sarara Napisano Październik 19, 2022 Share Napisano Październik 19, 2022 Dlaczego podczas spotkań służbowych zachowuje się w ten sposób? 3 mieczy mag 5 buław Nie jest to związane z żadnymi uczuciami, po prostu ma możliwość podgrzania atmosfery? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lirith Napisano Październik 20, 2022 Share Napisano Październik 20, 2022 Uczuć tu nie widać, jeżeli już, to powiedziałabym, ze swoim zachowaniem chce kogoś zranić, sprowokować, np. Do zazdrości 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiroiluna Napisano Październik 20, 2022 Share Napisano Październik 20, 2022 A ja mam dwie wersje interpretacji 1) Tą osobę skrzywdziło jakieś zachowanie i teraz po prostu się mści, wywołując jakieś konflikty, powodując nerwową atmosferę. 2) Zadawanie bólu słowami i taka przemoc psychiczna jest dla niego/niej narzędziem władzy 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarara Napisano Październik 20, 2022 Autor Share Napisano Październik 20, 2022 Dziękuję za podpowiedzi, interpretacje pasują do kart, ale właśnie karty nie pasują do mojego pytania, bo chodziło mi o nadprogramowe pozytywne gesty - przyjemne. Ostatnio faktycznie padły słowa, od których wiało chłodem i było w nich coś raniącego, chociaż prawdziwe i adekwatne do sytuacji, ale człowiek ten bardzo próbował zatuszować tę niezręczność i na pewno nie była celowa. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiroiluna Napisano Październik 20, 2022 Share Napisano Październik 20, 2022 To jeżeli takie byłoby pytanie, że skąd nadprogramowe pozytywne gesty, to ja bym zinterpretowała, że są one po to by ocieplić relacje - osoba ta może zdawać sobie sprawę, że czasami potrafi skrzywdzić, wbić szpilę, nawet nieświadomie, po prostu coś chlapnąć, zignorować kogoś, być chłodna. Te gesty mają na celu odwrócenie uwagi od atmosfery rywalizacji napięcia - takie rozładowanie. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano Październik 20, 2022 Share Napisano Październik 20, 2022 Dam radę (w sumie dotyczy ona tez mężczyzn) jak nie jesteś zainteresowan(y)a facetem/kobietą na poważnie to nie zaczepiaj, wyznaczaj granicę od samego początku. Bo ja tutaj widzę z jego strony pretensje o jakieś nie udane relacje. To taki standard , gdy spotka sie dwóch "czajkowski" i są podchody, potem jest z jeden strony bliżej nie określone uczucie, potem nagłe odtrącenie i na końcu zmieszanie i niechęć. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarara Napisano Październik 20, 2022 Autor Share Napisano Październik 20, 2022 Dzięki. Do przemyślenia. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano Październik 22, 2022 Share Napisano Październik 22, 2022 W dniu 20.10.2022 o 19:52, sarara napisał: Dzięki. Do przemyślenia. Nie chciałem być nietaktowny, nie to było moim zamiarem. Będzie dobrze, tylko trochę czasu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarara Napisano Październik 22, 2022 Autor Share Napisano Październik 22, 2022 5 godzin temu, shadow napisał: Nie chciałem być nietaktowny, nie to było moim zamiarem. Wszystko okej :) Cytat Będzie dobrze, tylko trochę czasu Brzmi tajemniczo :) Dziękuję za kwiatek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Listopad 13, 2022 Share Napisano Listopad 13, 2022 Dnia 20.10.2022 o 00:36, sarara napisał: Dlaczego podczas spotkań służbowych zachowuje się w ten sposób? 3 mieczy mag 5 buław popis dający do myślenia, manipulacja i chęć spowodowania zdrowej konkurencji (może nie do końca umiejętnie) 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.