Skocz do zawartości

Czy polecacie na początek Tarot Kruków

amazonka_vuble
 Share

Polecane posty

Witam. Niedawno zaczęłam z użytkowaniem tarotów i bardzo mi się to spodobało. W oczy wpadła mi talia Tarota Kruków, którego nie można niestety spotkać łatwo i stąd chciałam zaczerpnąć porady, jeśli mieliście do czynienia z tym produktem :)

Hej, 

talia rzeczywiście jest ładna, ale skoro dopiero się uczysz tarota to jej zdecydowanie nie polecam.

Na początek musisz opanować podstawowe znaczenie kart. Na podstawie tylko 4 kart ciężko mi oszacować ich wartość edukacyjną, ale z tego co widzę symbolika jest uboga i kolory też nie pokrywają się z tymi jakie powinny być.

Do nauki najlepszy jest typowy Rider-White, tarot marsylski lub tarot Mucha. Tarot Kruków możesz używać, ale raczej na zasadzie porównywania z podstawowym tarotem riderowskim, aby sobie utrwalić symbolikę.

Oczywiście wybór należy do Ciebie :) 

W tym dziale jest przegląd różnych talii, może wybierzesz sobie z nich coś dla siebie: https://kartylosu.pl/forum/127-talie-kart/

W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin.

<karty>

Dziękuję za wyrozumiałość <serce>

Gość Ophelia2040

Obejrzałam ją na Youtube. Nie jest najgorsza. Niektóre karty (głównie w Denarach) są trudne do rozpoznania, a reszta ujdzie. Jeśli masz już jakąś prostą talię i znasz znaczenia kart, to możesz sobie kupić i Tarota Kruków, skoro Ci się podoba. Jeśli nie masz jeszcze żadnej, to kup sobie po prostu kilka talii. Tę oraz jakiegoś klona Rider-Waite'a do nauki. Oryginalny Waite nie wygląda za ciekawie, ale na szczęście są tworzone jego ładniejsze wersje. Egeria poleca Ci Mucha Tarot, a ja dodatkowo pokaże Ci jeszcze takie: Universal Tarot (jest tez w wersji mini za 40 złotych) oraz Lo Scarabeo Tarot (ten drugi w rzeczywistości ma dużo intensywniejsze kolory niż na skanach).

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...