Tablica liderów
Popularna zawartość
Pokazuje zawartość z najwyższą reputacją 2018.09.16 we wszystkich miejscach
-
kluseczki ziemniaczano-brokułowe albo takie: kluseczki serowo-brokułowe2 punkty
-
Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha2 punkty
-
tez mam faze na blendowanie....jak stara, bezzębna babcia2 punkty
-
W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja2 punkty
-
Bardzo się przyda krem z dyni Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie. Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci @MIMESIS - ostatnio zobaczyłam passatę i pomyślałam o Tobie2 punkty
-
Idzie jesień, więc bardzo polecam krem z dyni.. Składniki: 1 kg dyni 1 cebula 1 marchewka śmietana masło Sól, pieprz, gałka muszkatołowa grzanki Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Dynie i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,wlać ok. 2-3 szkl. wody i gotować, aż dynia zacznie się rozpadać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Całość zblendowac Podawać z grzankami.2 punkty
-
chyba trzeba zmienić pytanie znów nie biorę udziału, bo pisałaś o tym już (chyba ze się mylę) w innym miejscu smok wawelski da ci buziaka2 punkty
-
lusterko i cytryna Lucyfer płyn do mycia trysterka - trenerka testująca poziom testosteronu galaktyka i kasztan2 punkty
-
Mmmm pewnie smaczne. Ja z cieciorki kotlety robię. A pasta z kurkumy świetna na przeziębienie1 punkt
-
z dynia jeszcze poczekam chwile...jakos mam chcice na krem z ciecierzycy..podstawa to duo kurkumy od ktorej jestem uzalezniona1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
biore łacznie jak i osobno...uwielbiam, a feta mi tez pasuje do buraków1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
wlasnie...bo na mniie zawsze bardziej dziala metoda marchewki niz kija1 punkt
-
1 punkt
-
Albo marchewkę Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę...1 punkt
-
no wlasnie przyciac troche musieli bo by sie nie zmiescila w ramce..w realu tez szopa1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu1 punkt
-
Kotleta z selera również uwielbiam A brokuła na pewno spróbuję...1 punkt
-
jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów1 punkt
-
Paź denarów wygląda, jakby siedział cały dzień z komórką w ręku albo 8 buław - wiadomość SMS.1 punkt
-
no i tak właśnie jest z tymi moimi pytaniami, no Kraków Kraków - więc wzięłaś udział Zadajesz @SowAna1 punkt
-
galaktyka i kasztan 1.szatynka 2.uzależnione od grawitacji 3.galasztan - odpicowany na gale sztangista kalosz i furgonetka1 punkt
-
Śmierć, Rycerz kielichów, 9 monet - po przejściach miłosnych , nie jest tuzinkowa, bezwzględna a jednocześnie uczuciowa, konkretna i romantyczna1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
popielniczka i muchomor 1. piechur 2. palenie zabija! 3. humanocholik - uzależniony od towarzystwa innych ludzi lusterko i cytryna1 punkt
-
samuraj i zebra 1.brama 2.przejście dla pieszych w Japonii 3.murja - rodzaj pasożyta żerującego na murach popielniczka i muchomor1 punkt
-
ja spróbuje mimo znikomej wiedzy o kartach a jeśli dobrze odczytałam to sugerujemy sie bardziej ilustracjami Twoja córka marzyła o wyjeździe nad wodę/jezioro i w ramach prezentu zabrałaś ja właśnie tam...byli tam również mężczyźni po wieczorze kawalerskim, którzy chcieli zbudować szałas ale pokłócili sie ( bo kac i rozdrażnieni) i rozegrali pojedynki na kije1 punkt
-
Nie znam odpowiedzi autora, wyświetla mi się tylko jakieś forum, tam ktoś obliczył 35. Ale myślę, że obie odpowiedzi są prawidłowe po prostu Tak że brawo dla nas! Choć właściwie dla Ciebie, bo podałaś klucz, który wykorzystałam1 punkt
-
Nie lubię zbyt duzo czasu spędzać w kuchni zatem moje przepisy sa lekkie, łatwe i przyjemne w realizacji. Podaje dwa moje "wymiatacze" na tajska pomidorowke i francuskie trójkaty z bananami. Francuskie bananowce, które zawładną podniebieniem nawet najbardziej fit niejadka - przetestowane !:) -ciasto francuskie (kupuje, najlepsze z Biedry dotychczas) - dwa duze banany -troche cukru --cynamon Ciasto dzielicie na 6 kwadratów,. drobniutko posiekane banany kładziecie pośrodku kwadratu, posypujecie cukrem i cynamonem, formujecie w trójkat. Pieczecie okolo 25 minut w temp 220 stopni. Dla karmelowej Inki z mlekiem na zimno lub ciepło to wymarzony towarzysz. Tajska pomidorówka, czas przygotowania gora 25 minut ! -makaron sojowy -dobrej jakości mleko kokosowe -passata ( zmiksowac dwie puszki pomidorów) plus pare swiezych pomidorów -ostra papryka lub sos siriachi - dla zwolennikow kuchni fusion dodatek :mozarella Passate i pomidory miksuje, dodaje troche wody gotuje, dodaje mleko kokosowe czekam az sie wszystko zagotuje. Makaron sojowy siup do wody i gotowy po paru minutach. Do pomidorówki dodaje sirachi aby zbalansować słodycz kokosa pikantna paryka. Dodajemy makaron. Kto lubi moze sobie wkruszyc mozarelle( to juz nie po tajsku ale ja bardzo lubie).1 punkt
-
Chłodnik litewski Składniki: duży pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 2 ogórki pół szklanki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka ugotowane na twardo 2 ząbki czosnku 6 szklanek kefiru lub naturalnego jogurtu (nie słodzonego!) pół szklanki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Botwinkę wypłukać i posiekać, buraczki cieniutko obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać niedużą ilością wody (ok. pół szklanki) i dusić ok. 10 min. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z kefirem i śmietaną, dodać zgnieciony czosnek, szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki, posolić do smaku, odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z połówkami jajka na twardo. Jeśli ktoś lubi wersję bardziej kwaśną, do gotowanej boćwinki dodać można garść liści świeżego szczawiu. W wersji klasycznej do chłodnika dodaje się obrane szyjki rakowe lub kawałki pieczonej cielęciny, piersi z kury czy indyka.1 punkt
-
0 punktów
-
0 punktów
