Wino Napisano Kwiecień 11, 2019 Napisano Kwiecień 11, 2019 Dzień dobry wszystkim, Ostatnio pierwszy raz postawiłam sobie karty czy wejdę w jakiś związek do zimy tego roku. Wyciągnęłam trzy karty - królowa denarów, cesarzowa, cesarz. Pomyślałam, że ta cesarzowa i cesarz to troszkę jakby na ślub albo jakiś poważniejszy związek. Ale nie za bardzo „zaufałam” temu wynikowi, bo dopiero co dochodzę do siebie po rozwodzie (pierw kilkuletni związek, potem wspólne mieszkanie, potem strata ciąży, potem jednak ślub, a potem mąż odszedł do innej kobiety). Bardzo kochałam męża, wiec i do innych mężczyzn byłam nastawiona „trochę” negatywnie. Potem wyjechałam edukacyjnie-służbowo i poznałam tam kogoś, kto ku mojemu własnemu zdziwieniu, zwrócił moją uwagę. Ma on jednak dzieci, z matką jednego z nich jest. Nie układa im się, ona nie chciała tego dziecka, ale ostatecznie są wciąż razem. Przez chwilę nas poniosło, ale na szczęście tylko na czułych (nie namiętnych) wiadomościach się skończyło. Poznaliśmy się tez ciekawie, bo zwróciłam na niego uwagę, ale nic nie zrobiłam, a ostatniego dnia mojego pobytu on mnie zagadnął. Rozmawialiśmy do 3 nad ranem jakbyśmy się znali szmat czasu. Chyba nie pamietam, żebym z kimś się (tym bardziej obcym) tak dobrze dogadywała. Miałam wrażenie, ze on zaczal lubic mnie bardziej, ale nie możemy w tej chwili ze sobą być, o czym powiedzieliśmy sobie wprost. On ma kogoś(niezależnie od tego jak im się układa), ja nie wyleczyłam się do końca z mojego męża. Mamy ze sobą kontakt, ale czysto koleżeński, nieregularny. Nie sugeruję, ze mógłby być on moim potencjalnym mężem, ale nie jestem typem imprezowym ani tym bardziej szybko wchodzącym w związki (oj niestety wręcz przeciwnie), wiec jest to taki wyjątek, ze zasługiwał na wspomnienie o nim.:-) No i tak po prostu ostatnio zrobiłam sobie prościutki rozkład - przeszłość, teraźniejszość, przyszłość. I wyszło mi coś dziwnego. Przeszłość król mieczy + 5 denarów. Teraźniejszość król buław + papież. Przyszłość kochankowie + sprawiedliwość. Przeszłość i król mieczy to może być mój były mąż, jest wodnikiem. 5 denarów także by się zgadzało - on mnie opuścił, ja kochałam bardziej. Teraźniejszość - odbieram to jako jakiegoś innego mężczyznę. Nie zupełnie wiem co może oznaczać papież obok niego. I przyszłość to znowu jakby karty na ślub. Zapytałam dodatkowo już tak zupełnie czy znam tego nowego człowieka - 4 miecze. Jaki on ma do mnie w tej chwili stosunek - as monet, ksiezyc. O co może chodzić tym moim kartom? :-) pozdrawiam Cytuj
Syrena Napisano Kwiecień 13, 2019 Napisano Kwiecień 13, 2019 @Wino, Witaj, proszę napisz jeszcze raz karty, które wyciągnęłaś z interpretacjami, bez opisów sytuacji, ale najpierw zapraszam do przywitania się tutaj https://kartylosu.pl/forum/150-przywitaj-się-z-nami/ Cytuj
Wino Napisano Kwiecień 14, 2019 Autor Napisano Kwiecień 14, 2019 Ah przepraszam za brak przywitania się! Już nadrobiłam. :-) Rozklad pierwszy - czy wejdę w związek do zimy tego roku. Karty - królowa monet, cesarzowa, cesarz. Tutaj cesarzowa wspólnie z cesarzem skojarzyli mi się ze ślubem, albo po prostu jakimś poważniejszym związkiem. Czyli odebrałabym to jako odpowiedz twierdzącą na pytanie czy wejdę w związek. Rozklad drugi - dotyczący uczuć, ale bez konkretnego pytania, po prostu przeszłość, teraźniejszość i przyszłość. Karty: przeszłość - król mieczy (+ 5 monet), teraźniejszość - król buław (+ papież), przyszłość - kochankowie (+sprawiedliwość). Krol mieczy może pokazywać mężczyznę z przeszłości. Dodatkowe 5 monet mogłyby wskazywać na to, ze to on odszedł, ze związek się nie udał, ze jedna osoba kochała mocniej, druga starała się, zabiegała o uczucia partnera, próbowała uratować tamten związek. Król buław w teraźniejszości może być nową osobą. Niestety nie wiem co mógłby oznaczać papież obok, ale stawiam, ze albo jest to mężczyzna, z którym wejdzie się w przyszły stały związek albo ktoś, kto wspiera, pomaga, służy pomocą, stanowi oparcie. Kochankowie i sprawiedliwość w przyszłości widzę jako małżeństwo albo przynajmniej właśnie związek, który byłby czymś więcej niż romansem. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.