Skocz do zawartości

Przepisy na najlepsze potrawy i najsmaczniejsze napoje


Polecane posty

Napisano
4 minuty temu, Essa napisał:

Bardzo się przyda krem z dyni :)

 

Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie.

Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka :) Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci :)

 

@MIMESIS - ostatnio zobaczyłam passatę i pomyślałam o Tobie :P

jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów<sarkazm>

 

  • Haha 1
Napisano
5 minut temu, Essa napisał:

Bardzo się przyda krem z dyni :)

 

Ja polecam brokuła z fetą - proporcje dowolne, można wymieszać na pastę i potraktować jako pastę do frytek z batatów. Można dodać płatki migdałów. Uwielbiam to połączenie.

Inne moje odkrycie to kotlety z selera (przepisy są w google) i do tego sos jogurtowy z kaparami. Pychotka :) Nie są to moje przepisy, ale łatwo je znaleźć w sieci :)

 

Kotleta z selera również uwielbiam:)

A brokuła na pewno spróbuję... 

  • Lubię! 1
Napisano
6 minut temu, MIMESIS napisał:

jesteś pierwsza osoba, ktora kojarzy mnie przy okazji zmiażdżonych pomidorów<sarkazm>

 

zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu ;)

  • Haha 1
Napisano
4 godziny temu, Essa napisał:

zabrzmiało drastycznie, a ja po prostu wcześniej nie zwracałam uwagi na passatę i rzuciła mi się w oczy z Twojego powodu ;)

zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy...<haha2>

Napisano
3 minuty temu, MIMESIS napisał:

zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy...<haha2>

marchewka? ;)

  • Gratuluję! 1
Napisano
11 minut temu, MIMESIS napisał:

zazwyczaj sie kojarze z innym popularnym warzywem ze względu na włosy...<haha2>

Rude jest piękne:)

Napisano
9 minut temu, iwanek napisał:

Rude jest piękne:)

zgadzam sie...wystarczy spojrzec

image.png.dcb6713fbeff58d1a919a255851ea09c.png

to akurat paszportowe jest <sarkazm>

  • Haha 2
Napisano
22 minuty temu, MIMESIS napisał:

zgadzam sie...wystarczy spojrzec

image.png.dcb6713fbeff58d1a919a255851ea09c.png

to akurat paszportowe jest <sarkazm>

Bujną masz czuprynę <sarkazm>

Napisano
24 minuty temu, iwanek napisał:

Bujną masz czuprynę <sarkazm>

no wlasnie przyciac troche musieli bo by sie nie zmiescila w ramce..w realu tez szopa<sarkazm>

  • Haha 1
Napisano
6 godzin temu, iwanek napisał:

Idzie jesień, więc bardzo polecam krem z dyni..

Składniki:

1 kg dyni

1 cebula

1 marchewka

śmietana

masło

Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

grzanki

 

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.

Dynie  i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,wlać ok. 2-3 szkl. wody i gotować, aż dynia zacznie się rozpadać.

Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną. Całość zblendowac

Podawać z grzankami.

 

 

jaka dynie do tego ? hokkaido?

Napisano
Przed chwilą, iwanek napisał:

Ja dostałam swoją i nie mam pojęcia jaki to gatunek<bezradny>

fajny prezent <ok> a chociaz owinęli wstazka ? dluga by musiala byc..

moze ja na swoje urodziny dostane np. baklazan z przypietymi balonami...taki unoszacy sie <sarkazm>

Napisano

Albo marchewkę<sarkazm>

Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę...

 

  • Haha 1
Napisano
2 minuty temu, iwanek napisał:

Albo marchewkę<sarkazm>

Niestety wstążki nie było,bo dynia była ogromniasta i dostałam połowę...

 

wlasnie...bo na mniie zawsze bardziej dziala metoda marchewki niz kija <figiel>

  • Haha 1
Napisano

biore łacznie jak i osobno...uwielbiam, a feta mi tez pasuje do buraków<mniam>

  • Lubię! 1
Napisano
1 minutę temu, Essa napisał:

Polecam rozgniatać same różyczki :)

W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja<myśli>

  • Lubię! 2
Napisano
1 minutę temu, iwanek napisał:

W sumie można by zblendowac będzie fajna konsystencja<myśli>

tez mam faze na blendowanie....jak stara, bezzębna babcia <sarkazm>

  • Haha 2
Napisano

Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha

  • Lubię! 2
  • Dziękuję! 1
Napisano
Przed chwilą, iwanek napisał:

Ja lubię kotlety z brokuła. Gotuje się go rozgniata dodaje podsmażana cebulę sól pieprz jajo i bułkę tartą. Formuje się je jak na mielone. Obtacza w bułce i smaży. Podaje z sosem czosnkowym... Pycha

ech, rozmarzyłam się od samego czytania :P

  • Haha 1
Napisano

ja bym chciała zrobić brokułowe kluseczki :) do np. selerowych kotlecików :P

Napisano
Przed chwilą, Essa napisał:

ja bym chciała zrobić brokułowe kluseczki :) do np. selerowych kotlecików :P

A jak to się robi????

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...