Skocz do zawartości

Forumowe karty tarota - ćwiczenie

Margita
 Share

Polecane posty

Dnia 19.04.2018 o 18:27, SowAna napisał:

Czy sądzicie, że to odpowiednia karta? Może ktoś zechce dodać swoje znaczenia kart <brawo>

2 mieczy  - chłodny umysł, ogarnięte emocje, koncentracja myśli, blokada emocjonalna

Znalezione obrazy dla zapytania 2 miecze

Daj jak możesz jeszcze raz fotkę, bo kurcze coś zjadło :)

0girl_witch.gif.d551843d651a3d222daca21637f5946b.gif

Margita - tu wg mnie nie ocenia się poglądów innych, można co najwyżej podać swoje, więc super <brawo>

chodziło mi o to, że w poprzednich postach przy kartach podawano interpretacje, znaczenie tej karty, obrazy są wymowne, lecz nie dla każdego tak samo, mi osobiście ten obraz wiele mówi, ale co mówi Tobie? ;* i też do 3 mieczy, jakbyś mogła

10 godzin temu, Margita napisał:

3 Mieczy

images903514_Untitled_1.jpg

Karta 3 Mieczy znaczy dla mnie w skrócie cios w serce zadany z najmniej oczekiwanej strony. Ktoś nas zranił swoim postępowaniem czy czynami. Dowiedzieliśmy się gorzkiej prawdy o czymś lub o kimś. To rozłąka, która nas rani i sprawia ból.

8 godzin temu, Margita napisał:

Nie wiem czy to Ci się spodoba, ale ja tak czuję

2 Mieczy

d317659654.jpg

2 Mieczy- konieczność podjęcia jakiejś decyzji, ale jednocześnie lęk przed zmianami po jej podjęciu. Człowiek zamyka się w sobie i zamiast działać czeka co się będzie działo. To mogą być również nasze kroki, które były nieprzemyślane do końca i zatrzymały nas na rozdrożu. 

• Lubię! 1

4 mieczy - wymuszony odpoczynek, zmęczenie bardziej intelektualne, chłód, zatrzymanie nasze, uświadomienie sobie własnego zmęczenia, odpuszczenie tematu, przemyślenie w spokoju, niechęć ruszenia się dalej

Znalezione obrazy dla zapytania wymuszony odpoczynek

• Lubię! 2

5 Mieczy- porażka, złość, wstyd, przegrana.  Podłe uczynki wykonane w naszym kierunku. Cios, którego się nie spodziewamy. Czasem zdrada, która wprowadza nas w złość i wstyd oraz ogólną niechęć do kontaktu z ludźmi.

fdsgfdgdfgdfgdg.jpg

7 mieczy - spryt, kombinatorstwo, odważne pomysły, obcy teren, niepewna sytuacja, zabieram ile zdołam unieść, powierzchowność

Znalezione obrazy dla zapytania spryt

• Haha 1

• 1 month later...

Znalezione obrazy dla zapytania brak przejścia

8 mieczy - złudny brak przejścia, wyjścia, rozwiązania, utknięcie w miejscu przez zbędne myślenie, iluzja niemożności, potrzeba intensywności myślenia aby pokonać przeszkodę

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...