Syrena Napisano Marzec 10, 2015 Share Napisano Marzec 10, 2015 Zapraszam do interpretacji portretu Michaela Jacksona. Pominęłam punkty dotyczące Portretu Karmicznego, więc zajmiemy się tylko i wyłącznie obecnym (w sumie minionym już) życiem. Michael Jackson ur. 29.08.1958 1. Dzieciństwo: VII rydwan - Ta karta wskazuję, iż w dzieciństwie Michaela przeważały konflikty i niepokój rodzinny. Ponadto od bardzo wczesnych lat miał założony cel, do którego dążył z determinacją, ale i zapałem. Ważnym aspektem jest poczucie przegrania przez co miał wielką potrzebę udowodnienia, że jest warty docenienia. 2. Wiek dojrzały: VIII sprawiedliwość - Tutaj z pewnością się wyłaniają na pierwszy plan problemy z prawem, potrzeba udowadniania swoich niewinności lub rozstrzygnięcia oskarżeń. Walczył o swoją wolność, popełniał błędy, ale czy dopuszczał się tych "zbrodni"? 3. Jesień życia: I Mag - Z pewnością musiał wykazać się sporą siłą wewnętrzną, aby móc stawić czoła przeciwnościom, które go spotykały. 4. Podświadomość: XV Diabeł - Ta karta na tej pozycji jest dość mocno destrukcyjna przede wszystkim w kwestiach seksu. Prawdopodobnie albo miał skłonności do różnych dewiacji seksualnych, albo wręcz przeciwnie miał duże zahamowania co miało mocny wpływ na życie intymne, a wszystko co spowodowane lękami z przeszłości (dzieciństwa) 5. Świadomość: IX Eremita - Z pewnością miał mnóstwo ludzi wokół siebie, ale był w rzeczywistości samotny czego też się może nawet panicznie bał. Miał niską samoocenę, nie wyzbył się tego od czasów dzieciństwa co jeszcze potęgowało tą rozpaczliwą samotność. 6. Nadświadomość: II Kapłanka - Michael był z pewnością zdolny do uczuć wyższych miał w sobie ogromne pokłady ciepła, lecz może czasem okazywał je w trochę nieodpowiedni sposób. 7. Misja: XVI Wieża - misją było pracowanie nad własnym charakterem i osobowością. Zamknięcie starych przekonań czy lęków i próba pozytywnego współżycia z innymi ludźmi. 8. Dary: X Koło Fortuny - Kwestie finansowe zarządzane w odpowiedni sposób, zdolności do zarabiania pieniędzy i odpowiednie zarządzanie nimi. 12. Harmonia psychiczna: IV cesarz - Myślę, że tutaj Michael się spełnił. Ta karta na tej pozycji wskazuje na pracowitość i rozwijanie się zawodowo 13. Jak postrzegał siebie: II Kapłanka - Uważał się za osobę ciepłą i uczciwą 14. Jak postrzegali go ludzie: XII wisielec - Ludzie raczej go uważali jako człowieka wyobcowanego i nie skorego do relacji międzyludzkich. Czekam na Wasze spojrzenie na ten portret - specjalnie się nie rozpisywałam, jestem ciekawa czy dostrzeżecie coś zupełnie innego. Zapraszam do udziału Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Marzec 31, 2015 Autor Share Napisano Marzec 31, 2015 Nikt nie ma ochoty dodać swojej interpretacji ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margita Napisano Marzec 31, 2015 Share Napisano Marzec 31, 2015 Spróbuję 1. Dzieciństwo: VII rydwan - Myślę, że od najmłodszych lat musiał być odpowiedzialny (przynajmniej rodzice lub sytuacja wymagała tego), twardo stąpać po ziemi, możliwe, że samodzielnie podążał swoją drogą ze sporą determinacją, która poniekąd była mu narzucona i czasem musiał podejmować wybory/decyzje jak na dziecko przystało, zabawa czy praca/obowiązki. 2. Wiek dojrzały: VIII sprawiedliwość - Możliwe, że postrzegał świat niesprawiedliwym, buntował się, szukał swojej ścieżki "prawdy", chciał pokazać, że jest taki sam jak inni (możliwe, że czy to ze względu na kolor skóry czy aspekty obyczajowe czuł się jakby gorszy, co mogło być dla niego niesprawiedliwe). 3. Jesień życia: I Mag - Może musiał użyć wszelkich posiadanych umiejętności zdobytych z dzieciństwa by pokazać, że nie jest tym samym chłopcem, który borykał sie z truudnościami przeszłości, przez swoją naukę czasem i życia chciał pokazać na co go stać. Czarował swoim głosem, szokując przy tym swoim image. 4. Podświadomość: XV Diabeł - Zdecydowanie preferował "mocny" seks, możliwe że miał nałogi, a jednocześnie kusił wszystkich "przeciętnych" bo może postrzegano go jako "nieprzeciętną jednostkę". Być może, że jego młodzieńcze doświadczenia w sferze intymnej zostały jakby zburzone, ja bym tu jeszcze tak puściła wodze fantazji i jak mamy na karcie mężczyznę i kobietę, może czuł się jak te dwie osoby, jego podświadomość była rozdwojona. Może nie potrafił dlatego się w tej sferze określić. 5. Świadomość: IX Eremita - Cały czas poszukiwał własnej drogi, swojego miejsca na ziemi był z ludźmi, a jednak obok nich. Raczej nie miał do ludzi zbytniego zaufania, życie nauczyło go wiele, a zapewne by samotnie podążać swoją drogą. 6. Nadświadomość: II Kapłanka - Możliwe, że żył w swoim magicznym świecie, nie emanował swoim werwnętrznym ciepłem, możliwe, że surowe wychowanie i brak wzorców z dzieciństwa sprawiły, że okazywanie uczuć uważał za słabość, choć wewnętrznie był zdolny do głębokich emocji. 7. Misja: XVI Wieża - Myślę, że misją było zburzenie wśród ludzi stereotypów dotyczących czarnoskórej części Ameryki, wyrwanie się z kręgu rodziny (tu mam na myśli jego pęd do stania się białym i doskonałym). 8. Dary: X Koło Fortuny - Tu bym powiedziała, że ciągle czymś zaskakiwał, jak w kole fortuny, zmiany czasem szokujące. 12. Harmonia psychiczna: IV cesarz - Był władcą swojego życia, ogarniał go, a jednocześnie robił to co lubi. 13. Jak postrzegał siebie: II Kapłanka - Uważał się za osobę godną zaufania, czasem tajemniczą ale otwartą na innych. 14. Jak postrzegali go ludzie: XII wisielec - Ludzie postrzegali go jako osobę ekstrawagancką, jegi inność jednych szokowała, a innych inspirowała. Był nieszablonowy. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Maj 7, 2015 Share Napisano Maj 7, 2015 A jak to będzie weryfikowane? Czytając życiorys tej postaci? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Marzec 13, 2016 Share Napisano Marzec 13, 2016 Jestem za tym, aby reaktywować ten temat, ale może nie interpretujmy całego portretu, a tylko część? Może na początek pierwsze trzy punkty? Będzie w sumie łatwo zweryfikować, bo o tych etapach życia sławnych osób informacji jest sporo. Jeśli znajdą się chętni, to na pewno będzie fajnie w ten sposób poćwiczyć Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 Jeśli zbierze się więcej chętnych, to i ja chętnie wezmę w tym udział Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margita Napisano Marzec 15, 2016 Share Napisano Marzec 15, 2016 Ja jestem chętna, trzy pierwsze punkty pasują Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Marzec 26, 2016 Share Napisano Marzec 26, 2016 Również jestem zainteresowana Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SowAna Napisano Kwiecień 3, 2018 Share Napisano Kwiecień 3, 2018 Czy dobrze pojmuję, że nie jest to interpretacja numerologicznych okresów, gdzie jest inna kolejność, tylko odejmowanie (jeżeli liczba jest powyżej 22, właśnie 22) i podstawianie AW? i znacznie dalej Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Kwiecień 3, 2018 Share Napisano Kwiecień 3, 2018 Tak, to jest analiza na podstawie Tarotowego Portretu https://kartylosu.pl/topic/401-jak-obliczyć-portret-psychologiczny/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.