nikita29 Napisano Kwiecień 16, 2019 Share Napisano Kwiecień 16, 2019 Mam pytanie czy ktoś z was spotkał się z osobą, która bardzo łatwo potrafi manifestować różne rzeczy w swoim otoczeniu? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Maj 19, 2019 Share Napisano Maj 19, 2019 O co dokładnie Ci chodzi @nikita29? 🙂 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Maj 19, 2019 Share Napisano Maj 19, 2019 W sensie materializować? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikita29 Napisano Maj 19, 2019 Autor Share Napisano Maj 19, 2019 13 minut temu, Essa napisał: W sensie materializować? Dokładnie o to Mi chodzi:) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Maj 19, 2019 Share Napisano Maj 19, 2019 47 minut temu, nikita29 napisał: Dokładnie o to Mi chodzi:) Tak się właśnie zastanawiałem czy masz na myśli materializacje. Niestety nie znam nikogo takiego ale jeśli chciałabyś sama się tego nauczyć to wystarczy wycieczka do Azji, trening z wieloma wyżeczeniami czyli ścisła dietą, medytacją itd. i wtedy może by Ci się udało stworzyć "placka" Pytanie tylko w jakim celu miałoby to służyć czy w celu popisania się przed innymi czy w celu pomocy innym? Natoniast trudno stwierdzić czy są w Polsce ludzie którzy to potrafią. Myślę że nawet jeśli są, to nie potrafią tego kontrolować tylko spontanicznie coś zmaterializuja. Mogę się mylić, nie jestem ekspertem w tej dzidzinie A może Tobie @nikita29 udało się coś stworzyć z niczego? Proszek który materializuja jogini: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wibhuti Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikita29 Napisano Maj 19, 2019 Autor Share Napisano Maj 19, 2019 Materializacja to może też nie do końca dobre słowo. Chodzi Mi o sytuację, w której myślami jesteśmy w stanie kształtować rzeczywistość, np. chcę dostać telefon od pewnej osoby, po kilku dniach ten telefon dostaję, marzę o wycieczce, za chwilę pojawia się okazja do wyjazdu po bardzo korzystnych warunkach itd. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Maj 19, 2019 Share Napisano Maj 19, 2019 W takich sytuacjach pomaga szczera modlitwa. Naprawdę. Sam w dzieciństwie, lub nawet w ostatnich latach się o tym przekonałem. Lub spróbuj tego (piórko można zamienić na coś innego) Nie wiem czy to dokładnie miałaś na myśli 🤔 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ercil Napisano Maj 19, 2019 Share Napisano Maj 19, 2019 Zarówno materializacja jak i "spełnianie życzeń" to nic innego jak przejaw tzw. mocy psychicznych. To trudna sztuka. Do materializacji potrzeba lat ćwiczeń, niekoniecznie w jednym wcieleniu, do zwizualizowania życzeń może wystarczyć modlitwa, afirmacja, wyobraźnia + wizualizacja itp. narzędzia. Vadim Zeland jest jedną z osób detalicznie opisujących to zjawisko. Tu i tam potrzebna jest umiejętność koncentracji, im jest ona większa, tym osiąga się lepsze efekty. Tylko o ile przy przyciąganiu może wystarczyć sama umiejętność koncentracji, o tyle przy materializacji jest ona tylko jednym z wymaganych czynników. Jednak ścisłej diety tu nie trzeba ale wskazana jest dieta bezmięsna, nawet bezjajeczna. Materializować w pewnym zakresie potrafi David Copperfield, ale w większości jego sztuczki polegają na wytwarzaniu iluzji, tzn. nie chodzi mi o iluzjonistyczne klasyczne triki, tylko o swego rodzaju swoistą "hipnozę umysłów" odbiorców. Popiół wibhuti jest materializacją podobnie jak amrita, ale o materializacji na dużą skalę to słyszałam tylko o Sathya Sai Babie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akarris Napisano Czerwiec 16, 2020 Share Napisano Czerwiec 16, 2020 Dnia 19.05.2019 o 23:16, nikita29 napisał: Chodzi Mi o sytuację, w której myślami jesteśmy w stanie kształtować rzeczywistość, np. chcę dostać telefon od pewnej osoby, po kilku dniach ten telefon dostaję, marzę o wycieczce, za chwilę pojawia się okazja do wyjazdu po bardzo korzystnych warunkach itd. (Cofam to co napisałem w poście o piórku.) "Kształtowanie rzeczywistości" to pięknie brzmiące hasło o ukrytym znaczeniu i jest tym samym co hasło "zmiana przeznaczenia" - czyli to co propagują "nauczyciele" new age prowadzący kursy i inni "specjaliści" z certyfikatami. Dostajesz w życiu to co mssz wpisane w zafiksowany program jakim jest przeznaczenie. Jeśli pomyślałaś o telefonie i krótko później dostajesz go od koleżanki/kolegi oznacza to tyle, że wyczułaś podświadomie co się ma zdarzyć (np. znajomy wysłał do Ciebie falę myśli, którą ty odebrałaś) a nie dlatego, że "kreujesz rzeczywistość". Natomiast umiejętność materializacji posiadają nieliczni w tym znany dwudziestowieczny awatara Sathya Sai Baba. Ludzie na zachodzie gdyby posiadali taką umiejętność materializowaliby pewnie sztabki złota, ale niestety, nie tędy droga 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamanka Napisano Czerwiec 16, 2020 Share Napisano Czerwiec 16, 2020 6 godzin temu, Mistiko napisał: (Cofam to co napisałem w poście o piórku.) "Kształtowanie rzeczywistości" to pięknie brzmiące hasło o ukrytym znaczeniu i jest tym samym co hasło "zmiana przeznaczenia" - czyli to co propagują "nauczyciele" new age prowadzący kursy i inni "specjaliści" z certyfikatami. Dostajesz w życiu to co mssz wpisane w zafiksowany program jakim jest przeznaczenie. Jeśli pomyślałaś o telefonie i krótko później dostajesz go od koleżanki/kolegi oznacza to tyle, że wyczułaś podświadomie co się ma zdarzyć (np. znajomy wysłał do Ciebie falę myśli, którą ty odebrałaś) a nie dlatego, że "kreujesz rzeczywistość". Natomiast umiejętność materializacji posiadają nieliczni w tym znany dwudziestowieczny awatara Sathya Sai Baba. Ludzie na zachodzie gdyby posiadali taką umiejętność materializowaliby pewnie sztabki złota, ale niestety, nie tędy droga Ale może być też na odwrót.To kolega czy koleżanka odbierze naszą falę myśli i wtedy zadzwoni.To jest telepatia. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egeria Napisano Czerwiec 17, 2020 Share Napisano Czerwiec 17, 2020 16 godzin temu, Mistiko napisał: Jeśli pomyślałaś o telefonie i krótko później dostajesz go od koleżanki/kolegi oznacza to tyle, że wyczułaś podświadomie co się ma zdarzyć (np. znajomy wysłał do Ciebie falę myśli, którą ty odebrałaś) a nie dlatego, że "kreujesz rzeczywistość". 9 godzin temu, Szamanka napisał: Ale może być też na odwrót.To kolega czy koleżanka odbierze naszą falę myśli i wtedy zadzwoni.To jest telepatia. Mam jedną przyjaciółkę, z którą utrzymuję nieczęste, ale intensywne kontakty. Są dni, że w ogóle o niej nie myślę, a przychodzi taki dzień, że niemal prześladuje mnie myśl "kurcze, muszę do niej zadzwonić, pogadać" i bach - w ten sam dzień albo na drugi ta koleżanka do mnie dzwoni. Do tej pory nie wiem czy to moje myślenie nakazuje jej do mnie zadzwonić czy może to tej myśli o telefonie do mnie odbieram. Z drugiej strony jest tak, że fiksuję na punkcie jakiegoś tematu szukam o nim informacji i nic nie mogę znaleźć. Potem nagle w sieci czy w gazecie nagle wypływa cała fala artykułów czy programów akurat na ten interesujący mnie temat. Czas pomiędzy tymi zdarzeniami jest różny od kilku dni do nawet kilku tygodni. I tu powstaje pytanie - jestem nadawcą czy odbiorcą? 1 Cytuj W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin. Dziękuję za wyrozumiałość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.