Gość Napisano Październik 5, 2014 Share Napisano Październik 5, 2014 Ismeno i Margito, dziękuję za Wasze odpowiedzi Podpowiem może, że najbliżej jest Ismena, z tymi emocjami ale nie psychologia... choć psychologia bada też ludzi wykonujących tą profesję, co te panie 5 kielichów z jaką profesją może jeszcze się kojarzyć (patrząc na Ridera Waite)? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 5, 2014 Share Napisano Październik 5, 2014 2 monet: 5 kielichów: Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 Zróbmy "burzę mózgów", z czym Wam się kojarzą te dwie karty? Z jakim zawodem? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 Hmm, to może psychiatra, terapeuta albo naukowiec? Ciężko mi znaleźć zawód, zapewne dlatego, że jeszcze mało o tych kartach wiem Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 hmm...wg mnie te karty "mówią" żonglowanie emocjami, zapełnianie pustki" może dziwne skojarzenie ale swatka, biuro matrymonialne Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margita Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 Wspólpraca z kimś na rzecz ludzi osamotnionych (dom opieki), jakieś emocje, które można podzielić z kimś. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 No tak..... racja Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 żonglowanie emocjami, zapełnianie pustki" Praca tych pań (związana i z talentem, i z pasją życiową) była jakąś formą pracy z emocjami i wypełnienia życia sensem Dobry trop. Agiatis, może chcesz wylosować jeszcze swoją kartę na to pytanie? Może Twoja karta lepiej Cię ukierunkuje? Jeszcze jedna podpowiedź: Niektórzy nie uważają tego jako "zawód", a powołanie czy pasja albo hobby. Żeby wykonywać tę pracę trzeba mieć wrodzone uzdolnienia w tym zakresie, które się później rozwija. może dziwne skojarzenie ale swatka, biuro matrymonialne Jedna z tych pań była "lekkich obyczajów", uwielbiała klimaty klubów nocnych ale i wielkie gale i przyjęcia w gronie arystokratów, a druga z kolei była zamkniętą w sobie panną, damą, trochę jak postać z 5 kielichów, melancholijna ale o dobrym sercu, dokarmiająca bezdomne zwierzęta i lubiąca rozmawiać godzinami przy herbatce więc dwie skrajności można powiedzieć Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 jakieś emocje, które można podzielić z kimś. Dokładnie, ta praca polega na wyrażaniu, przekazie (czasem nieświadomie) swoich emocji i tego co drzemie głęboko Co to może być? Może chcecie jeszcze wylosować dodatkowe karty? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarocistka_Kinga Napisano Październik 7, 2014 Autor Share Napisano Październik 7, 2014 Witajcie, nie będę na razie wyciągać swojej karty,ale mam dwa skojarzenia(po tym co zostało napisane)-czy to były tancerki? lub wróżki/medium etc.? Cytuj "Jestem niezależna od cudzych decyzji, mam własną drogę i podążam nią z lekkością, mam własne cele i realizuję je z łatwością". p.s.pomijam osoby,które nie przeczytają mojego regulaminu i się do niego nie zastosują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarocistka_Kinga Napisano Październik 7, 2014 Autor Share Napisano Październik 7, 2014 Jednak wylosowałam swoją kartę i ona nic mi nie wyjaśniła ,bo to Księżyc.Pasuje zarówno do ezoteryka,jak i kogoś zajmującego się działalnością artystyczną ....czyli te tancerki.Jednak z 5 kielichów,która jak Essa stwierdziła,że pasuje to stawiałabym na osoby związane z ezoteryką. Cytuj "Jestem niezależna od cudzych decyzji, mam własną drogę i podążam nią z lekkością, mam własne cele i realizuję je z łatwością". p.s.pomijam osoby,które nie przeczytają mojego regulaminu i się do niego nie zastosują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 Dziękuję Kingo za odpowiedź jutro rano podam rozwiązanie. Poczekam jeszcze na Agiatis Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarocistka_Kinga Napisano Październik 7, 2014 Autor Share Napisano Październik 7, 2014 Jednak wylosowałam swoją kartę i ona nic mi nie wyjaśniła ,bo to Księżyc.Pasuje zarówno do ezoteryka,jak i kogoś zajmującego się działalnością artystyczną ....czyli te tancerki.Jednak z 5 kielichów,która jak Essa stwierdziła,że pasuje to stawiałabym na osoby związane z ezoteryką. Jeszcze przyszła mi jedna myśl,że tą profesją mogło być malarstwo.Ostatecznie obstawiam,że to jakieś artystki lub ezoteryczki Cytuj "Jestem niezależna od cudzych decyzji, mam własną drogę i podążam nią z lekkością, mam własne cele i realizuję je z łatwością". p.s.pomijam osoby,które nie przeczytają mojego regulaminu i się do niego nie zastosują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 Wyciągnęłam kartę Króla monet - niewiele mi to podpowiedziała korzystając z podpowiedzi tutaj zawartych wg mojej oceny to może być mentalizm Przyszło mi jeszcze bioenergoterapeuta.... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 8, 2014 Share Napisano Październik 8, 2014 Dziękuję serdecznie za wszystkie Wasze skojarzenia, wszystkie są ciekawe i trafne, jeśli chodzi o wyciągnięte przez Was karty. Gratuluję kreatywności Jeśli chodzi o prawidłowe rozwiązanie, tutaj ostatnia myśli Kingi była trafna: Jeszcze przyszła mi jedna myśl,że tą profesją mogło być malarstwo.Ostatecznie obstawiam,że to jakieś artystki (...) Tak, panie były malarkami Jedna z nich to Olga Boznańska, druga Tamata Lempicka. Bardzo różne, obie poprzez malarstwo, a głównie portretowanie ludzi, wyrażały też przy okazji to, co w nich drzemie Olga wykonywała tajemnicze, mgliste portrety, wyłapywała często cechy psychiczne ludzi i je na trwałe zatrzymywała na płótnie. Tamara z kolei malowała nasycone barwy, kubistyczne, masywne postacie. Sama zaś miała bardzo barwne życie prywatne, erotyczne (malowała też akty), lubiła zwracać na siebie uwagę otoczenia i zadziwiać, choć u niektórych budziła niesmak i zgorszenie raczej. Jednym słowem - miała skąd czerpać inspiracje Z tego co czytałam Olga interesowała się też parapsychologią, chodziła na jakieś wykłady w Paryżu, a nawet nie wiem czy nie robiła sobie wróżb Natomiast w życiu prywatnym była nieszczęśliwa, gdyż zerwane zostały zaręczyny z mężczyzną, którego bardzo kochała (nie wiadomo która ze stron je zerwała tak naprawdę), a potem już chyba nie umiała się drugi raz tak zaangażować. Ale ciężko powiedzieć jak to z nią było, bo była bardzo zamknięta w sobie. Więc można wnioskować tylko z korespondencji, jaka po niej została To wszystko mi się kojarzy z 5 kielichów właśnie. Książki to: "Portret za mgłą. Opowieść o Oldze Boznańskiej" oraz "Tamara Łempicka. Między art déco a dekadencją". Trochę się rozpisałam, wybaczcie chciałam trochę rozjaśnić to pytanie. Może teraz te karty, które zostały wylosowane, lepiej przemówią, choć niektóre Kingo czy zechcesz zadać następne pytanie? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 8, 2014 Share Napisano Październik 8, 2014 Gratuluje Kindze;) moja kreatywność mnie poniosła Bardzo fajne ćwiczenie Esso Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 8, 2014 Share Napisano Październik 8, 2014 moja kreatywność mnie poniosła Bardzo fajne ćwiczenie Esso Dziękuję wyszła prawdziwa "burza mózgów" i bardzo dobrze, o to chodziło Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarocistka_Kinga Napisano Październik 8, 2014 Autor Share Napisano Październik 8, 2014 Dzięki,rzeczywiście fajne ćwiczenie Oto moje pytanie: Zamierzam niedługo zakupić pewną rzecz więc pytanie jest w sumie proste -co to jest/do czego służy itp? Cytuj "Jestem niezależna od cudzych decyzji, mam własną drogę i podążam nią z lekkością, mam własne cele i realizuję je z łatwością". p.s.pomijam osoby,które nie przeczytają mojego regulaminu i się do niego nie zastosują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrodite Napisano Październik 9, 2014 Share Napisano Październik 9, 2014 w sumie u mnie kieichy,moze jakies filizanki,kieliszki moze garnek,czajnik lub jeszcze ewentualnie pralka,zmywarka... Cytuj Pozdrawiam Afrodite. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 11, 2014 Share Napisano Październik 11, 2014 Wyszło mi tak jak afrodite - wylosowałam rycerza kielichów więc chyba coś na wodę ,w ruchu, coś co ma pomóc. Powiedziałabym że zmywarka do naczyń lub pralka...albo ew sokowirówka bo rycerz trzyma sobie kielich, w tle jakieś drzewa może owocowe Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 11, 2014 Share Napisano Październik 11, 2014 A jeszcze mi się skojarzyło że są też takie odkurzacze piorące na wodę no dobra... wystarczy skojarzeń na dziś Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 11, 2014 Share Napisano Październik 11, 2014 Dzięki,rzeczywiście fajne ćwiczenie Oto moje pytanie: Zamierzam niedługo zakupić pewną rzecz więc pytanie jest w sumie proste -co to jest/do czego służy itp? Wyciągnęłam kartę Świat: wg mojej oceny może to być coś do przemieszczania się lub coś służącego do kontaktu online, lub nauki Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarocistka_Kinga Napisano Październik 12, 2014 Autor Share Napisano Październik 12, 2014 Weryfikacja w środę,kombinujcie dalej bo to żadna z tych rzeczy Cytuj "Jestem niezależna od cudzych decyzji, mam własną drogę i podążam nią z lekkością, mam własne cele i realizuję je z łatwością". p.s.pomijam osoby,które nie przeczytają mojego regulaminu i się do niego nie zastosują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Październik 12, 2014 Share Napisano Październik 12, 2014 kombinujcie dalej bo to żadna z tych rzeczy Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agiatis Napisano Październik 12, 2014 Share Napisano Październik 12, 2014 spróbowałam ponownie - Kapłanka - w pierwszym momencie przyszło mi do głowy iż to związane ze sferą Ezo, być może karty , patrząc jednak na obraz skojarzyłam z lustrem.... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.