Lakszmi Napisano Wrzesień 10, 2019 Share Napisano Wrzesień 10, 2019 Zakupiłam piękne karty klasyczne .Ale w tej talii nie ma żadnej książeczki ,a ja nie wiem jak z nich wrozyc .Jesli ktoś wie jak je interpretować to ,bardzo bym prosiła o wyjaśnienie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ercil Napisano Wrzesień 11, 2019 Share Napisano Wrzesień 11, 2019 Normalnie wróżysz, jak z każdych kart, one nie mają jakiegoś szczególnego znaczenia. Masz do wyboru dwie podstawowe opcje: albo kierujesz się swoją wykładnią nie zważając na wykładnię p. Marcinkiewicz, albo nadajesz kartom takie znaczenia, jakie ona im nadała. To są normalne karty klasyczne, opracowane z myślą "podpowiedzi", którymi możesz się kierować; jest to dobre dla początkujących, którzy nie mają opracowanych własnych znaczeń, lecz niekoniecznie dobre dla tych, którzy mają je opracowane. Jest też trzeci wariant: tych kart można używać autonomicznie, niezależnie od własnych wypracowanych znaczeń. I czwarty, to łączący, taki mieszany: masz własne znaczenia, masz znaczenia opisane na karcie a werdykt wybierasz kierując się intuicja - co ci dusza podyktuje, bo można wyjść z 6 trefl jako "przed tobą kłopoty i rozczarowania" i jeśli Twoja 4 kier znaczy "spadek, polepszenie finansów" (jak tutaj definicja 4) to znaczy, że te kłopoty są przejściowe. Ale: jeśli weźmiesz podpowiedź z kart, to: przy 6 trefl "przed tobą kłopoty i rozczarowania" a ta 6 w w połączeniu z karami oznaczać ma "bankructwo" i drugą kartę masz 4 karo wieszczącą "spadek, polepszenie finansów", to możesz zinterpretować to jako "spadek, polepszenie finansów" ale już raczej chwilowe, które w perspektywie przyniesie ci rozczarowanie i/ lub kłopoty będą przez to. Może być dla ciebie tej kasy za mało, możesz być niezadowolona ze spadku, może być on obciążony długami albo może być i tak, że źle zainwestujesz uzyskane pieniądze. Dlatego dwie karty dają zawsze dylemat, mogą wprawdzie dać szybką odpowiedź "co" (karta z lewej) i "jak "karta z prawej" ale rzadko są tak zdecydowane, żeby dać odpowiedź wynikową, którą określa trzecia karta "przyszłość sytuacji, jej zakończenie, jak to się zakończy." 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakszmi Napisano Wrzesień 11, 2019 Autor Share Napisano Wrzesień 11, 2019 Nie ,to bede się sugerowała znaczeniami jakie podała ta pani dopóki ich nie wyczuje .A te pod karta znaczenia to i co chodzi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 11, 2019 Share Napisano Wrzesień 11, 2019 11 minut temu, Lakszmi napisał: A te pod karta znaczenia to i co chodzi @Ercil powyżej wyjaśniła. To co podkreślone to znaczenie karty. Poniżej masz strzałeczkę w prawo - więc w zależności od tego, jaki ma kolor karta po prawej (pik, kier, trefl, karo) - takie ma znaczenie dopełniające dla karty pierwszej (czyli tej po lewej). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakszmi Napisano Wrzesień 11, 2019 Autor Share Napisano Wrzesień 11, 2019 Essa .Dziekuje Ci za wytłumaczenie <3 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Villemo Napisano Czerwiec 6, 2020 Share Napisano Czerwiec 6, 2020 Dnia 11.09.2019 o 20:08, Lakszmi napisał: Essa .Dziekuje Ci za wytłumaczenie <3 Hej. I jak Ci się pracuje z tymi kartami ? Ja tez kupiłam i za bardzo nie wiem o co chodzi z tymi znaczeniami pod spodem . Daje to coś? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papaja Napisano 5 Czerwiec Share Napisano 5 Czerwiec Poszukuję tych kart, może ktoś ma na sprzedaż? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.