Lilith Napisano Październik 14, 2020 Share Napisano Październik 14, 2020 Witajcie Macie może jakiś fajny rozkład tak/nie, który polecacie? Do tej pory przy nauce stosowałam ten, gdzie wybieramy trzy karty i patrzymy ile odwróconych, a ile w normalnej pozycji... ale dla mnie totalnie się to nie sprawdza, próbowałam przez dłuższy czas, ale też jakoś po prostu go nie czuję Ma ktoś coś ciekawego, co może mogłabym wypróbować? Albo jakieś rady jak sobie coś takiego wypracować? Pozdrawiam Wszystkich 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egeria Napisano Październik 17, 2020 Share Napisano Październik 17, 2020 Jednym z prostszych sposobów jest używanie tylko Wielkich Arkan. Każda karta ma wartość liczbową, która ułatwia liczenie. Wówczas wyższa wartość w danej odpowiedzi może oznaczać, że odpowiedź jest na TAK lub na NIE. Np. zadajesz pytanie "czy ten lekarz jest dla mnie odpowiedni?" TAK - SIŁA (8) + DIABEŁ (15) + GŁUPIEC (0) = 23 NIE - KAPŁANKA (2) + KOŁO FORTUNY (10) + CESARZ (4) = 16 Odpowiedź = tak, ten lekarz jest dla mnie odpowiedni, ponieważ na odpowiedź TAK uzyskałaś 23 punkty, a na NIE tylko 16. W takiej wróżbie nie zwracasz również uwagi na znaczenie kart, masz tylko policzyć ich wartość liczbową. Oczywiście każda z 78 kart ma swoją wartość liczbową przypisaną im w Kabale, ale jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z Tarotem to chyba jest najprostsze rozwiązanie. No i nie zapomnij, że w niektórych taliach SIŁA jest "zamieniona" miejscem z kartą SPRAWIEDLIWOŚĆ, wtedy jej liczba wynosi albo 8 albo 11 . 2 Cytuj W miarę możliwości na pytania odpowiadam w ciągu 48 godzin. Dziękuję za wyrozumiałość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilith Napisano Październik 17, 2020 Autor Share Napisano Październik 17, 2020 @Egeria, Ogromnie Ci dziękuję - bardzo ciekawy pomysł i chętnie go wypróbuję! Wszystko o czym wcześniej słyszałam jakoś nie do końca mnie przekonywało, no i oprócz tego średnio szło - ale to brzmi jak konkret rozwiązanie Będę ćwiczyć i na pewno dam znać jak efekty 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martaa Napisano Luty 22, 2022 Share Napisano Luty 22, 2022 Ja mam taki system z książki Barbary Moore : Arkana małe parzyste i arkana wielkie są kartami na tak Arkana małe nieparzyste i karty dworskie są na nie rozkladasz 5 kart i masz odpowiedz :) 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.