Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 4 minuty temu, Essa napisał: Bardzo się przyda krem z dyni Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie. Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci @MIMESIS - ostatnio zobaczyłam passatę i pomyślałam o Tobie jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 5 minut temu, Essa napisał: Bardzo się przyda krem z dyni Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie. Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci Kotleta z selera również uwielbiam A brokuła na pewno spróbuję... 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 6 minut temu, MIMESIS napisał: jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 4 godziny temu, Essa napisał: zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 3 minuty temu, MIMESIS napisał: zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy... marchewka? 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 11 minut temu, MIMESIS napisał: zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy... Rude jest piękne Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 9 minut temu, iwanek napisał: Rude jest piękne zgadzam sie...wystarczy spojrzec to akurat paszportowe jest 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 22 minuty temu, MIMESIS napisał: zgadzam sie...wystarczy spojrzec to akurat paszportowe jest Bujną masz czuprynę Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 24 minuty temu, iwanek napisał: Bujną masz czuprynę no wlasnie przyciac troche musieli bo by sie nie zmiescila w ramce..w realu tez szopa 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 6 godzin temu, iwanek napisał: Idzie jesień, więc bardzo polecam krem z dyni.. Składniki: 1 kg dyni 1 cebula 1 marchewka śmietana masło Sól, pieprz, gałka muszkatołowa grzanki Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Dynie i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,wlać ok. 2-3 szkl. wody i gotować, aż dynia zacznie się rozpadać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Całość zblendowac Podawać z grzankami. jaka dynie do tego ? hokkaido? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Ja dostałam swoją i nie mam pojęcia jaki to gatunek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Przed chwilą, iwanek napisał: Ja dostałam swoją i nie mam pojęcia jaki to gatunek fajny prezent a chociaz owinęli wstazka ? dluga by musiala byc.. moze ja na swoje urodziny dostane np. baklazan z przypietymi balonami...taki unoszacy sie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Albo marchewkę Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę... 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 2 minuty temu, iwanek napisał: Albo marchewkę Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę... wlasnie...bo na mniie zawsze bardziej dziala metoda marchewki niz kija 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Brokuł z fetą 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Ciekawe to,ciekawe... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Polecam rozgniatać same różyczki Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 biore łacznie jak i osobno...uwielbiam, a feta mi tez pasuje do buraków 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 1 minutę temu, Essa napisał: Polecam rozgniatać same różyczki W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luna Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 1 minutę temu, iwanek napisał: W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja tez mam faze na blendowanie....jak stara, bezzębna babcia 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha 2 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Przed chwilą, iwanek napisał: Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha ech, rozmarzyłam się od samego czytania 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 ja bym chciała zrobić brokułowe kluseczki do np. selerowych kotlecików Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwanek Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 Przed chwilą, Essa napisał: ja bym chciała zrobić brokułowe kluseczki do np. selerowych kotlecików A jak to się robi???? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Essa Napisano Wrzesień 16, 2018 Share Napisano Wrzesień 16, 2018 2 minuty temu, iwanek napisał: A jak to się robi???? kluseczki ziemniaczano-brokułowe albo takie: kluseczki serowo-brokułowe 2 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.