Skocz do zawartości

Związek z ojczymem

Maerwen

Polecane posty

Witajcie

Rejestrując się na tym forum nie sądziłam, że będę szukać tutaj rozwiązania tej sprawy, ale skoro już znalazłam tę kategorię i taką możliwość, to dlaczego miałabym nie rozwiązać problemu od razu?

Może będziecie mieli na to ciekawe spojrzenie.

Ostrzegam, że post może być dość długi, ale postaram się opisać wszystko całkiem dokładnie.

Kiedy miałam 8 lat moja mama wyszła za mąż za ponad 20 lat starszego od siebie mężczyznę. Mojego biologicznego taty osobiście nigdy nie poznałam, ojczyma zaakceptowałam bardzo szybko i do czasów liceum miałam z nim naprawdę dobry kontakt. Potem nasze relacje trochę się ochłodziły, po prostu nie nadawaliśmy na tych samych częstotliwościach. Żyliśmy trochę obok siebie, ale bez konfliktów czy nieporozumień.

Nie pamiętam, kiedy zaczęły pojawiać się te sny, ale przypominam sobie, że było ich co najmniej 4 - ostatni przyśnił mi się kilka tygodni temu, stąd cała sprawa jest znów dość świeża. Za każdym razem tło wyśnionej historii i jej fabuła jest trochę inna, ale za każdym razem opiera się na tym samym zjawisku i tak samo mocno mną wstrząsa po przebudzeniu. Świadomość tego, że mój mózg generuje tego typu obrazy przeraża mnie przez kolejne kilkanaście dni.

Otóż śni mi się, że jestem w intymnym związku z mężczyzną, którego (zazwyczaj już po przebudzeniu) identyfikuję jako mojego ojczyma.

W jednym z tych snów moja mama przygotowywała mnie do ślubu. W tym scenariuszu to od początku był mój ojczym, mąż mojej mamy, z którą się rozwiódł, bo całą trójką zgodnie stwierdziliśmy, że tak naprawdę jest on przeznaczony mnie, a nie jej. Czułam w tej sytuacji niewypowiedzianą dezaprobatę mojej mamy i przeświadczenie, że coś jest nie tak jak powinno być. Nie chciałam wychodzić za mąż, tym bardziej za tak dojrzałego mężczyznę i byłam pewna, że nie wypada wiązać się w ten sposób z własnym ojcem. Jednocześnie byłam przekonana, że nie ma już odwrotu, że skoro zaszło tak daleko, to już trzeba wziąć ten ślub i trudno, mimo że czułam się ogromnie nieszczęśliwa, zniesmaczona i w tarapatach.

Ostatnio z kolei byłam jedynie narzeczoną mojego ojczyma, który pomimo swojego wieku nie potrafił powstrzymać swojego libido. Dobierał się do mnie, a ja mimo wewnętrznego sprzeciwu nie potrafiłam zatrzymać tego szaleństwa. Nie pomagał nawet fakt, że w śnie tym, moich ojczymów było dwoje, w tym jeden był faktycznie ojczymem, który przyłapał mnie z moim ojczymem-narzeczonym in flagranti.

W snach tych męczy mnie straszne poczucie wstydu, że złączyłam się z człowiek tak bardzo ode mnie starszym.

Początkowo upatrywałam w tych snach reakcji na pewne obawy mojej mamy, że jakiś mężczyzna, którego wybrała sobie na życiowego partnera mógłby mnie molestować. Ja sama się tego nie bałam, rozmów na ten temat nie było wiele, więc to raczej nie to. Tym bardziej, że są to cykliczne sny i za każdym razem są przerażająco intensywne.

To także nie ma raczej związku z tym, że podświadomie (a wręcz w pełni świadomie) uważam, że związki z dużą różnicą wieku nie są udane. To przeświadczenie zdobyłam wraz z wiekiem, kiedy zaczęłam zauważać, jak naprawdę wygląda małżeństwo moich rodziców. Natomiast sny pojawiły się wcześniej - jak pisałam, nie pamiętam kiedy dokładnie, ale pamiętam, że byłam wtedy jeszcze dzieckiem, nie do końca świadomym na czym polegają relacje między kobietą a mężczyzną.

Czy ktoś z Was, osób bardziej obeznanych w oniryzmie ma może pomysł, skąd to się bierze? Co we mnie siedzi i co zrobić, by to rozwiązać? Takie sny same w sobie nie są wcale aż tak straszne, ale intensywność odczuć, jakie im towarzyszą oraz fakt, że nie jest to jednorazowy wybryk mojego umysłu sprawiają, że bardzo mnie to gryzie.

• 2 weeks later...

mi przychodzi go głowy wzorzec, możliwie jedyny, oparty na oglądaniu tego co najbliżej, że też powinnaś układać sobie życie ze starszymi panami, którzy zapewniają bezpieczeństwo, lecz nie wieź emocjonalną, twoje wnętrze broni się pokazując ci te sny, wiesz jak wygląda rzeczywistość takiego wzorca, taki wzorzec (każda dziewczynka, podobno, szuka faceta takiego jak starszy brat lub ojciec) może powodować, że możesz dobierać sobie starszych mężczyzn nie z miłości tylko podświadomie, chociaż jak wynika ze snu, wewnętrznie się na to godzisz, ale dla kogoś, nie dla siebie, może to też być rodzaj ostrzeżenia (bez przesady), że skoro twój ojczym wybrał sobie osobę młodsza o 20 lat, to może się skusić i na jeszcze młodszą, czyli ciebie

• Dziękuję! 1

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...