Alicja Napisano Grudzień 1, 2015 Share Napisano Grudzień 1, 2015 Dziękuję dziewczyny Na razie żadna z Was nie opisała mojego wcielenia, Anika jeśli chodzi o miejsce jest najbliżej Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marksa Napisano Grudzień 1, 2015 Share Napisano Grudzień 1, 2015 Miejsce 5 mieczy u mnie na karcie arena. Kojarzy mi sie z Rzymem walkami gladiatorow , badz Grecja Plec Ksiezyc , no tu sama nie wiem ale obstawiam , ze mezczyzna Zawod 6 Bulaw jak dla mnie jakis wysoki urzednik ten jego wieniec laurowy kojarzy mi sie z rzymianami, Moze jakis konsul, sedzia ? Czas 2 bulaw , kojarzy mi sie z niczym odnosnie czasu ale reszta wskazuje na starozytnosc. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Grudzień 5, 2015 Share Napisano Grudzień 5, 2015 Dziękuję marksa! Moje wcielenie, to caryca w Rosji, także Anika jako mieszkanie na dworze królewskim, trafiła idealnie Po raz kolejny, brawo Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Grudzień 6, 2015 Share Napisano Grudzień 6, 2015 Dziękuję marksa! Moje wcielenie, to caryca w Rosji, także Anika jako mieszkanie na dworze królewskim, trafiła idealnie Po raz kolejny, brawo Dziękuje aż tak dużo to nie trafiłam Wymyśliłam już wcielenie i zapraszam do wzięcia udziału Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Grudzień 6, 2015 Share Napisano Grudzień 6, 2015 Miejsce - 8 Mieczy - tu mam problem jest to to miejsce, w którym źle się dzieje, nie sprzyja rozwojowi Plec - 5 Pucharów - kobieta Zawód - Paź Denarów - studentka, osoba jeszcze nie pracująca, ale wciąż ucząca się, ciekawość świata, może studiowanie kilku kierunków? Czas - As Mieczy - czasy współczesne Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Grudzień 6, 2015 Share Napisano Grudzień 6, 2015 Płeć - As mieczy - mężczyzna Zawód - 2 pucharów - jakiś romantyk może za cel wybrał miłość, odrzucił pracę? Miejsce - 10 Pucharów - według mnie chodzi o dom, szczęśliwe rodzinne. Czas - Księżyc - XVIII wiek, nie wiem dlaczego ale miałam tu na myśli czasy rewolucji francuskiej Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Grudzień 15, 2015 Share Napisano Grudzień 15, 2015 Jak na razie to tylko się zgadza że byłam kobietą i czasy współczesne. Czy ktoś jeszcze jest chętny do wzięcia udziału? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Grudzień 19, 2015 Share Napisano Grudzień 19, 2015 To ja spojrzę na zawód i miejsce, skoro pozostałe odpwoedzi są już znane Zawód - Król Buław - ktoś, kto ma duże wpływy, zarządza pewną ilością ludzi, premier, prezydent, ewentualnie królowa, skoro byłaś kobietą Miejsce - Giermek Mieczy - wydaje mi się, że jest to kraj szybko rozwijający się, dużo się tam dzieje, mogą być prowadzone jakieś ważne badania, może Niemcy/Wielka Brytania? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Grudzień 22, 2015 Share Napisano Grudzień 22, 2015 Moje wymyślone wcielenie była to: Kobieta mieszkająca ze Włoszech, zajmująca się modelingiem w czasach współczesnych. Ismeno nominuję Cię do zadania kolejnego wcielenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Grudzień 26, 2015 Share Napisano Grudzień 26, 2015 O dziękuję bardzo Dobrze, to wcielenie już mam, teraz czekam na chętnych - zapraszam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 Kim byłaś Król Buław- mężczyzną Co robiłaś 10 kielichów zajmowałaś się rodziną? dbałaś o nią, żeby niczego im nie zabrakło, może brałaś jakiś udział w walkach albo coś w tym stylu? Gdzie mieszkałaś Sprawiedliwość Grecja? Wiek Gwiazda Hm XVII? Hm powiem Ci Ismeno, że jak rozłożyłam ten rozkład to miałam wrażenia jakiegoś cesarstwa, czasy gdzie przeprowadzone były walki Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Styczeń 3, 2016 Share Napisano Styczeń 3, 2016 Aniko brawo! nie odgadłaś do końca, ale naprawdę bardzo blisko trafiłaś Wymyśliłam sobie, że żyłam w starożytnym Egipcie, byłam faraonem Gratuluję i dziękuję za udział, świetnie sobie poradziłaś Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Styczeń 3, 2016 Share Napisano Styczeń 3, 2016 Dzięki Ismeno Wymyśliłam już poprzednie wcielenie. Zapraszam wszystkich do udziału Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ophelia2040 Napisano Styczeń 4, 2016 Share Napisano Styczeń 4, 2016 Czas: Rycerz Kielichów Miejsce: 7 Buław Twoja płeć: Śmierć Coś o życiorysie: As Buław, 7 Mieczy, 5 Kielichów Czas... Zawsze z tym mam problem. Ale powiedziałabym, że czasy jeszcze przed rozwojem dzisiejszej techniki, raczej jakiś renesans, barok, rokoko. Dobrze się rozwijały we Francji Miejsce: zdecydowanie miejsce walki, kraj, który musiał się bronić lub atakował (albo robił i to i to) Płeć: Hmmmm, powiedziałabym, że nie ma to takiego znaczenia dla całej historii, bo postać zginęła po prostu marnie. Ale może chodzi tu o jakąś wręcz bezpłciowość, albo płeć musiała zostać przysłowiowo "uśmiercona" np. z powodu przebrania? Jakaś Joanna D'arc albo Mulan? Życiorys: Byłaś szpiegiem lub miałaś z nimi doczynienia. W każdym razie mogłaś chwytać za broń, przekradać się przez pole walki, przewidywać plany przeciwnika by go zwodzić albo samej nie dać się oszukać. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Styczeń 8, 2016 Share Napisano Styczeń 8, 2016 Nie wiem co inni, ale może wyrzućmy z tego schematu określanie czasu? Według mnie dla wielu osób i co może także wpływać na małe zainteresowanie tym ćwiczeniem, jest właśnie określanie czasu. Sama nie raz mam problem w doborze odpowiedniej epoki, przedziału czasowego Co o tym myślicie? Czas: Rycerz Mieczy Płeć: As Denarów Zawód: Księżyc Miejsce: Królowa Buław Wydaje mi się, że czasy, w których przyszło Ci żyć, nie były odpowiednie. Byłaś mężczyzną, miałaś oryginalne zainteresowania, ale ze względu na pewne okoliczności musiałaś je ukrywać. Nie byłaś do końca sobą, Twoje prawdziwe oblicze było ukryte. Miejsce, określiłabym jako Paryż. Może byłaś jakimś naukowcem ewentualnie medium. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Styczeń 9, 2016 Share Napisano Styczeń 9, 2016 Płeć - 9 Denarów - kobieta Zawód - Paź Denarów - uczeń, osoba dopiero zdobywająca wiedzę, przyuczającą się do wykonywania zawodu. Może nie miałaś konkretnego zawodu, a robiłaś wiele czynności? Miejsce - Eremita - mieszkałaś z dala od ludzi, o może byłaś jakąś zielarką albo kobietą uważaną przez społeczeństwo za czarownicę? Czas - 5 buław - czasy jakiejś rywalizacji, może wojny domowej albo też ogromny rozwój medycyny jako konkurencja dla Twoich działań? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anika Napisano Styczeń 13, 2016 Share Napisano Styczeń 13, 2016 Wymyśliłam sobie, że w poprzednim wcieleniu byłam kobietą, mieszkałam w Anglii, pracowałam jako służąca. Wiek XIX Alicja była najbliżej gratuluję Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Dziękuję i bardzo przepraszam, za opóźnienia Wymyśliłam sobie wcielenie, chętnych zapraszam do wzięcia udziału Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anja Napisano Luty 14, 2016 Share Napisano Luty 14, 2016 Płeć - Król Pucharów - djorzały zyciowo mężczyzna Zawód - 3 Mieczy - zajęcie zwiazane z podrozami aby poglebiac swoja wiedze,byc moze ktos , kto rozstrzygał spory, może sędzia? Miejsce -As Pucharów - poludnie Europy ,np.Włochy Czas - As Mieczy - przełom XIX/XX wieku Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 14, 2016 Share Napisano Luty 14, 2016 Płeć: 6 Mieczy - mężczyzna Zawód: Wieża - budowniczy lub właściciel dużego, wysokiego budynku (król?) - pewnie powinnam celować w jakiegoś zakapiora albo piromana, ale wyjątkowo skojarzyło mi się dosłownie z wysokim budynkiem, z którego dodatkowo spada korona (obalenie władzy?). Miejsce: 10 Kielichów - kraj bogaty, mlekiem płynący. Z przyczyn podanych poniżej stawiałabym na Niemcy. Czas: Papież - czas silnej władzy kościelnej. Ciężko mi tu obstawić konkretny wiek, ale moje skojarzenia naprowadzają mnie na czasy Ottona III, czyli XI wiek. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 Dziękuję Moje wcielenie, to: Byłam kobietą. Mieszkałam w biednej rodzinie, moją pasją był taniec, zaczęłam ćwiczyć, zostałam zauważona i otworzyły się przede mną drzwi do kariery. Czasy współczesne, natomiast kraj, to Niemcy. Briee prawidłowo określiłaś miejsce, czekamy na Twoje wymyślone wcielenie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ophelia2040 Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 No dobrze, wymyśliłam Podpowiem może tylko, że miejscem nie jest Europa. Dobrej zabawy! Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 Płeć: 8 Mieczy - kobieta Zawód: 2 Buław - wydaje mi się, że dopiero się uczyłaś konkretnego zawodu. Twoim nauczycielem była inna osoba. Obserwowałaś ją, wyciągałaś wnioski. Wiązałaś z tą osobą duże nadzieje, dzięki niej czułaś się pewniej? I wiedziałaś, że może pokazać Ci inny świat. Trochę się wahałaś czy iść tą drogą, czy zostać w obecnym miejscu. Nie wiem jaki zawód mogłaś wykonywać, ale był związany z przemieszczaniem się Miejsce: 7 Pucharów i Czas: Wisielec - Wydaje mi się, że czas w tym kraju zatrzymał się w miejscu Brak dobrych rządów, nie ma kto przeprowadzać reform. Są pomysły, ale nie ma odpowiednich ludzi, którzy by się tym zajęli. Ludzie mogli się przyzwyczaić do obecnego stanu i nie krzyczą za zmianami, są spokojni. To mi się kojarzy z jakimś krajem Ameryki Południowej, może Ekwador, Peru? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismena Napisano Luty 24, 2016 Share Napisano Luty 24, 2016 Płeć: 6 Buław - byłaś mężczyzną Zawód: 10 Pucharów - Idealny mąż, wzorowy ojciec. Miejsce: 9 Mieczy - niezbyt optymistyczne miejsce. Są tam trudne warunki, może nawet trwa tam wojna, przez co dużo ludzi nie ma pracy, są biedni, cierpią. Czas: As Mieczy - albo oświecenie albo czasy współczesne. Briee, czyżbyś wybrała wcielenie syryjskiego uchodźcy? ;> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marika Napisano Luty 27, 2016 Share Napisano Luty 27, 2016 Płeć: 9 Mieczy Miejsce: 3 Pucharów Zawód: Rycerz Buław Czas: 9 Buław Byłaś kobietą, o odważnych na tamte czasy zainteresowaniach. Ciągnęło Cię do świata, lubiłaś odkrywać nowe miejsca, chociaż wiedziałaś, że może Cię za to spotkać, kara, czeka na Ciebie niebezpieczeństwo. Hm, może podróżowałaś w przebraniu mężczyzny? Albo jako kobieta byłaś szpiegiem. Miejsce, bardzo wesoły kraj, praktycznie cały czas są tam zabawy, ale i tak czasy nie są sprzyjające. Możliwe, że poprzez organizowanie zabaw, maskuje się prawdziwą sytuacje. Ta 3 Pucharów kojarzy mi się z Brazylią, a konkretnie z karnawałem Ale pewnie, nie o ten kraj chodzi. Inna opcja, to Afryka i życie w plemieniu. Zabawa jako ceremonia. A wtedy płeć i zawód jako czarownik. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Dołącz do rozmowy
Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.