OkoSaurona 230 Napisano Listopad 3, 2019 Share Napisano Listopad 3, 2019 Hej zamierzam kupić moja pierwsza talie tarota zastanawiam sie gdzie kupic, widzialem fajne na aliexpress w spoko cenie, ale moga byc mniejsze i jakos taka sobie czy ma to znaczenie oraz co o tym sadziecie ? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Listopad 3, 2019 Share Napisano Listopad 3, 2019 Na aliexpress nigdy nie kupowałam, ale z tego co słyszałam na przesyłkę czeka się nawet do kilku tygodni, a czasami w ogóle nie przychodzi. Zobacz oferty dostępne np. na allegro - przesyłkę otrzymasz dużo szybciej albo w sklepach ezoterycznych internetowych, których jest kilka. Przedmioty są ładnie przedstawione, konkretnie opisane. Możesz również wybrać się do sklepu ezoterycznego w swoim mieście albo księgarni (czasami zdarzają się fajne talie kart) i pooglądać, podotykać i w taki sposób wybrać tę, odpowiednią dla Ciebie talię. 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
OkoSaurona 230 Napisano Listopad 3, 2019 Autor Share Napisano Listopad 3, 2019 Moze faktycznie tak bedzie lepiej. Jeszcze jedno mnie zastanawia wiadomo karty sie niszcza, ale jakby je dac w tzw koszulki przezroczyste ? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
iwanek 2 132 Napisano Listopad 4, 2019 Share Napisano Listopad 4, 2019 Myślę, że pakowanie kart w koszulki, to mało trafiony pomysł. Karty będą Ci się slizgaly podczas testowania. 2 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Listopad 8, 2019 Share Napisano Listopad 8, 2019 Dnia 3.11.2019 o 20:45, OkoSaurona napisał: Jeszcze jedno mnie zastanawia wiadomo karty sie niszcza Musiałbyś ich naprawdę często używać, aby szybko się zniszczyły Chyba, że skusisz się na jakąś talię w "cenie promocyjnej", to tutaj może czekać Cię niespodziana i otrzymanie kart wykonanych z dosyć cienkiego papieru. Wtedy rzeczywiście samo tasowanie może być uciążliwe, a karty mogą wyjątkowo szybko się niszczyć - zagięcia, podarcia itd. 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
OkoSaurona 230 Napisano Grudzień 14, 2019 Autor Share Napisano Grudzień 14, 2019 @Ismena dokładnie tak jest kupiłem w promocyjnej cenie i sa cienkie juz sie niszczą Ale spoko jak na pierwsza talie do nauki w sam raz 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Essa 4 772 Napisano Grudzień 14, 2019 Share Napisano Grudzień 14, 2019 To wszystko zależy od wydawcy, Mam kilka talii i widzę, że ich wytrzymałość jest różna. Sama lubię, jak karty są już nieco zużyte, mam wrażenie, że są wtedy bardziej "moje" Gratuluję zakupu pierwszej talii, piękna grafika, aż się prosi o czytanie 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Grudzień 15, 2019 Share Napisano Grudzień 15, 2019 Dobry wybór @OkoSaurona, mam tę samą talię Bardzo fajnie mi się z nią pracuje, chociaż już teraz rzadko po nią sięgam. Mam ją już kilka lat, ale wcale nie są zniszczone, wręcz w bardzo dobrym stanie. Karty nie są cienkie, ale takie w sam raz. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.