Skocz do zawartości

Czy wierzycie w tarota?

Gaga
 Share

Polecane posty

Wierze, ale nie zawsze się sprawdza...niejednokrotnie polecałam koleżankom wróżki, które sprawdziły się u mnie natomiast u nich różnie...

Według mnie zależy to od kilku czynników, od formy przekazu, bowiem każda osoba jest inna, inaczej przekazuje informacje i dobrze by było gdybyście miały podobne rozumowanie rzeczywistości, aby był jakiś taki klarowny przepływ informacji, po drugie moim zdaniem zależy to od kondycji wróżki, jej skupienia, wyciszenia, intuicji, umiejętności wyciśnięcia info z kart do "ostatniej kropli" oraz tego co osoba pytająca zrobi z tą informacją- jasne, niektóre rzeczy są nam przeznaczone i czy tak czy siak znajdą sposób aby nas dopaść, ale jeśli przykładowo kobieta pyta się o to czy spotka mężczyznę do luźnej relacji a nic w tym kierunku nie robi, nie wychodzi z domu, spędza czas samotnie, unika nadażających się okazji to ta szansa gdzieś przepadnie i pomimo, tego że w kartach widniała taka szansa to nie była ona koniecznością i przepadła...takie jest moje zdanie. 

• Lubię! 1

• 4 months later...

Wierzę,  że to os zdolności wróżki zależy co wyczyta w kartach, ale na to co się sprawdzi, a co nie - wpływ w dużym stopniu ma sam pytający. 

Ja wierzę w Tarot.Jednak on nie zawsze mówi prawdę.Zawsze należy kierować się zdrowym rozsądkiem.Nie należy zawierzać wszystkiego kartom.Ślepa wiara we wróżbę to głupota.

Dnia 29.12.2019 o 11:00, Gaga napisał:

Hej Czy wierzycie w tarota i czy się sprawdza?

Ja nie wierzę w tarota, bo tarot nie jest kwestią wiary, tylko praktyki. Kwestią wiary jest Bóg.

Oczywiście że się sprawdza, tyle, że w rękach osób, które mają dar czytania z kart. Nie każdy jest znakomitym tarocistą, stąd jest wiele pomyłek i błędnych odczytów a także odczytów połowicznych. Tak naprawdę to nigdy jeszcze nie trafiłam na osobę, która bezbłędnie, w 100 % odczytała wszystko, zawsze jest jakiś zakres błędu. 

• Lubię! 2

• 4 months later...

Tak, wierzę. Sprawdzają mi się. Karty traktuję jako wskazówkę. Uważam ,że dzięki nim podjęłam wiele dobrych decyzji. Do kart zmusiło mnie niestety życie. Jesetm po przejściach. To byl dla mnie jedyny ratunek.

• Lubię! 1

19 godzin temu, meggi77 napisał:

Tak, wierzę. Sprawdzają mi się. Karty traktuję jako wskazówkę. Uważam ,że dzięki nim podjęłam wiele dobrych decyzji. Do kart zmusiło mnie niestety życie. Jesetm po przejściach. To byl dla mnie jedyny ratunek.

Karty to jest narzędzie w ręku człowieka.Nie można wierzyć w karty.Można wierzyć w duchy,ludzka duszę,anioły i ogólnie świat duchowy.To dzięki temu światu możesz wyczytać coś z kart.Bez kart też człowiek dostaje znaki.Nie ważne są karty.Ważny jest człowiek,który ma je w ręku i to czy on ma dostęp do świata duchowego.Karty to tylko pomoc w odczytywaniu rzeczywistości,to tylko metafory.Do kart nie może nic nas zmusić.Jak coś cię zmusza to znaczy,że coś jest nie tak.Jedyny ratunek dla człowieka to jego własn dusza i Siła Wyższa.Jeśli musisz korzystać z kart to to nie jest wolność tylko uwiązanie,coś bardzo złego.

Szamanka,  z  kart  korzystam raz na na rok. Zwyczajnie chcę wiedzieć co mnie czeka, za dużo już przeszłam  złych rzeczy w swym życiu. Ot tyle.  Nie jest uwiązana i nie mam ich w ręku ... żeby było jasne.

• Lubię! 1

22 minuty temu, meggi77 napisał:

Szamanka,  z  kart  korzystam raz na na rok. Zwyczajnie chcę wiedzieć co mnie czeka, za dużo już przeszłam  złych rzeczy w swym życiu. Ot tyle.  Nie jest uwiązana i nie mam ich w ręku ... żeby było jasne.

Bo tak to zabrzmiało dziwnie.Bo napisałaś,że twój jedyny ratunek i życie cię zmusiło.

Dnia 3.10.2020 o 18:34, meggi77 napisał:

Też tak podchodzę, jako do wskazówek, choć przyznam, że sięgam coraz częściej po inne narzędzia niż karty. Znaki przychodzą różnymi drogami :)

Essa, wiem że są inne narzędzia. Może  to dziwnie zabrzmi, ale po tragicznej śmierci mego ojca moja intuicja się wyostrzyła i ja na razie mnie nie zawiodła. Trochę mnie to przeraża, ale nie bedę robić off topa i wracam do tematu...

• Lubię! 2

• 1 year later...
  • 2 weeks later...

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...