Gość Napisano Styczeń 5, 2015 Share Napisano Styczeń 5, 2015 Polecam "Konesera" (2013) choć jakość obrazu tutaj nie bardzo Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 5, 2015 Share Napisano Styczeń 5, 2015 Ismeno nie koniecznie REC - To Hiszpański horror filmowy, zrealizowany w formie filmu dokumentalnego. Reporterka telewizyjna wraz z kamerzystą śledzą akcję strażaków wezwanych do nagłego wypadku. Nagle dzieje się coś przerażającego i wszyscy zostają zamknięci w środku... Nakręcone zostały jeszcze REC 2 i REC 3: Geneza. Ale już nie tak dobre jak pierwsza cześć. Paranormal Activity - Fabuła filmu koncentruje się na parze głównych bohaterów, Micah i Katie którzy sadzą że sa prześladowana przez demona. Kamera rejestrująca sytuację podczas ich snu ma im pomóc wyjaśnić tę zagadkę... Sam film wykonaniem odwołuje się do REC. Blair Witch Project - Trójka studentów wyrusza z kamerą w głąb lasu w poszukiwaniu śladów przerażającej wiedźmy... czyli ogólnie nudy Film zrealizowany jest na wzór filmu dokumentalnego. Wiele scen nakręconych zostało za pomocą zwykłej kamery video. http://www.youtube.com/watch?v=D51QgOHrCj0 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Styczeń 5, 2015 Share Napisano Styczeń 5, 2015 włóczykij "Paranormal Activity" przez przypadek chwilę ogłądałam i w życiu tak się nie zdenerwowałam jak wtedy No straszny jest, ale ja w ogóle nie lubię "strasznych" filmów Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 6, 2015 Share Napisano Styczeń 6, 2015 Syreno... nie chciałem ciebie przestraszyć To jest własnie ciekawe w tych filmach ze są nakręcone niby amatorska kamera co bym powiedział potęguje doznanie strachu ze względu na realizm zaistniałych sytuacji Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrena Napisano Styczeń 6, 2015 Share Napisano Styczeń 6, 2015 Ty mnie nie wystraszyłeś tylko film Ty jedynie mi o nim przypomniałeś ahah A ja Wam z całego serca polecam film "7 dusz" - jeden z najpiękniejszych filmów jaki w życiu oglądałam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 9, 2015 Share Napisano Styczeń 9, 2015 Coś dla odmiany, film dokumentalny... Idealne dzieci Hitlera - Lebensborn http://www.youtube.com/watch?v=BfEeErw7s0w Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 Krótkometrażowy: "Gadające głowy" (1980) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 12, 2015 Share Napisano Styczeń 12, 2015 Wojna światów - Ten film to adaptacja (dość swobodna w tym przypadku) znanej powieści Wojna światów autorstwa Herberta George’a Wellsa, wydanej po raz pierwszy w 1898 roku. Fabuła filmu skupia sie na Rayu Ferrierym rozwiedzionym pracowniku portowym, a jednocześnie niezbyt idealnym ojcu który po przyjściu z pracy zastaje koło domu dwójkę swoich dzieci, wraz z byłą żoną i jej nowym mężem. Okazuje się, że Ray będzie się musiał zaopiekować dzieciakami przez kilka dni... Ale pewnego razu z pozoru zwyczajny dzień zmienia się w najbardziej niezwykłe wydarzenie w ich życiu – stają się świadkami ataku kosmitów na Ziemię. Ray, chcąc ocalić swoje dzieci, podejmuje niebezpieczną wyprawę. Nagle musi stanąć na wysokości zadania i zostać tym, kim tak długo starał się nie być – prawdziwym ojcem, który w ekstremalnych warunkach walczy o przetrwanie swojej rodziny. Ogólnie film jest ciekawy i miejscami nawet bardzo realistyczny jak na produkcje z 2005 roku Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 14, 2015 Share Napisano Styczeń 14, 2015 The Borderlands - Ogólnie film jest nakręcony w formie paradokumentu. Na prośbę Ojca Crellicka Watykan wysyła swoich badaczy zjawisk paranormalnych do małego kościółka w zachodniej części Anglii, w którym dzieją się "dziwne rzeczy". Na miejscu, jako dowód, oglądają oni nagranie z chrzcin, a następnego dnia sprawdzają prawdziwość występowania w Domu Bożym zjawisk nadprzyrodzonych. Wkrótce dochodzi do tragicznego wydarzenia, po którym stolica apostolska postanawia zamknąć dochodzenie, na co badacze się nie godzą i postanawiają działać na własną rękę... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 15, 2015 Share Napisano Styczeń 15, 2015 Z wątkiem psychologicznym: "Wyspa Tajemnic" (schizofrenia) "Poradnik pozytywnego myślenia" (borderline) Może znacie jeszcze jakieś? Jeszcze widziałam kiedyś "Sybil" - osobowość wieloraka, no i "Piękny umysł". W planie mam obejrzenie filmu "Sam" z Seanem Peanem. Jeśli znacie coś jeszcze w tym klimacie to dajcie znać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Styczeń 17, 2015 Share Napisano Styczeń 17, 2015 Ja od siebie polecam: Lot nad kukułczym gniazdem Film warty obejrzenia http://www.filmweb.pl/Lot.Nad.Kukulczym.Gniazdem Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 17, 2015 Share Napisano Styczeń 17, 2015 Dziękuję Ismena, książka też bardzo dobra najpierw czytałam książkę i trochę inaczej sobie to wyobrażałam niż w filmie. Co nie umniejsza wartości filmu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Styczeń 17, 2015 Share Napisano Styczeń 17, 2015 Fakt podobno książka jest sto razy lepsza niż film i dla kogoś kto ją czytał film może być rozczarowaniem Polecam jeszcze film pt. "Helen" - główna bohaterka cierpi na depresję Dobre oceny ma też film pt. "Przerwana lekcja muzyki" Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 17, 2015 Share Napisano Styczeń 17, 2015 Dziękuję, w takim razie dodaję do listy "Do obejrzenia" Jak trafię jeszcze na coś psychologicznego to dam znać Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iris1607 Napisano Styczeń 22, 2015 Share Napisano Styczeń 22, 2015 "Piękny umysł" i "Sekretne okno" polecam z filmow psychologicznych Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 22, 2015 Share Napisano Styczeń 22, 2015 dziękuję Klarisa Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 29, 2015 Share Napisano Styczeń 29, 2015 Ismeno nie koniecznie REC - To Hiszpański horror filmowy, zrealizowany w formie filmu dokumentalnego. Reporterka telewizyjna wraz z kamerzystą śledzą akcję strażaków wezwanych do nagłego wypadku. Nagle dzieje się coś przerażającego i wszyscy zostają zamknięci w środku... Nakręcone zostały jeszcze REC 2 i REC 3: Geneza. Ale już nie tak dobre jak pierwsza cześć. Paranormal Activity - Fabuła filmu koncentruje się na parze głównych bohaterów, Micah i Katie którzy sadzą że sa prześladowana przez demona. Kamera rejestrująca sytuację podczas ich snu ma im pomóc wyjaśnić tę zagadkę... Sam film wykonaniem odwołuje się do REC. Blair Witch Project - Trójka studentów wyrusza z kamerą w głąb lasu w poszukiwaniu śladów przerażającej wiedźmy... czyli ogólnie nudy Film zrealizowany jest na wzór filmu dokumentalnego. Wiele scen nakręconych zostało za pomocą zwykłej kamery video. http://www.youtube.com/watch?v=D51QgOHrCj0 Dziękuję Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 31, 2015 Share Napisano Styczeń 31, 2015 O czym osmielilbys sie marzyc, gdybys wiedzial, ze nie poniesiesz porazki, gdybys mial gwarancje, ze osiagniesz kazdy cel?: https://www.youtube.com/watch?v=K_bdKNluAuk Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Luty 1, 2015 Share Napisano Luty 1, 2015 O czym osmielilbys sie marzyc, gdybys wiedzial, ze nie poniesiesz porazki, gdybys mial gwarancje, ze osiagniesz kazdy cel?: Niestety, ale wszystkiemu winny jest m.in. strach i pewne schematy, którymi od lat się posługujemy. Tak naprawdę każdy z nas ma w sobie wielką moc, ale tylko niektórzy potrafią wydobyć ją na światło dzienne i z niej korzystać. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiam Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 Ostatnio oglądałam: - męsko -damska rzecz, - Córka prezydenta - 16 życzeń(trochę takie dla nastolatek, ale może być.) Jak mi się coś przypomni dam znać. Cytuj Ja.karolina Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 7, 2015 Share Napisano Luty 7, 2015 Nemesis+ spoko The Borderlands - film nakręcony w formie paradokumentu Na prośbę Ojca Crellicka Watykan wysyła swoich badaczy zjawisk paranormalnych do małego kościółka w zachodniej części Anglii, w którym dzieją się "dziwne rzeczy". Na miejscu, jako dowód, oglądają oni nagranie z chrzcin, a następnego dnia sprawdzają prawdziwość występowania w Domu Bożym zjawisk nadprzyrodzonych. Wkrótce dochodzi do tragicznego wydarzenia, po którym stolica apostolska postanawia zamknąć dochodzenie, na co badacze się nie godzą i postanawiają działać na własną rękę... Ogólnie film trzyma w napięciu i zaskakuje Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 11, 2015 Share Napisano Luty 11, 2015 +18 (uwaga! prezentowany materiał jest bardzo mocny) Philosophy Of A Knife - Film z 2008 roku opowiada o eksperymentach japońskiej armii na ludności cywilnej... czyli o działalności słynnej Jednostki 731. Materiał zawiera mieszaninę archiwalnych materiałów filmowych, wywiadów i rekonstrukcji nieludzkich eksperymentów. Film ogólnie trwa 4 godziny, składa się z dwóch części nakręconych na czarno białej taśmie, natomiast wywiady są dla odmiany w kolorze... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 16, 2015 Share Napisano Luty 16, 2015 Polecam film "Pociąg" (1959) Jerzego Kawalerowicza https://www.youtube.com/watch?v=rfAIvoHMeF4 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!(h4ł Napisano Marzec 4, 2015 Share Napisano Marzec 4, 2015 Bliskie spotkania trzeciego stopnia - Film science fiction z 1977 w reżyserii Stevena Spielberga. Film ten, wraz z Gwiezdnymi wojnami George'a Lucasa, wprowadził nową odmianę kina rozrywkowego - kino nowej przygody. Fabuła filmu skupia sie w koło postaci Roya Neary-a który wierzy w to, że do spotkanie z obcą formą życia dojdzie u stóp góry Devils Tower. Gdy dochodzi do spotkania, spośród wielu kandydatów, to Roy zostaje wybrany przez przybyszy z kosmosu jako ich gość, który z nimi następnie odlatuje. Cytuj „I stałem się śmiercią, niszczycielem światów” Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!(h4ł Napisano Marzec 5, 2015 Share Napisano Marzec 5, 2015 Słoń - Dramat Gusa Van Santa z 2003 roku. Film jest fabularyzowaną wersją ostatnich godzin życia ofiar i sprawców strzelaniny z amerykańskiego liceum Columbine High School w 1999 roku. http://www.youtube.com/watch?v=Hzfup-OOPWQ Cytuj „I stałem się śmiercią, niszczycielem światów” Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.