może być hokkaido, ja właśnie z niej zrobiłam. Plusem jest, że nie trzeba jej obierać ze skórki. A inne to trzeba doczytać
leci następny w kolejce! mam fazę na brokuły ostatnio!
widziałam dziś fajny przepis na omlet z cukinią i szczypiorkiem. Też muszę wypróbować.
Ja i moja muzyka. Wkładam słuchawki na uszy muzyka na full.Obrazek przypomina moją osobę tylko że w łóżku leżę,nic się wtedy nie liczy tylko moje myśli,przemyślenia,odcinam się od wszystkiego.Czuje się pustelnikiem w czterech ścianach,ch...we uczucie nie powiem.
właśnie zrobiłam po raz pierwszy krem z dyni, nie sądziłam, że tak mi zasmakuje!
zrobiłam z nieco innego przepisu, tam jeszcze wszedł bulion warzywny, czosnek, imbir. Na koniec posypałam pestkami dyni i orzechami. Ale przepysznie, chyba się uzależnie...
Witam.
Ja ostatnio znalazlam fajny sposob na baklazany.
Przekroic wzdloz na pol i wewnetrzna str nieco ponacinac...przysolic,pieprz i papryka.
Do rozgrzanego piekarnika wlozyc wylozonego na blaszce wnetrzem do gory (20min/180°)
Potem przelozyc do szklanego zaroodpornego naczynia i na wewnetrzna strone baklazany przykryc na zmiane plasterkiem pomidora i mozzareli.bazylikum i znowu troche soli i pieprzu.polac nieco oliwa z oliwek
Zapiekac ok pol godz w zmniejszonej tem.do ok 160°.
Calosc podawac z ryzem
Smacznego