
Przedstawiana jako kobieta z dyskiem słonecznym między krowimi rogami, z berłem w dłoni lub znakiem anch, symbolem życia.

Talizman z Izydą przyciąga miłość i powodzenie u płci przeciwnej, pomaga w karierze, spełnianiu marzeń. Podnosi poczucie własnej wartości.

Triskel - chroni przed nieszczęściem

image.png.c1400091ab349a9d973485f409fa34bb.png

Chroni przed nieszczęściem i wszelkim złem! Pomaga wydobyć wewnętrzną mądrość i zmieniać swoje życie (także duchowe).

Tarcza Słońca - amulet ochronny

image.png.0ed39e548c8d7afa725278b3e63f84f1.png

Prasłowiański amulet ochronny o potężnej mocy działania. Ochroni ciebie i twój dom, wzmocni poczucie wartości, pomoże pokonać wszelkie przeciwności losu. Doskonały do oczyszczania i harmonizowania czakr.

Wisior Oko Kanaloa srebro

image.png.e56ecfc7f49277e4c322cce61171967c.png

Według Kahunów (Strażników Tajemnicy), symbol ten emituje pewną formę energii, która powiększa szczęście na wszystkich poziomach. Okręgi oznaczają bezwzględną miłość ALOHA, linie proste – boską siłę MANA, natomiast suma linii prostych i okręgów, wynosząca osiem, jest symbolem dobrobytu i powodzenia PONO.

Ten prastary symbol znany z Huny. Pomnaża szczęście w każdej dziedzinie, doenergetyzowuje. Wzmacnia pozytywne myślenie i wytrwałość.

Sposób użycia:

Symbol ten bardzo dobrze doenergetyzowuje, wystarczy patrzeć się na niego w skupieniu.

Można powiesić go na ścianie w pomieszczeniu, oko Kanaloa otwiera wtedy kanał do przepływu energii i wraz z nią płyną też błogosławieństwa.

Noszenie tego talizmanu ułatwia odcinanie się od niepożądanych powiązań z ludźmi, które tworzą się poprzez kontakt z nimi, te energetyczne powiązania to tzw. nici aka.

Wisior Oko Proroka

image.png.9d6e6100cf516c9644f0df702db7a79e.png

Oko mądrości i proroka zapisane w trójkącie symbolizującym pokonanie zła.
Oko wyraża boskie spojrzenie w duszę i drogę odwrotną – “bramę” do poznania mądrości i prawdy. Środek oka to dusza danej osoby chroniona przed błędami i złem.

Talizman przeciw złemu spojrzeniu. Chroni przed nieszczęściami, ale także przed tzw. ludzkim złym okiem.

Odsyła on złe spojrzenia z powrotem do źle życzącego. Chroni przed zawiścią i zazdrością oraz wszelkim nieszczęściem.

Szafir był postrzegany jako boski kamień czarnoksiężników, wróżbitów i mędrców, magiczny symbol zaklętej mądrości i skarbnica wszelakiej wiedzy – daje on czystość myśli, polot, zdolność cudownej intuicji, bezinteresowność, pokorę, wytrwałość w dążeniu do celu i pogodę ducha.

Wisior Niebiański Krąg

image.png.6967cc4f5fdc8aa385ef0903e9ecfd34.png

Zalecany osobom medytującym, pozwala na wzmocnienie siły medytacji, ułatwia łączność z przewodnikiem duchowym.

Wisior Krzyż Jerozolimski

image.png.4c6ce21f6f880b5db847edf978c9c9d5.png

Krzyż Jerozolimski.

Duży krzyż ma symbolizować Ziemię Świętą, cztery małe – królestwa uczestniczące w wyprawach krzyżowych.

Jako talizman zapewnia boska opiekę, chroni przed wypadkami, negatywnymi zdarzeniami. Rozpowszechniony przez krzyżowców, bardzo chętnie noszony przez chrześcijan i mistyków.

Wisior Gwiazda Arcygamy

image.png.2766938035b4d0998314c5c80fed5968.png

Arcygama- symbolizuje chrześcijaństwo przed rozłamem. Wiara utrwalona i utkana przez czas. Dwanaście ramion powstaje ze splecionych uzdrawiających rąk Świętych Apostołów.

To stary chrześcijański symbol, potężny talizman, który podłącza człowieka do źródła Boskiej Energii, uzdrawia duszę i ciało, przyciąga pomyślność i materialny dobrobyt, obdarza szczęściem.

Krzyż w środku gwiazdy oznacza miejsce, gdzie był ukrzyżowany i zmartwychwstał Nauczyciel. Gwiazda Arcygamy kryje w sobie tajemnice Krzyża i uzdrowienia, przynosi wzmocnienie ducha, jest łącznikiem z Bogiem. Wielu ludzi nosi na sobie tę Gwiazdę, a do ich domów przychodzi pomyślność i zdrowie. Obejmuje swym ochronnym działaniem nie tylko osobę, ale i pomieszczenie, w którym ona przebywa. Nie tylko lecznicze właściwości posiada Gwiazda Arcygamy: przyciąga też pomyślność i materialny dobrobyt.

Wisior Drzewo Kosmiczne

image.png.cfeaa48532cd43e3faf41765ea11676e.png

Według koncepcji wierzeń etnicznych Słowian w jego koronie umiejscowiona była niebiańska kraina, zaś w korzeniach świat zmarłych.

Jest to jeden z symboli najbogatszych w znaczeniu i najbardziej rozpowszechnionych – uosabiany z siedliskiem boskich istot lub miejscem pobytu mocy.
Drzewo ze swym odnawiającym się co rok listowiem jest utożsamiane ze źródłem nieśmiertelności i życia pokonującego stale śmierć.

Jako talizman wzmacnia czakrę podstawy związaną z mocą ziemi, siłę woli, dodaje mocy, odwagi.

Wisior Dłoń Fatimy

image.png.4f851c65dc97b4819522db5054f80317.png

Dłoń Fatimy

Fatima była córką proroka Mahometa, która jako jedyna z dzieci dożyła dorosłego wieku. Uznawana jest przez muzułmanów za ideał matki i żony. Wśród szyitów rozwinął się kult Fatimy podobny do kultu Matki Boskiej.

Amulet w postaci otwartej dłoni ma ogromną magiczną wartość. Pięć palców dłoni to pięć strzał Islamu. To nie tylko ręka, która wyciąga dla nas szczęśliwe karty losu, ale przed wszystkim potężny amulet ochronny.

Pomaga osiągnąć siłę, moc, wzmocnić wiarę, mieć szczęście do Łaski Bożej. Chroni przed strachem, przygnębieniem, nieszczęściem, pechem, ale również przed złym okiem i de­monami.

Wisior Znak Miłości

image.png.f4c1f113eef2cbf680da3bf18af891f2.png

Jest to chiński symbol przyciągający odpowiedniego partnera osobom, które nie są w związku. W istniejących relacjach zacieśnia więzi miłości, pogłębia uczucie bliskości i porozumienie z partnerem.

Wisior Talizman Miłości Christiana

image.png.efe292f2caf4bcc9a2b46fc5758b5ee7.png

Talizman ten jest starożytnym, niewypowiedzianie silnym znakiem astrologicznym, dającym miłość, szczęście, harmonię i porozumienie między małżonkami. Z pomocą talizmanu możemy liczyć na prawdziwą miłość, wyrozumiałość, wspaniałe uczucie i piękno. Podrzucony lub podarowany właściwej osobie wzbudza w niej odpowiednie uczucia. Noszenie przy sobie talizmanu zapobiega i usuwa bezpłodność, daje spokój i równowagę ducha, przynosi dobre wieści. Jego siła przeciwdziała truciznom i rakowi. Leczy depresję, daje nadzieję i dobre samopoczucie.

Wisior Pieczęć Salomona

image.png.604966489de5ddab52a6877e97b25787.png

Pieczęć Salomona jest stworzona na bazie heksagramu, wzbogaconego o różne elementy. Zawiera siedem podstawowych metali alchemicznych oraz symbole siedmiu najważniejszych planet. To jeden z najsłynniejszych talizmanów przynosi szczęście, miłość, powodzenie i zdrowie, dodaje także siły i mądrości. Symbolizuje połączenie świata widzialnego i niewidzialnego.

źródło: www.ezosfera.pl

image.png

image.png

image.png

• Lubię! 4
  • Gratuluję! 1
  • Dziękuję! 1

O kurde miałem (a może gdzieś nadal mam) talizman Indiański duch boga Słońca z północnej Kolumbii Brytyjskiej, nawet o tym nie wiedząc.

Ewelina zainponowalas mi :D

Jednak pomylka :( Drzewko nadziei :(

• Lubię! 1

5 godzin temu, Mistiko napisał:

O kurde miałem (a może gdzieś nadal mam) talizman Indiański duch boga Słońca z północnej Kolumbii Brytyjskiej, nawet o tym nie wiedząc.

Ewelina zainponowalas mi :D

Jednak pomylka :( Drzewko nadziei :(

@Mistiko, nie rozumiem Twojego żalu, w życiu nadzieja zawsze najważniejsza :)

• Dziękuję! 1
  • Haha 2

• 1 month later...

Heh, a ja co wydawało mi się dziwne dostałam na pierwszym spotkaniu od nowego partnera kasztan, po wpisaniu w google znalazłam coś takiego : "

KASZTANOWIEC – FANTAZJA I CIEPŁO

Swym ciepłem łagodzi nasze lęki i napięcia w ciele, oczyszcza nas i przynosi ochronę.

W otoczeniu kasztanowca spokojnie powrócimy do wewnętrznej równowagi i harmonii.

Kasztanowiec przynosi ulgę bolącemu po rozstaniu sercu i sprzyja nam w uczeniu się.

Cząstkę tej cudownej energii noszą w sobie kasztany.

Te jesienne dary możemy nosić przy sobie w kieszeni, by nieustannie nas wspierały, a włożone na noc pod poduszkę dbają o nasz zdrowy sen, regenerują nasze siły i oczyszczają z nadmiaru myśli."

źródło https://www.odkrywamyzakryte.com/energetyka-symbolika-drzew/

Myślę, że wszystko może być amuletem lub talizmanem, w zależności od naszych "widzimisie".

Ale ów kasztanik trzymam w kurtce :D

• Lubię! 3

"Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć"

P.C.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...