Dawidek Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale to pisze, bo jestem tu nowy. Jesli zly dzial, to prosze poinformowac :) Tarota mam od moze 3 msc. Troche ogarniam, troche nie. Natomiast najbardziej mnie interesuje to jak moge zrobić wlasny rozklad? Wlasny schemat i jak to dziala? Jak dziala to, ze akurat ta karta opisuje dana rzecz/sytuacje? Bez tego ciezko mi zaczac robic wlasne rozklady, a mam wrazenie, ze najwiecej mi da robienie wszystkiego po swojemu, lecz po prostu nie ogarniam schematu, ktory jest gdzies zapisany w kartach. Czy to moje mysli prowadza do danego schematu? Mam sobie wybrac rozlozenie i nauczyc sie na pamiec co dana karta powinna oznaczac? Totalnie nie kumam tego :/ Jesli to ezoteryka i laczymy sie ze swiatem istot astralnych to znaczy, ze ona lapia moje mysli i odczucia i powinny same wedlug mojego mozgu stworzyc to co mam w glowie. Totalnie nie wiem... Mam nadzieje, ze ktos bedzie wstanie mi pomoc pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdapolarna Napisano 9 Lipiec Share Napisano 9 Lipiec Myślę że z łatwością można stworzyć swój własny rozkład, każda pozycja konkretnej karty ma swoje znaczenie, dalej to już intuicja i wczucie się co chcą powiedziec Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidek Napisano 9 Lipiec Autor Share Napisano 9 Lipiec a da sie gdzies ogarnac ten schemat pozycji? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano 9 Lipiec Share Napisano 9 Lipiec 5 godzin temu, Dawidek napisał: a da sie gdzies ogarnac ten schemat pozycji? Sam możesz go stworzyć. Możesz robić rozkłady jakie tylko chcesz, niekoniecznie bazować na tych, które są udostępnione przez inne osoby w internecie lub w książkach. Zastanów się co Cię interesuje i czego chcesz się dowiedzieć, a następnie określ rozkład. Na przykład pierwsza karta może symbolizować od razu odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie, druga natomiast może dawać dodatkową wskazówkę, a trzecia pokazywać co jeśli wybierzesz inną drogę. To od Ciebie zależy ile kart będzie miał Twój rozkład i czego one będą dotyczyć. 5 godzin temu, Dawidek napisał: Mam sobie wybrac rozlozenie i nauczyc sie na pamiec co dana karta powinna oznaczac? Nie musisz się uczyć na pamięć, nie na tym to polega. Każda karta ma swoje znaczenie, ale Ty to znaczenie możesz dopasować do swojego pytania lub rozkładu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidek Napisano 10 Lipiec Autor Share Napisano 10 Lipiec Kurcze ja mam taki problem, ze potrzebuje dojsc do jakiegos sedna jak to dziala. Mianowicie wiem, ze sa rozne schematy i wiem rowniez to, ze mozna je samodzielnie komponowac. Jak robilem rozklady swoje typu po prostu pytanie i 5 kart wrzucalem to zauwazylem, ze samo z siebie na poczatku wychodzily karty energii danych osob. I mam na mysli to jak to tak naprawde dziala. W sensie chodzi o to, ze jak wyleci mi np przy pytaniu np: "Co czuje do mnie ta dziewczyna" i wyleci mi na poczatku krol pentakli a potem np krolowa kielichow to czesto mialem tak, ze te 2 pierwsze karty opisywaly energie osob. I moglem to rozczytac po energi meskie/zenskiej. I mam po prostu w glowie za duzo pytan i ciezko jest mi to wszystko jakos ladnie poukladac. Natomiast np, jezeli pytam o relacje damsko meską to po prostu mam przykladowo skupiac uwage na energii kart? Czy jest to energia bardziej meska czy zenska, tak? Kurcze ciezko mi tutaj to wszystko jakos fajnie rozpisac. Moze ktos byłby wstanie do mnie napisac na pv i lekko mi rozjasnic, bo zapewne mam problem tak malej wagi, ze jesli lekko zmienie patrzenie na tarota to nagle wszystkie rozklady, ktore robilem beda o niebo prostsze Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margita Napisano 19 Lipiec Share Napisano 19 Lipiec Ja stworzyłam wlasny uklad, na zasadzie co chcialabym wiedzieć, jakie informacje chciałabym pozyskać i tyle. Moim zdaniem zwyczajnie trzeba się zastanowić co Cię interesuje lub jakie powinny być pytania aby uzyskać w miarę konkretną odpowiedż no i o czywiście na jaki temet, czy to ma być sfera uczuciowa, finansowa, ogólna czy może poznanie samego siebie. Mój rozkład możesz zobaczyć tu Oczywiście nie jest to rozklad wielkich lotow ale zawsze coś Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.