Skocz do zawartości

Portret partnerski - pomoc

vil_lemo
 Share

Polecane posty

Mój pierwszy :)

Wykonałam już dwa indywidualne i teraz próbuje to połączyć. Z tym o wiele gorzej, dlatego proszę o pomoc :)

https://kartylosu.pl/topic/5134-pierwsze-portrety/?tab=comments#comment-95229

Tutaj osobne portrety

Próba:

1. Początek znajomości
Ja: 18 Księżyc (Wrażliwa, marzycielska, pełna optymizmu)
On: 6 Kochanek (Optymista, radosny, trochę nierozgarnięty)
Razem: 2 Kapłanka (Znajomość, w której było wiadomo o co chodzi, jednak rozwijała się powoli. Oparta na przyjaźni, rozmowie, ogromnej czułości, obecności. W tym czasie świetne dogranie)
2. Rozwój znajomości
Ja: 6 Kochanek (Doza rozsądku żeby nie zatracić się w tej znajomości, namiętność)
On: 4 Cesarz ( Opieka, przejaw mimowolnej dominacji)
Razem: 10 Koło fortuny (czasem przeplatane sytuacje, raczej bardzo dobra komunikacja, żywiołowość w związku).
3. Okres schyłku
Ja: 1 Mag( Potrzeba pracy nad sobą, próba odzyskania równowagi sił w związku i dążenie do rozwiązania problemu)
On: 1 Mag (Problemy z komunikacją (pozorna komunikacja), wpływ osób trzecich, kłamstwo, wykorzystywanie ludzi i ich słabości, poczucie wyższości)
Razem: 2 Kapłanka  ( widząc kartę mamy wskazówkę, że w sprawie o którą pytamy są pewne niejasności. Czasami prawda jest oczywista, ale my jej nie dostrzegamy, ale często dzieje się tak, że o pewnych rzeczach nie możemy wiedzieć, są jakby poza naszym wzrokiem, zasięgiem. Karta zawiera wskazówkę, by przyjrzeć się sprawie dokładniej i uważniej i spróbować poszukać prawdy, niewiedza może także być skutkiem czyjegoś milczenia, ktoś z pewnych powodów ukrywa przed nami prawdę, musimy więc zastanowić się dlaczego tak jest i dowiedzieć się, co to za prawda, ale czy naprawdę jesteśmy na to gotowi? Czasami pojawienie się karty może oznaczać, że nasze podejście do problemu jest zbyt płytkie, powierzchowne i należy w tej sytuacji odnaleźć jego głębszy, inny sens. Czasami karta sugeruje zaangażowanie się w pewną sprawę, którą odbieramy zupełnie inaczej niż rzeczywiście się ona przedstawia, tak jakbyśmy nie wiedzieli o pewnych rzeczach, które są istotne i ukryte i w rezultacie nasze działania nie przynoszą nam efektów. Tak naprawdę możemy sobie nawet nie zdawać sprawy z ukrytych czynników i żyć w spokoju, ale prawda po pewnym czasie wyjdzie na jaw, a my zdamy sobie sprawę, że nasze działania były bezcelowe albo też źle podeszliśmy do pewnej sytuacji).

4. Trudności
Ja: 2 Kapłanka (Z bliskimi osobami zbyt empatyczna i pobłażająca, ratująca z opresji)
On: 10 koło fortuny (Osoba popadająca co chwile w problemy, korzystająca z życia jednak niezbyt odpowiedzialna)
Razem: 12 wisielec (Stagnacja, brak parcia naprzód, bierność, brak inicjatywy, każdy chce ale nie jest na tyle odważny, męczenie się takim stanem rzeczy)
5. Wspólne plany i dążenia
Ja: 7 Rydwan (determinacja, chęć rozwiązania problemów)
On: 5 Kapłan (wie najlepiej)
Razem: 12 Wisielec (stagnacja, niespełnione pragnienia - niewypowiedziane)
6. Jak związek będzie się rozwijać
Ja: 9 pustelnik
On: 15 diabeł
Razem: 2 Kapłanka

7. Zadanie
Ja: 3 Cesarzowa (siła, przekonanie ale i spokój)
On: 11 Moc ( większa dyscyplina, odpowiedzialność)
Razem: 14 Umiarkowanie (odnalezienie na nowo równowagi)
8. Jak wypełnić zadanie?
Ja: 15 diabeł (większa pewność, praca nad sobą, własny sukces, mniejsze poświęcenie - zdrowe poświęcenie dla drugiej osoby)
On: 19 słońce (większe zdecydowanie, pewność siebie, opieka i poczucie odpowiedzialności)
Razem: 12 wisielec (dystans do pewnych spraw, postój, czas na złapanie oddechu, konieczność przemyślenia spraw)

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...