Mada Napisano Październik 25, 2014 Share Napisano Październik 25, 2014 W tym wątku możecie podawać przepisy na dania,które Wam smakują,potrawy,które polecacie oraz przepisy na najsmaczniejsze napoje np własnej roboty itp. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mada Napisano Październik 26, 2014 Autor Share Napisano Październik 26, 2014 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 28, 2014 Share Napisano Październik 28, 2014 Podam linki, bo to nie są moje autorskie przepisy, zazwyczaj szukam czegoś w sieci, a potem przerabiam po swojemu (jeśli trzeba ) Papryka faszerowana soczewicą i ryżem PRZEPIS Pulpety w sosie pomidorowym z oliwkami zielonymi PRZEPIS Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 1, 2014 Share Napisano Listopad 1, 2014 Lubicie kuchnię grecką? Znalazłam coś takiego i powiem szczerze, że chętnie bym popróbowała wszystkich potraw: 15 najpopularniejszych potraw greckich Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 1, 2014 Share Napisano Listopad 1, 2014 Lubicie kuchnię grecką? Znalazłam coś takiego i powiem szczerze, że chętnie bym popróbowała wszystkich potraw: 15 najpopularniejszych potraw greckich Ale pyszności! Sama nie wiem od czego bym zaczęła Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carlos Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 zrobilam te pulpety w sosie pomidorowym z oliwkami, wyszly calkiem smaczne z makaronem spaghetti Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 5, 2014 Share Napisano Listopad 5, 2014 zrobilam te pulpety w sosie pomidorowym z oliwkami, wyszly calkiem smaczne z makaronem spaghetti O, miło że skorzystałaś i cieszę się, że smakowały Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carlos Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 To teraz ja cos dodam bez wzgledu na to czy Pania lubimy, czy nie wkleje ten przepis choc sama jeszcze nie probowalam, zamierzam na weekend... http://www.ofeminin.pl/przepisy/solianka-zupa-przepis-gessler-d50415.html Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carlos Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 I jeszcze cos na slodko.... zawsze lubilam bezy, ale nigdy jakos mi nie wychodzily teraz nie mam juz z tym problemu http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/10/Bezy-przepis-podstawowy.html Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 6, 2014 Share Napisano Listopad 6, 2014 To teraz ja cos dodam bez wzgledu na to czy Pania lubimy, czy nie wkleje ten przepis choc sama jeszcze nie probowalam, zamierzam na weekend...http://www.ofeminin.pl/przepisy/solianka-zupa-przepis-gessler-d50415.html To wygląda przepysznie Korzystałam już z dwóch przepisów na zupy Magdy i wyszły bardzo dobre Ogólnie nie mam nic przeciwko tej pani, choć ma zwariowane usposobienie Pamiętam jak Gordon powiedział, że bałby się z nią zostać sam w pokoju Te klopsiki co podawałam, to ja robię bez bułki tartej i z pomidorami siekanymi bez skórki (z puszki), jakoś tak mi lepiej smakują ogólnie unikam panierki tam gdzie mogę A wiecie, że nasza wróżka ma bloga kulinarnego i ma tam takie pyszności, że mniam Może sama się pochwali Spróbuję tą zupkę w wolnym czasie dzięki Carlos:) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 24, 2014 Share Napisano Grudzień 24, 2014 Muszę kiedyś wypróbować Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 7, 2015 Share Napisano Luty 7, 2015 Szybki przepis na pulchne i miękkie ciasto na pizze, a nie na twardą podeszwę jeśli mam być szczery to... nie przypuszczałem ze aż tak polubię wałkowanie ciasta i fartuszek kuchenny ogólnie ja daje na oko 350-400g maki i 10-15g drożdży, a resztę wg. przepisu, mnie to wychodzi przyzwoicie czas pieczenia u mnie wtedy wynosi ok.15- 20 minut ja tylko zasugerowałem drobną zmianę parametrów technicznych podyktowana swoimi doświadczeniami... Oczywiście można to zrobić wg. przepisu zamieszczonego poniżej mąka - 340 g suszone drożdże -5 g cukier -1,5 łyżeczki sól 1,5 łyżeczki oliwa -2 łyżeczki letnia woda -250 ml Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą i uformować w kule. Przykryć ciasto np. folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto na blasze od piekarnika i piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut. Smacznego! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Luty 7, 2015 Share Napisano Luty 7, 2015 O super, dziękuję! Przy najbliższej okazji wypróbuję Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Napisano Czerwiec 16, 2015 Share Napisano Czerwiec 16, 2015 Chłodnik litewski Składniki: duży pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 2 ogórki pół szklanki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka ugotowane na twardo 2 ząbki czosnku 6 szklanek kefiru lub naturalnego jogurtu (nie słodzonego!) pół szklanki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Botwinkę wypłukać i posiekać, buraczki cieniutko obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać niedużą ilością wody (ok. pół szklanki) i dusić ok. 10 min. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z kefirem i śmietaną, dodać zgnieciony czosnek, szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki, posolić do smaku, odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z połówkami jajka na twardo. Jeśli ktoś lubi wersję bardziej kwaśną, do gotowanej boćwinki dodać można garść liści świeżego szczawiu. W wersji klasycznej do chłodnika dodaje się obrane szyjki rakowe lub kawałki pieczonej cielęciny, piersi z kury czy indyka. 1 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnes71 Napisano Listopad 15, 2015 Share Napisano Listopad 15, 2015 poprosze o przepisy na ciastka jesli ktoras z Was ma to chetnie skozystam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Grudzień 11, 2015 Share Napisano Grudzień 11, 2015 A jakie konkretnie interesują Cię te przepisy? bo jeśli chodzi o ciastka, to jest wiele przepisów Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maleficent Napisano Grudzień 21, 2015 Share Napisano Grudzień 21, 2015 Przepis zobrazowany 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizka33 Napisano Lipiec 22, 2016 Share Napisano Lipiec 22, 2016 Hej forumowicze! Ja wpadłam na pomysł na bardzo fajne jedzonko :-) Podstawą dania są pieczone na świeżo chlebki pita(przepis na nie łatwy i bezproblemu można go znaleźć w internecie ;-) po wyrobieniu ciasta i zostawieniu go do tzw wyrośnięcia, przystępujemy do zmieszania oliwy z oliwek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem :3 po uformowaniu i ułożeniu na blasze chlebków smarujemy je wcześniej przygotowaną oliwą.Następnie układamy na nich pokrojone kapary i suszone pomidory, a na sam koniec posypujemy serem i pieczemy w okolicach 15 min w temp 180 stopni. Podajemy ze świeżą bazylią i świeżym oregano Mam nadzieję, że wam się podoba i będzie wam smakować ;-) 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Lipiec 24, 2016 Share Napisano Lipiec 24, 2016 Ale smaka robicie pysznie! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
białadama Napisano Sierpień 11, 2016 Share Napisano Sierpień 11, 2016 a ja zaczynam gustować w panierowanych warzywach np. cukinie smażone w panierce szybko i zdrowo Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czapeczka86 Napisano Wrzesień 25, 2016 Share Napisano Wrzesień 25, 2016 Witam. Ja ostatnio znalazlam fajny sposob na baklazany. Przekroic wzdloz na pol i wewnetrzna str nieco ponacinac...przysolic,pieprz i papryka. Do rozgrzanego piekarnika wlozyc wylozonego na blaszce wnetrzem do gory (20min/180°) Potem przelozyc do szklanego zaroodpornego naczynia i na wewnetrzna strone baklazany przykryc na zmiane plasterkiem pomidora i mozzareli.bazylikum i znowu troche soli i pieprzu.polac nieco oliwa z oliwek Zapiekac ok pol godz w zmniejszonej tem.do ok 160°. Calosc podawac z ryzem Smacznego 1 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an23 Napisano Marzec 6, 2017 Share Napisano Marzec 6, 2017 Przepisy na najlepsze potrawy Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Sierpień 20, 2018 Share Napisano Sierpień 20, 2018 Nie lubię zbyt duzo czasu spędzać w kuchni zatem moje przepisy sa lekkie, łatwe i przyjemne w realizacji. Podaje dwa moje "wymiatacze" na tajska pomidorowke i francuskie trójkaty z bananami. Francuskie bananowce, które zawładną podniebieniem nawet najbardziej fit niejadka - przetestowane !:) -ciasto francuskie (kupuje, najlepsze z Biedry dotychczas) - dwa duze banany -troche cukru --cynamon Ciasto dzielicie na 6 kwadratów,. drobniutko posiekane banany kładziecie pośrodku kwadratu, posypujecie cukrem i cynamonem, formujecie w trójkat. Pieczecie okolo 25 minut w temp 220 stopni. Dla karmelowej Inki z mlekiem na zimno lub ciepło to wymarzony towarzysz. Tajska pomidorówka, czas przygotowania gora 25 minut ! -makaron sojowy -dobrej jakości mleko kokosowe -passata ( zmiksowac dwie puszki pomidorów) plus pare swiezych pomidorów -ostra papryka lub sos siriachi - dla zwolennikow kuchni fusion dodatek :mozarella Passate i pomidory miksuje, dodaje troche wody gotuje, dodaje mleko kokosowe czekam az sie wszystko zagotuje. Makaron sojowy siup do wody i gotowy po paru minutach. Do pomidorówki dodaje sirachi aby zbalansować słodycz kokosa pikantna paryka. Dodajemy makaron. Kto lubi moze sobie wkruszyc mozarelle( to juz nie po tajsku ale ja bardzo lubie). 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Idzie jesień, więc bardzo polecam krem z dyni.. Składniki: 1 kg dyni 1 cebula 1 marchewka śmietana masło Sól, pieprz, gałka muszkatołowa grzanki Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Dynie i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,wlać ok. 2-3 szkl. wody i gotować, aż dynia zacznie się rozpadać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Całość zblendowac Podawać z grzankami. 1 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Bardzo się przyda krem z dyni Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie. Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci @MIMESIS - ostatnio zobaczyłam passatę i pomyślałam o Tobie 1 1 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.