Agiatis 15 Napisano Lipiec 16, 2014 Share Napisano Lipiec 16, 2014 Moją pasją poza tarotem są kulinaria. Uwielbiam gotować dla bliskich, dla siebie samej nie bardzo Prowadzę sobie skromnie bloga, a to wszystko za sprawą mojego małego rozgarnięcia - czytaj gubienia przepisów. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Lipiec 17, 2014 Share Napisano Lipiec 17, 2014 To może otworzysz kącik kulinarny na forum? zawsze można się powymieniać przepisami Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agiatis 15 Napisano Lipiec 18, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 18, 2014 Ciekawy pomysł Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonia 0 Napisano Lipiec 19, 2014 Share Napisano Lipiec 19, 2014 bardzo ciekawy, Agiatis wrzucaj przepisy, chętnie skorzystam pare ciekawych nawet ja znajdę, choć zdecydowanie wolę jeść, niż gotować Cytuj Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro. Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agiatis 15 Napisano Lipiec 22, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2014 ok no to ciekawostka dla Was;) Pijane żelki: Składniki •3/4 szklanki piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody •10 łyżeczek żelatyny •gorąca woda - tyle aby przykryć żelatynę •4-5 goździków •1 gwiazdka anyżu •2ziarna kardamonu •1 łyżka miodu Wykonanie: 1.Piwo przelewamy do rondla. 2.Podgrzewamy, dodajemy miód, mieszamy. 3.Następnie kolejno dodajemy Anyż, goździki, kardamon. 4.Gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut 5.Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. 6.Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do rondla z piwem, mieszamy. 7.Przygotowujemy foremki do lodów, pralinek, co macie pod ręką. 8.Łyżeczką powoli napełniamy foremki. 9.Studzimy 10.Ostudzone wkładamy do lodówki na około 1,5h do stężenia. 11.Gotowe "wyciskamy" z foremki smacznych wrażeń! Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margita 372 Napisano Lipiec 22, 2014 Share Napisano Lipiec 22, 2014 O! Wygląda smakowicie, może pokombinuję z nimi, choć ja najbardziej z prac kuchennych lubię i potrafię przybijać półki w kuchni w wkręcać kołki na wieszaki Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Lipiec 22, 2014 Share Napisano Lipiec 22, 2014 "Pijane żelki" dobry pomysł, żeby komuś rozwiązać język podczas spotkania Pomysłowe, dzięki za inspirację Agiatis Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agiatis 15 Napisano Lipiec 22, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2014 Bardzo aromatyczne;) pyszne;) Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syrena 3 963 Napisano Wrzesień 16, 2014 Share Napisano Wrzesień 16, 2014 Moją pasją poza tarotem są kulinaria. Uwielbiam gotować dla bliskich, dla siebie samej nie bardzo Też uwielbiam gotować, ale ja nie mam czasu na tworzenie całej sztuki z jedzenia, więc pozostaje przy obiadach i czasem coś urozmaicam. Za to moją zmorą są ciasta i różne wypieki - chciałabym umieć, ale cierpliwości mi brak Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Wrzesień 20, 2014 Share Napisano Wrzesień 20, 2014 "Pijane żelki" dobry pomysł, żeby komuś rozwiązać język podczas spotkania Pomysłowe, dzięki za inspirację Agiatis Oo faktycznie, ciekawy sposób Agiatis pisz, ja chętnie poczytam, a i może coś wypróbuję Chociaż średnio lubię eksperymentować z nowymi potrawami. Za to jeżeli chodzi o eksperymentowanie z pieczeniem ciast - uwielbiam Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
mgielka 9 Napisano Wrzesień 22, 2014 Share Napisano Wrzesień 22, 2014 hm a moze je zrobic na bazie grzańca ( wino grzane) ? Cytuj "Każde marzenie dane nam jest wraz z mocą potrzebną do jego spełnienia" Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mary 22 23 Napisano Listopad 30, 2015 Share Napisano Listopad 30, 2015 Moją pasją również jest gotowanie choć bardziej podoba mi sie pieczenie ciast Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oska 192 Napisano Styczeń 4, 2016 Share Napisano Styczeń 4, 2016 Pijane żelki - świetny pomysł Jak nadarzy się trochę wytchnienia i natchnienia to wypróbuję A co do pasji, psychologia i wszystko co się z tym wiąże czyli nawet mechanika kwantowa, ale głównie motywacja i relacje mnie interesują z tej dziedziny Tak bardzo, że nawet na ten temat pisałam pracę dyplomową ( relacji) na Zarządzaniu Ale nie ukrywam, że są też mniej "bezpieczne" tematy jak np. manipulacje, perswazje, o NLP nie wspominając. Lubię też cyferki - numerolożkowanie Ale jestem amator, więc dużo jeszcze przede mną Cytuj "Gdy czegoś gorąco pragniesz cały Wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć" P.C. Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleficent 50 Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 Oska to podobnie do mnie Ja również interesuję się psychologią, nawet psychiatrią i mroczną cząstką, która w nas siedzi Ja to taka wariatka trochę jestem, bo fascynuję się nawet medycyną sodową. A takim moim konikiem jest przede wszystkim literatura, marzę o napisaniu swojej książki... Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margita 372 Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 marzę o napisaniu swojej książki... Czekam, zgłaszam się na królika doświadczalnwego do czytania Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleficent 50 Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 Czekam, zgłaszam się na królika doświadczalnwego do czytania Nie ma problemu Kochana, dam znać jak się uda Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marika 341 Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 marzę o napisaniu swojej książki... Czekam, zgłaszam się na królika doświadczalnwego do czytania Ja ustawiam się w kolejce jako druga Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleficent 50 Napisano Styczeń 5, 2016 Share Napisano Styczeń 5, 2016 marzę o napisaniu swojej książki... Czekam, zgłaszam się na królika doświadczalnwego do czytania Ja ustawiam się w kolejce jako druga To mam już 2 czytelników Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luna1986 103 Napisano Styczeń 6, 2016 Share Napisano Styczeń 6, 2016 Melaficent to masz już 3- ustawiam się w kolejce Agiatis pochwalisz się swoim blogiem? Lubię też kulinaria, ale bardziej jako przekąski coś do picia czy słodkości A że nie mam za bardzo komu to na razie za wiele nie działam bo sama bym później wyglądała jak pączek chociaż niewiele mi do niego brakuje haha Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
maleficent 50 Napisano Styczeń 6, 2016 Share Napisano Styczeń 6, 2016 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Briee 226 Napisano Styczeń 10, 2016 Share Napisano Styczeń 10, 2016 Też lubię kucharzyć Ale słodkości nie wychodzą mi ani trochę. Za to moim konikiem stały się zupy - takie typowo domowe, im treściwsze, tym lepsze. Chadzam do dobrego mięsnego, robię wywary na kościach wołowych (jak mam czas i chęci, to gotuję to nawet kilka godzin. A jak przypływ gotówki - to na dwóch, trzech rodzajach mięsa. Potem taki bulion bardzo mocno rozgrzewa. Polecam na zimę!), a potem wrzucam dużo warzyw z warzywniaka. Nie używam żadnych kostek rosołowych (bo to sam tłuszcz palmowy, sól i glutaminian sodu), za to nie żałuję przypraw i ziół Cytuj Mój blog o kartach Lenormand, Kipper, Cygańskich, Tarocie i historii kart: https://miedzykartami.wordpress.com/ Link to postu Udostępnij na innych stronach
arwil 101 Napisano Maj 12, 2017 Share Napisano Maj 12, 2017 Na odświeżenie tematu napiszę, że moją pasją jest rękodzieło Scrapbooking, mixed media i roznenie inne cuda 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Maj 12, 2017 Share Napisano Maj 12, 2017 Na odświeżenie tematu napiszę, że moją pasją jest rękodzieło Scrapbooking, mixed media i roznenie inne cuda Wow! Podziwiam wszystkie te osoby, które robią takie cudeńka Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
arwil 101 Napisano Maj 12, 2017 Share Napisano Maj 12, 2017 Dlaczego tylko podziwiasz? zawsze moznae spróbować samemu <3 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ismena 5 305 Napisano Maj 12, 2017 Share Napisano Maj 12, 2017 Dlaczego tylko podziwiasz? zawsze moznae spróbować samemu <3 Próbowałam, ale to nie dla mnie ostatnią próbę podjęłam przed Wielkanocą, ale jak ani razu nie wyszły mi takie ozdoby jak miały być, to zrezygnowałam i teraz tylko podziwiam Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.