Skocz do zawartości

Czy poczekać na pewną rzecz?

Szamanka

Polecane posty

No właśnie to już zależy od Twojego postrzegania kart, bo dla mnie np Świat jest kartą neutralną - zawsze mi wychodzi jako zakonczenie, ale nie zawsze jako happy end. Gwiazda natomiast dla mnie jest jedną z najlepszych kart, praktycznie zawsze szczęśliwych. 

• Lubię! 1

12 godzin temu, Inanna napisał:

No właśnie to już zależy od Twojego postrzegania kart, bo dla mnie np Świat jest kartą neutralną - zawsze mi wychodzi jako zakonczenie, ale nie zawsze jako happy end. Gwiazda natomiast dla mnie jest jedną z najlepszych kart, praktycznie zawsze szczęśliwych. 

Gwiazda to nadzieja,która może lub nie musi się spełnić.Świat to nowe możliwości.Wtedy otwierają się wszystkie drogi,"cały świat".

Czekanie - czyli zawieszenie aktywności koncentrując się czy coś nastąpi czy nie (może nie nastąpić, i co wtedy?).

Odpuszczenie - zawieszenie danej aktywności, z możliwością zajęcia się innymi aktywnościami.

Wg mnie nie ma wielkiej różnicy - bo i tu i tu to czy osoba się odezwie nie zależy od obranej strategii.

Czas mija, czekanie niczego nie wnosi.

Wg mnie karty mówią, że czekanie to podtrzymywanie iluzji, a odpuszczenie sobie - pozwala zwrócić się w kierunku świata, domknąć to, co nie działa. 

• Lubię! 1

Niby racja, Gwiazda daje nadzieję i mówi, że możesz coś otrzymać niespodziewanie, taka gwiazdka z nieba.

Natomiast Świat potraktowałabym tu jako znaczenie negatywne, a więc wyjdź temu naprzeciw, bo inaczej szansa przejdzie Ci koło nosa (stracisz coś).

• Lubię! 1

W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin.

<karty>

Dziękuję za wyrozumiałość <serce>

Pytanie o oczywiście nie dotyczy zdrowia.Ale wiem,że karta świat oznacza depresję.Czyli wychodziłoby,że olanie tej sprawy całkiem mogłoby czymś takim skończyć się dla mnie.

13 godzin temu, Szamanka napisał:

Pytanie o oczywiście nie dotyczy zdrowia.Ale wiem,że karta świat oznacza depresję.Czyli wychodziłoby,że olanie tej sprawy całkiem mogłoby czymś takim skończyć się dla mnie.

No jeśli nie w depresję to na pewno w jakieś stany lękowe lub w nerwicę.

• Dziękuję! 1

W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin.

<karty>

Dziękuję za wyrozumiałość <serce>

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

• Utwórz nowe...