Skocz do zawartości

Wymyśl sobie wcielenie

Margita
 Share

Polecane posty

Miejsce 5 mieczy u mnie na karcie arena. Kojarzy mi sie z Rzymem walkami gladiatorow , badz Grecja

Plec Ksiezyc , no tu sama nie wiem ale obstawiam , ze mezczyzna

Zawod 6 Bulaw jak dla mnie jakis wysoki urzednik ten jego wieniec laurowy kojarzy mi sie z rzymianami, Moze jakis konsul, sedzia ?

Czas 2 bulaw , kojarzy mi sie z niczym odnosnie czasu ale reszta wskazuje na starozytnosc.

Dziękuję marksa! :)

Moje wcielenie, to caryca w Rosji, także Anika jako mieszkanie na dworze królewskim, trafiła idealnie :) Po raz kolejny, brawo :)

Dziękuje aż tak dużo to nie trafiłam ;) Wymyśliłam już wcielenie i zapraszam do wzięcia udziału

Miejsce - 8 Mieczy - tu mam problem ;/ jest to to miejsce, w którym źle się dzieje, nie sprzyja rozwojowi

Plec - 5 Pucharów - kobieta

Zawód - Paź Denarów - studentka, osoba jeszcze nie pracująca, ale wciąż ucząca się, ciekawość świata, może studiowanie kilku kierunków?

Czas - As Mieczy - czasy współczesne

Płeć - As mieczy - mężczyzna

Zawód - 2 pucharów - jakiś romantyk ;) może za cel wybrał miłość, odrzucił pracę?

Miejsce - 10 Pucharów - według mnie chodzi o dom, szczęśliwe rodzinne.

Czas - Księżyc - XVIII wiek, nie wiem dlaczego ale miałam tu na myśli czasy rewolucji francuskiej ;)

• 2 weeks later...

To ja spojrzę na zawód i miejsce, skoro pozostałe odpwoedzi są już znane ;)

Zawód - Król Buław - ktoś, kto ma duże wpływy, zarządza pewną ilością ludzi, premier, prezydent, ewentualnie królowa, skoro byłaś kobietą ;)

Miejsce - Giermek Mieczy - wydaje mi się, że jest to kraj szybko rozwijający się, dużo się tam dzieje, mogą być prowadzone jakieś ważne badania, może Niemcy/Wielka Brytania?

Moje wymyślone wcielenie była to:

Kobieta mieszkająca ze Włoszech, zajmująca się modelingiem w czasach współczesnych.

Ismeno nominuję Cię :D do zadania kolejnego wcielenia :)

Kim byłaś Król Buław- mężczyzną

Co robiłaś 10 kielichów zajmowałaś się rodziną? dbałaś o nią, żeby niczego im nie zabrakło, może brałaś jakiś udział w walkach albo coś w tym stylu?

Gdzie mieszkałaś Sprawiedliwość Grecja?

Wiek Gwiazda Hm XVII?

Hm powiem Ci Ismeno, że jak rozłożyłam ten rozkład to miałam wrażenia jakiegoś cesarstwa, czasy gdzie przeprowadzone były walki :)

Aniko brawo! nie odgadłaś do końca, ale naprawdę bardzo blisko trafiłaś :)

Wymyśliłam sobie, że żyłam w starożytnym Egipcie, byłam faraonem :D

Gratuluję i dziękuję za udział, świetnie sobie poradziłaś :)<brawo>

Gość Ophelia2040

Czas: Rycerz Kielichów

Miejsce: 7 Buław

Twoja płeć: Śmierć

Coś o życiorysie: As Buław, 7 Mieczy, 5 Kielichów

Czas... Zawsze z tym mam problem. Ale powiedziałabym, że czasy jeszcze przed rozwojem dzisiejszej techniki, raczej jakiś renesans, barok, rokoko. Dobrze się rozwijały we Francji :)

Miejsce: zdecydowanie miejsce walki, kraj, który musiał się bronić lub atakował (albo robił i to i to)

Płeć: Hmmmm, powiedziałabym, że nie ma to takiego znaczenia dla całej historii, bo postać zginęła po prostu marnie. Ale może chodzi tu o jakąś wręcz bezpłciowość, albo płeć musiała zostać przysłowiowo "uśmiercona" np. z powodu przebrania? Jakaś Joanna D'arc albo Mulan?

Życiorys: Byłaś szpiegiem lub miałaś z nimi doczynienia. W każdym razie mogłaś chwytać za broń, przekradać się przez pole walki, przewidywać plany przeciwnika by go zwodzić albo samej nie dać się oszukać.

Nie wiem co inni, ale może wyrzućmy z tego schematu określanie czasu? Według mnie dla wielu osób i co może także wpływać na małe zainteresowanie tym ćwiczeniem, jest właśnie określanie czasu. Sama nie raz mam problem w doborze odpowiedniej epoki, przedziału czasowego ;) Co o tym myślicie?

Czas: Rycerz Mieczy

Zawód: Księżyc

Miejsce: Królowa Buław

Wydaje mi się, że czasy, w których przyszło Ci żyć, nie były odpowiednie. Byłaś mężczyzną, miałaś oryginalne zainteresowania, ale ze względu na pewne okoliczności musiałaś je ukrywać. Nie byłaś do końca sobą, Twoje prawdziwe oblicze było ukryte. Miejsce, określiłabym jako Paryż. Może byłaś jakimś naukowcem ewentualnie medium.

Płeć - 9 Denarów - kobieta

Zawód - Paź Denarów - uczeń, osoba dopiero zdobywająca wiedzę, przyuczającą się do wykonywania zawodu. Może nie miałaś konkretnego zawodu, a robiłaś wiele czynności?

Miejsce - Eremita - mieszkałaś z dala od ludzi, o może byłaś jakąś zielarką albo kobietą uważaną przez społeczeństwo za czarownicę?

Czas - 5 buław - czasy jakiejś rywalizacji, może wojny domowej albo też ogromny rozwój medycyny jako konkurencja dla Twoich działań? ;)

Wymyśliłam sobie, że w poprzednim wcieleniu byłam kobietą, mieszkałam w Anglii, pracowałam jako służąca. Wiek XIX

Alicja była najbliżej gratuluję :)

• 5 weeks later...

Płeć - Król Pucharów - djorzały zyciowo mężczyzna

Zawód - 3 Mieczy - zajęcie zwiazane z podrozami aby poglebiac swoja wiedze,byc moze ktos , kto rozstrzygał spory, może sędzia?

Miejsce -As Pucharów - poludnie Europy ,np.Włochy

Czas - As Mieczy - przełom XIX/XX wieku

Gość Ophelia2040

Zawód: Wieża - budowniczy lub właściciel dużego, wysokiego budynku (król?) - pewnie powinnam celować w jakiegoś zakapiora albo piromana, ale wyjątkowo skojarzyło mi się dosłownie z wysokim budynkiem, z którego dodatkowo spada korona (obalenie władzy?).

Miejsce: 10 Kielichów - kraj bogaty, mlekiem płynący. Z przyczyn podanych poniżej stawiałabym na Niemcy.

Czas: Papież - czas silnej władzy kościelnej. Ciężko mi tu obstawić konkretny wiek, ale moje skojarzenia naprowadzają mnie na czasy Ottona III, czyli XI wiek.

Dziękuję :)

Moje wcielenie, to: Byłam kobietą. Mieszkałam w biednej rodzinie, moją pasją był taniec, zaczęłam ćwiczyć, zostałam zauważona i otworzyły się przede mną drzwi do kariery. Czasy współczesne, natomiast kraj, to Niemcy.

Briee prawidłowo określiłaś miejsce, czekamy na Twoje wymyślone wcielenie :)

Zawód: 2 Buław - wydaje mi się, że dopiero się uczyłaś konkretnego zawodu. Twoim nauczycielem była inna osoba. Obserwowałaś ją, wyciągałaś wnioski. Wiązałaś z tą osobą duże nadzieje, dzięki niej czułaś się pewniej? I wiedziałaś, że może pokazać Ci inny świat. Trochę się wahałaś czy iść tą drogą, czy zostać w obecnym miejscu. Nie wiem jaki zawód mogłaś wykonywać, ale był związany z przemieszczaniem się <myśli>

Miejsce: 7 Pucharów i Czas: Wisielec - Wydaje mi się, że czas w tym kraju zatrzymał się w miejscu ;) Brak dobrych rządów, nie ma kto przeprowadzać reform. Są pomysły, ale nie ma odpowiednich ludzi, którzy by się tym zajęli. Ludzie mogli się przyzwyczaić do obecnego stanu i nie krzyczą za zmianami, są spokojni.

To mi się kojarzy z jakimś krajem Ameryki Południowej, może Ekwador, Peru?

Zawód: 10 Pucharów - Idealny mąż, wzorowy ojciec.

Miejsce: 9 Mieczy - niezbyt optymistyczne miejsce. Są tam trudne warunki, może nawet trwa tam wojna, przez co dużo ludzi nie ma pracy, są biedni, cierpią.

Czas: As Mieczy - albo oświecenie albo czasy współczesne.

Briee, czyżbyś wybrała wcielenie syryjskiego uchodźcy? ;>

Miejsce: 3 Pucharów

Zawód: Rycerz Buław

Czas: 9 Buław

Byłaś kobietą, o odważnych na tamte czasy zainteresowaniach. Ciągnęło Cię do świata, lubiłaś odkrywać nowe miejsca, chociaż wiedziałaś, że może Cię za to spotkać, kara, czeka na Ciebie niebezpieczeństwo. Hm, może podróżowałaś w przebraniu mężczyzny? Albo jako kobieta byłaś szpiegiem. Miejsce, bardzo wesoły kraj, praktycznie cały czas są tam zabawy, ale i tak czasy nie są sprzyjające. Możliwe, że poprzez organizowanie zabaw, maskuje się prawdziwą sytuacje. Ta 3 Pucharów kojarzy mi się z Brazylią, a konkretnie z karnawałem ;) Ale pewnie, nie o ten kraj chodzi. Inna opcja, to Afryka i życie w plemieniu. Zabawa jako ceremonia. A wtedy płeć i zawód jako czarownik.

Dołącz do rozmowy

Możesz zacząć pisać teraz i zarejestrować się później. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Share

• Utwórz nowe...