Skocz do zawartości

Jak odbiorę jego słowa?

Polecane posty

Gość Ophelia2040
Napisano

Mam do porozmawiania z kimś (tak, chodzi o relacje damsko-męskie). Zapytałam nie tyle, co dokładnie mi powie (mniej więcej i tak się domyślam), co zapytałam karty jak będę się czuć po rozmowie i jak odbiorę jego słowa. Używam w tej chwili talii Thoth.

5 Mieczy + 5 Denarów + 4 Denary

Interpretując wg Thotha spotka mnie lęk (5 Mieczy). 5 Denarów z tytułem "udręka" to rozpamiętywanie przeszłości lub martwienie się o przyszłość, przy ignorowaniu teraźniejszości. 4 Denary (tutaj jest to zamek z fosą) - wyznaczenia granic. Zastanawia mnie ten lęk, ponieważ strach pojawia się raczej wtedy, gdy nie jesteśmy pewni jutra, a nie wtedy, gdy sytuacja co prawda brutalnie, ale jednak zostaje ucięta i nie ma niedomówień. Może rozmowa nie zakończy tematu? Będę wciąż rozmyślać na nowo, tak jakby ta 5 Mieczy oznaczała lęk powodowany rozmyślaniem o przyszłości (5 Denarów) - czegoś się wystraszę albo będę miała wciąż nadzieję.

Wg. interpretacji bardziej pod RWostry język drugiej osoby (5 Mieczy) i jej komentarze odrą mnie ze wszelkich pozorów. Na swój sposób to dobrze, ale poczuję się naga, biedna i uboga umysłowo, do tego pozbawiona złudzeń co do tej relacji (5 Denarów). 4 Denarów zdaje mi się w obu interpretacjach nieco doklejona na siłę - czy oznacza ona, że ta osoba wyznaczy granice, czy też to ja będę się kurczowo trzymać jakichś emocji i zamykać się w swoich lękach? Wygląda, jakbym po tej rozmowie miała wpaść w kompleksy i lęki... Ech <smutas>

IMG_20190514_213643_HDR.jpg

Napisano

Wydaje mi się, że poczujesz się oszukana, że wsadziłaś jakąś uwagę, nadzieję, a ta osoba tego nie doceniła, że "gra nie była warta świeczki", bo potoczyło się inaczej niż myślałaś, możesz się poczuć osamotniona, bez wsparcia,  zamkniesz się emocjonalnie.

Gość Ophelia2040
Napisano

Dziękuję! Moim myślom i wypowiedzi brakowało tego kleju, który pojawia się u Ciebie i połączył wszystko w całość. Teraz to ma sens, aczkolwiek - można się było tego spodziewać, nic odkrywczego, jeśli chodzi o tego typu sytuacje. Ech <facepalm> Ciekawe jak wyjdzie naprawdę.

Napisano
8 godzin temu, Briee napisał:

Dziękuję! Moim myślom i wypowiedzi brakowało tego kleju, który pojawia się u Ciebie i połączył wszystko w całość. Teraz to ma sens, aczkolwiek - można się było tego spodziewać, nic odkrywczego, jeśli chodzi o tego typu sytuacje. Ech <facepalm> Ciekawe jak wyjdzie naprawdę.

Trzymam kciuki, żeby było inaczej. Czasem lepiej się nie nastawiać:*

Z drugiej strony jak coś nie działa, to lepiej odpuścić i skierować się tam gdzie działa:)

Napisano

@Briee Ty lęki to chyba po prostu masz, bo na karcie nie ma tego słowa, jest natomiast "porażka", i tu ta piątka przyjmuje inne znaczenie, tak jakbyś z założenia wiedziała, że narażasz się na przykrości, to nie idź tam/ nie rozmawiaj, albo zmień podejście na Królową buław <bije>

Chyba uświadomisz sobie po spotkaniu (jeżeli pójdziesz), że ten człowiek po za ograniczeniem (4 monet), pustką duchową (5 monet) jest jeszcze wredny i bezwzględny (5 mieczy)

Ten ktoś chyba nie ma ochoty nic wyjaśniać, a obrazić potrafi, nie daj się

image.png.dd43a6d3c63ae80c3b5aa17937974bae.pngimage.png.56a1ac4d2c2f4c82ea316b00d5519929.png

Gość Ophelia2040
Napisano
6 godzin temu, SowAna napisał:

@Briee Ty lęki to chyba po prostu masz, bo na karcie nie ma tego słowa, jest natomiast "porażka", i tu ta piątka przyjmuje inne znaczenie, tak jakbyś z założenia wiedziała, że narażasz się na przykrości, to nie idź tam/ nie rozmawiaj, albo zmień podejście na Królową buław <bije>

Podałam znaczenie wzięte z książki, nie chciałam już wydłużać tego posta przepisywaniem wszystkich znaczeń. Ślicznie dziękuję za resztę interpretacji - tak, mam dokładnie takie lęki, masz dobre spostrzeżenie <uśmiech>

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...